Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Σφαιρόπουλος: «Προκαλεί… φόβο ο Ολυμπιακός»

Η πέμπτη πρόκριση σε Final 4 της Ευρωλίγκας τα τελευταία επτά χρόνια είναι ένα στοιχείο που προκαλεί φόβο στους αντιπάλους του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Σφαιρόπουλος: «Προκαλεί… φόβο ο Ολυμπιακός»
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το φαβορί στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας, ωστόσο ο Ολυμπιακός ξέρει πώς να παίρνει τις νίκες στα δύσκολα παιχνίδια, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» τόνισε πως η πέμπτη παρουσία σε Final 4 την τελευταία επταετία είναι ένα στοιχείο που προκαλεί… φόβο στους αντιπάλους, ενώ πρόσθεσε πως η πίεση είναι κάτι που… ιντριγκάρει τόσο εκείνον όσο και τους παίκτες του.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ για τη χορηγία για μια ακόμη χρονιά. Είναι σημαντικό ότι η ομάδα επιστρέφει στο Final Four κι όπως είπε ο πρόεδρός μας έχουμε πέντε παρουσίες εκεί τα τελευταία επτά χρόνια. Ευχόμαστε η συνεργασία με τον ΟΠΑΠ να είναι και τυχερή. Έχουμε άλλον έναν αγώνα για το πρωτάθλημα το Σάββατο, μένουμε σε αυτόν σε πρώτη φάση και από εκεί και πέρα θα αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι στο Final Four. Εκείνο που θα κοιτάξουμε είναι μόνο το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ και πώς η ομάδα θα είναι έτοιμη αγωνιστικά και πνευματικά. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, μπορώ να πω ότι είναι το φαβορί, αλλά εμείς ξέρουμε να κερδίζουμε δύσκολα παιχνίδια και το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε την εμπειρία. Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν είναι μια παρακαταθήκη. Ξέρουμε τον τρόπο και πώς πρέπει να εμφανιστούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε», δήλωσε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και πρόσθεσε:

«Έχοντας την τύχη στη στιγμή, δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο. Δουλεύουμε όλη τη χρονιά και δεν περιμένουμε δέκα μέρες πριν το Final Four να βρούμε τον τρόπο που πρέπει να παίξουμε. Σε όλα μας τα ματς μέχρι τώρα βελτιωνόμασταν μαθαίναμε τα λάθη μας και ο τρόπος που θέλουμε να παίξουμε βγήκε από αυτά τα παιχνίδια. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, πόσο έχουμε δουλέψει και θα προετοιμαστούμε ψυχικά, σωματικά και πνευματικά».

Για την πίεση που υπάρχει: «Όταν είσαι στον Ολυμπιακό πρέπει να μάθεις να λειτουργείς υπό πίεση, γιατί είναι μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Αυτό το πράγμα μας ιντριγκάρει. Ήταν δύσκολο να φτάσουμε στο Final Four, καμία ομάδα δεν έχει συμβόλαιο παρουσίας σε αυτό, όσο καλή κι αν είναι. Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες. Εμείς είχαμε πολλούς τραυματισμούς, αλλά αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες. Εμείς δεν έχουμε πλέον την πίεση του να πάμε στο Final Four. Κανένας δεν ξέρει πόσες φορές ακόμη κι αν θα του δοθεί η ευκαιρία να παίξει σε ένα Final Four και να διεκδικήσει έναν τίτλο. Εμείς πάμε εκεί για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας κι αυτό επισκιάζει την κάθε πίεση που μπορεί να υπάρχει. Η πέμπτη παρουσία σε επτά Final Four την κάνουν μια ομάδα που προκαλεί φόβο στους αντιπάλους. Θέλουμε να δείξουμε ότι με την παράδοση αυτή έχουμε την εμπειρία του πώς πρέπει να προετοιμαστούμε και να παίξουμε».

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Η ΤΣΣΚΑ δεν είναι μόνο ο Κιριλένκο και το ξέρουν οι παίκτες μου καλύτερα από μένα. Έχει ένα πλήρες ρόστερ, με παίκτες υψηλού επιπέδου σε κάθε θέση. Πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συνολικά. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουμε σαν ομάδα είναι η αμυντική μας λειτουργία. Έχουμε την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα και πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί για να αντιμετωπίσουμε τα ατού των αντιπάλων. Εκείνο που με απασχολεί είναι πώς θα εμφανιστεί η ομάδα, να είναι έτοιμη να παίξει τα παιχνίδια αυτά, τον ημιτελικό και με το καλό τον τελικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: