Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Λύγισε ο Κύργιος!!

Το εμπόδιο του Τζον Ίσνερ αποδείχτηκε ανυπέρβλητο για τον Νικ Κύργιο, ο οποίος γνώρισε την ήττα από τον Αμερικανό τενίστα με 2-1 σετ στο τουρνουά της σειράς ATP World Tour Masters 1000 στη Μαδρίτη.

Λύγισε ο Κύργιος!
Δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το χθεσινό (6/5) θρίαμβό του απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ ο Νικ Κύργιος και να προχωρήσει μακριά στη Μαδρίτη. Ο Ελληνοαυστραλός δεν μπόρεσε να σταματήσει το εξαιρετικό σερβίς του Τζον Ίσνερ, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 2-1 σετ (3-6, 7-6, 4-6) στο τουρνουά της σειράς ATP World Tour Masters 1000. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αμερικανός εφαρμόζοντας απόλυτα το πλάνο του δεν έδωσε καμία ευκαιρία σε όλο το ματς στον Κύργιο να κάνει break.

Στο πρώτο σετ ο Αμερικάνος βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσει στο 8ο game στη μοναδική ευκαιρία που του δόθηκε για να κάνει το «σπάσιμο» με αποτέλεσμα να πάρει αρχικά το προβάδισμα με 5-3 και λίγο μετά το σετ με 6-3 φτάνοντας στο 1-0.

Η συνέχεια δεν ήταν πολύ διαφορετική με τους δύο τενίστες να είναι πολύ αποτελεσματικοί στο σερβίς. Ωστόσο, αυτή τη φορά ο Κύργιος έσωσε το break, αλλά από την άλλη πλευρά δεν κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του Αμερικανού, Νο18 στην παγκόσμια κατάταξη, με αποτέλεσμα το δεύτερο σετ να κριθεί στο tie break. Εκεί ο Ελληνοαυστραλός έκανε το mini break στο 15ο πόντο και επικράτησε 9-7 ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ.

Ο Κύργιος δεν μπόρεσε να βρει απάντηση στο πολύ δυνατό σερβίς του ύψους 2,08μ. αντιπάλου του, καθώς ούτε στο τρίτο σετ μπόρεσε να φτάσει σε breaking point. Ο Ίσνερ τελικά στο 10ο game «έσπασε» το σερβίς του Κύργιου φτάνοντας στο 6-4 και πήρε τη νίκη με 2-1 σετ.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης στη Μαδρίτη ο 30χρονος Αμερικανός θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο, Τόμας Μπέρντιχ, Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: