Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μποχωρίδης: «Είμαστε Παναθηναϊκός, θέλουμε το πρωτάθλημα»

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης συνέβαλε στην άνετη επικράτηση του Παναθηναϊκού στην Ελευσίνα και επεσήμανε -μέσω του Superbasket.gr- πως αυτός και οι συμπαίκτες του το μόνο που σκέφτονται είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Στο πρώτο παιχνίδι του μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό, αλλά και την αποχώρηση του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός έδειξε καλά δείγματα γραφής. Οι «πράσινοι» έκαναν… εκδρομή στην Ελευσίνα, συντρίβοντας με 51-82 τον Πανελευσινιακό, δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ένας από τους παίκτες που συνέβαλαν στην καλή «πράσινη» εικόνα.
Ο 20χρονος γκαρντ είχε μεστή παρουσία (5 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ) δίνοντας τις απαιτούμενες «ανάσες» στον αρχηγό του συνόλου, Δημήτρη Διαμαντίδη. Μιλώντας στο Superbasket.gr ανέφερε τα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση, ενώ επεσήμανε και το πόσο επηρέασαν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών το «πράσινο» στρατόπεδο.
Η κουβέντα ξεκίνησε με τα του αγώνα στο κλειστό της Γούβας. «Η νίκη ήταν εύκολη, αλλά για να έρθει με αυτόν τον τρόπο έπρεπε να την κάνουμε εμείς», ήταν τα πρώτα λόγια, για να προσθέσει ότι «έπρεπε, όπως μας είχε πει ο προπονητής μας, να μπούμε από την αρχή δυνατά. Και αυτό κάναμε! Θέλαμε να παρουσιαστούμε σοβαροί, παρόλο που παίζαμε με μια ομάδα που δεν είχε στόχους, ούτε είχε τίποτα να χάσει. Βγάλαμε ενέργεια, κάταφέραμε να πάρουμε μεγάλη διαφορά, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσουμε».
Ερωτηθείς για τη συνέχεια της σεζόν, αλλά και τον ρυθμό που θέλουν να ακολουθήσουν αυτός και οι συμπαίκτες του στα επόμενα παιχνίδια ήταν ξεκάθαρος. «Θέλαμε όσο περισσότερο μπορούσαμε, να βγάλουμε όλο και περισσότερη ενέργεια είτε με πίεση στην άμυνα, είτε στην επίθεση, τρέχοντας. Πιστεύω πως αυτό κάναμε. Όλοι ανεξαιρέτως, όποιος ερχόταν από τον πάγκο, κάναμε το ίδιο πράγμα».
Το «τριφύλλι» θα ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην δεύτερη θέση. Δεδομένου του γεγονότος πως χάθηκε το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, το κίνητρο δεν παύει να υπάρχει, αν και όπως επισημαίνει «δεν χρειαζόμαστε κάποιο έξτρα κίνητρο. Όλοι οι παίκτες έχουμε κίνητρο! Βρισκόμαστε στον Παναθηναϊκό και δεν έχουμε άλλο στόχο από το πρωτάθλημα».
Όσο για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, είχε να πει πως «μια ομάδα όταν αλλάζει προπονητή θα επηρεαστεί, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Παρ’ όλα αυτά, εμείς μπορέσαμε να μείνουμε στο ίδιο μήκος κύματος με τον κόουτς Μανωλόπουλο. Ούτε να σκεφτούμε πράγματα, ούτε τίποτα. Είμαστε επαγγελματίες, κάνουμε τη δουλειά μας και θεωρώ ότι το δείξαμε μέσα στο γήπεδο. Δείξαμε πως δεν σκεφτόμασταν τι έγινε τις προηγούμενες μέρες. Συνεχίζουμε και όλα θα κριθούν στα πλέι οφ, τα οποία έρχονται».
*Πηγή: superbasket.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: