Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οταν ο Μέσι έγινε οργισμένος Μαραντόνα!!

Αυτός που φοβότανε περισσότερο από την Μπάγερν την αναμέτρηση με την Μπαρτσελώνα ήταν ο δημιουργός αυτής της ομάδος της Καταλωνίας, ο Πέπ Γκουαρντιόλα. Ο Αποδυτηριάκιας αναλύει... Το λέω και το υπογράφω. Γιατί αυτός περισσότερο από κάθε άλλον αντιλαμβάνεται τι μπορεί να πάθει από την ομάδα που έχει τον «ποδοσφαιριστή». Μη λέμε ονόματα. Λες «ποδοσφαιριστής» και εννοείς Μέσι.
Όλα κύλησαν όπως ήθελε ο Γκουαρτντιόλα, που είχε ζητήσει από τους παίκτες του άμυνα στην... άμυνα της Μπάρτσα. Οι παίκτες του να αρχίζουν να πρεσάρουν τους αντιπάλους από το χώρο της άμυνάς του. Στο ξεκίνημα των επιθέσεών τους. Για να τους δυσκολεύουν τις οργανωμένες επισκέψεις στον Νόϋερ. Για να εκμεταλλευτούν τυχόν λάθη των γηπεδούχων.
Όλα ήρθαν βολικά για τον Πέπ. Έξι κλασικές ευκαιρίες η Μπαρτσελώνα, μηδέν γκολ. Ο εκνευρισμός στους συμπαίκτες του «ποδοσφαιριστή». Η υποτονικότητα. Ο κίνδυνος το παιχνίδι να τουμπάρει. Και το μούδιασμα στις εξέδρες. Τότε ακριβώς, στο 66-67 ξύπνησε το θηρίο. Απίστευτο! Είδαμε τον «ποδοσφαιριστή» ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να βγάζει θυμό. Οργή. Μία μαραντονίαση! Όπως ο συμπατριώτης του Ντιέγκο.
Η Εντολή μίλησε. «το παιχνίδι είναι δικό σου! Θα κερδίσεις. Εσύ!!!» Αυτό άκουσε στο «μέσα» του ο «ποδοσφαιριστής». Δύο γκολ σε τρία λεπτά.

ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ του Μέσι το σταρ - σύστεμ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Αυτό είναι ποδόσφαιρο. Αυτό που είδαμε στο Μπαρτσελώνα- Μπάγερν. Αυτό που μας πήρε και μας σήκωσε. Ακριβώς αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό που σε καθηλώνει, σ’ έχει στην πρίζα, σε συναρπάζει και σε απογειώνει απαιτώντας τη δική σου συμμετοχή. Να συμμετέχεις. Να αγωνιάς. Να λυτρώνεσαι. Να απελευθερώνεσαι.
Ποδόσφαιρο είναι και ο Μέσι. Ό,τι πιο απαραίτητο σε κάθε δράση ο ποδοσφαιριστής. Ο σταρ. Ο κάτι άλλο. Όχι απλά ξεχωριστό, αλλά υπερβατικό. Αυτός ο αρτίστας που θα ζωγραφίζει εκείνα που δεν μπορεί να κάνει άλλος. Το σταρ- σύστεμ το είπανε. Τι από τα δύο εννοούν, ότι το σύστημα φτιάχνει τον σταρ ή, το αντίθετο ότι ο σταρ υπηρετεί το σύστημα.
Στα παπάρια του σταρ το σύστημα. Δεν το έχει ανάγκη το σύστημα ο ισόθεος, ο έξω από τα μέτρα τα ανθρώπινα. Το σύστημα, είτε ποδόσφαιρο είναι, είτε σινεμάς και μουσική και μόδα για να κάνει ρεκόρ εισπρακτικά και έσοδα πακετάτα χρειάζεται τον σταρ, όπως το κορμί το αίμα του.
Δεν υπάρχει αμυντικό σύστημα να σταματήσει τον Μέσι όταν σε καλή κατάσταση. Το είχε πει ο Πέπ Γκουαρντιόλα, ο γεννήτορας αυτής της Μπαρτσελώνα. Δύο τεμάχια ο Μέσι και ένα σερβίρισμα στο Νευμάρ που έκανε το 3-0.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: