Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

«Τρικυμία»… στο λιμάνι με το θρίλερ του «Νoor 1»

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Το ρεπορτάζ αναφέρει: «Πρώην στέλεχος του Ολυμπιακού κατηγορείται επίσημα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για την εισαγωγή δυο τόνων ηρωίνης στο πλοίο Noor 1.  Μετά την δίωξη που ασκήθηκε στον Α.Κ. ο οποίος σημειωτέον μέχρι πρόσφατα ήταν στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο κατηγορούμενος προσήλθε το πρωί της Δευτέρας στο Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά ενώπιον της ανακρίτριας Μαρίας Σκάρπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί για τις 15 Μάϊου. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της προφυλάκισης του. Ήδη για την ίδια υπόθεση βρίσκονται εντός των φυλακών, εκτός από τον εφοπλιστή Γιαννουσάκη, 28 ακόμη άτομα. Οι εξελίξεις είναι αλυσιδωτές με τον Α.Κ. να είναι ένα ακόμη πρόσωπο που προστίθεται στη λίστα της ανακρίτριας. Αυτό έγινε μετά από τις αποκαλύψεις τις οποίες προχώρησε μάρτυρας συλληφθείς και προφυλακισθείς, ο οποίος «έσπασε» κατά τη διάρκεια της προανάκρισης».

Το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει ολόκληρο το καρτέλ ηρωίνης και να κατασχέσει μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες της «σκόνης θανάτου» που έχουν βρεθεί ποτέ στη Γηραιά Ήπειρο. Το δεξαμενόπλοιο Νoor 1  είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας «Μπρόντε». Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχει αγοραστεί από τον προφυλακισμένο εφοπλιστή Γιαννουσάκη πριν από πέντε χρόνια. Θεωρείται βέβαιο ότι θα προκληθούν σοβαρότατες αναταράξεις ιδιαίτερα στην υψηλή κοινωνία της πρωτεύουσας, όταν θα αποκαλυφθούν τα ονόματα των εμπλεκομένων και φερόμενων να μετέχουν στην επιχείρηση του Noor 1.

Οι ίδιες πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι πρόκειται για «επιφανείς» επιχειρηματίες και πολύ γνωστούς και επώνυμους παράγοντες του τόπου, οι οποίοι είχαν στενή φιλική, αλλά και επιχειρηματική σχέση  με τον προφυλακισμένο εφοπλιστή. Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών που εξάρθρωσαν το «κύκλωμα» έχει μπει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δεξαμενόπλοιου, το οποίο όπως όλα δείχνουν άλλαζε χέρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με έγκυρους κύκλους ο αρχικός Έλληνας ιδιοκτήτης του Noor 1 το οποίο ναυπηγήθηκε την δεκαετία του 1980 στην Κορέα, ήταν ο Γιαννουσάκης. Το δεξαμενόπλοιο εντάχθηκε στην εταιρεία του άμεσα και  επίσημα πραγματοποιούσε  μεταφορές πετρελαίων από την αραβική θάλασσα προς την Ευρώπη. Το σκαρί ήταν παλιό και ως εκ τούτου αγοράστηκε πολύ φθηνά. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η επιχείρηση Noor 1 και οι άνδρες του Λιμενικού άρχισαν να παρακολουθούν   τη βίλα της οδού Αθανασίου Διάκου, τους έκαναν εντύπωση οι συχνές επισκέψεις προέδρου μεγάλης ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκα. Χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν ύποπτες κινήσεις κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων. Το Noor 1, για την ιστορία, έφτασε στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου. Τότε ο καπετάνιος του δήλωσε βλάβη και ζήτησε επισκευή σε ναυπηγείο της Ελευσίνας, όπου και ελλιμενίστηκε. Από εκεί και με φορτηγό νταλίκα που υποτίθεται ότι θα ξεφόρτωνε το καύσιμο πέλετ που είχε στις δεξαμενές του το πλοίο, η ηρωίνη μεταφέρθηκε σταδιακά στη βίλα του εφοπλιστή αλλά και  σε ένα παλιό πτηνοτροφείο στο Κορωπί.  Έτσι έχουν μέχρι στιγμής τα πράγματα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση η οποία μετά την αιφνιδιαστική κλήση του στελέχους της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, προσλαμβάνει πολύ ενδιαφέρουσες διαστάσεις.

Στις οποίες, μπορεί να προσθέσει κανείς τις απειλές  από την σύζυγο του εφοπλιστή, ότι θα αποκαλύψει τους πάντες και τα πάντα όσο και αν είναι ισχυροί αλλά και τις προσδοκίες των δικαστών  από το «σπάσιμο» συγκεκριμένων μαρτύρων οι οποίοι άρχισαν να «κελαηδούν». Το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης αναμένεται να μονοπωληθεί για αρκετό καιρό από τις «τρικυμίες» και τις «θαλασσοταραχές» της υπόθεσης του Noor 1 που θα ανταγωνιστούν σε επίπεδο επικαιρότητας τις δυο δίκες για τις αντίστοιχες εγκληματικές συμμορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. 


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: