Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οι άνδρες που... απλώς ψηλώνουν και η διεφθαρμένη ψυχαγωγία τους!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης



To άκουσα στο “Μην αρχίζεις τη μουρμούρα” και μου άρεσε γιατί είναι εύστοχο και εκφράζει μια μεγάλη αλήθεια: “Εσείς οι άνδρες μεγαλώνετε μέχρι τα 7. Μετά, απλώς ψηλώνετε...”

Ετσι είναι. Και ευτυχώς που είναι έτσι. Ο άνδρας μένει πάντα παιδί. Στο σώμα όχι, γιατί δεν μπορεί, αλλά στην ψυχή 100%. Εδώ που τα λέμε, αυτό είναι που μας κρατάει ζωντανούς, δραστήριους, χαμογελαστούς και αισιόδοξους. Μπορεί οι γυναίκες να υποφέρουν από το “κουσούρι” μας, αλλά αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι. Μήπως εμείς δεν υποφέρουμε από το δικό τους “κουσούρι”, την ατέλειωτη γκρίνια; (Εξ ου και η “μουρμούρα” ως κεντρικό θέμα στο σίριαλ...)

Ο φίλος μου ο Στράτος ο Παζούλης πολύ συχνά μονολογεί... “ζωή είναι, θα περάσει” και ξεκαρδίζεται στα γέλια. Μαζί του κι εγώ. Εάν δεν έχει παραμείνει παιδική η ψυχή σου, δεν μπορείς να διασκεδάζεις με το προδιαγεγραμμένο τέλος, που λογικά δεν θέλεις ούτε να σκέφτεσαι. Ούτε μια πεσιμιστική ατάκα τη μετατρέπεις σε ανέκδοτο με το ύφος που την ξεστομίζεις. Καθαρά ανδρικές υποθέσεις, με καθαρά ανδρικό χιούμορ. Οπως ανδρική υπόθεση είναι η πραγματική φιλία και ποτέ γυναικεία.  Μπορούν δυο άνδρες να είναι αληθινοί φίλοι γιατί δεν υποφέρουν από το σύνδρομο του άλλου φύλλου, τη ζήλια που πολύ συχνά γίνεται ζηλοφθονία.

Ανδρική υπόθεση είναι και το ποδόσφαιρο κι ας προσπαθούν να παίξουν και οι γυναίκες. Ενας μαντράχαλος 35 χρόνων δεν διστάζει να φοράει κοντό παντελονάκι και να μπαίνει σε ένα γήπεδο τρέχοντας πίσω από μια μπάλα μπροστά σε 60.000 κόσμο. Κι αυτή την ικανοποίηση που νιώθει μπορεί και να την προσφέρει. Ο άνδρας, όμως, είναι εκείνος που κυρίως θα την εισπράξει. Ο άνδρας κυρίως μπορεί να χαρεί με το ποδόσφαιρο και ο άνδρας είναι εκείνος που νιώθει τι πάει να πει ποδόσφαιρο.

Τελικά, τι είναι το ποδόσφαιρο; Μια ψυχαγωγία για... μικρά και μεγάλα παιδιά. Αλλα δεν έφτασαν ακόμη στα 7, αλλά είναι ήδη 87 και απλώς έχουν ψηλώσει. Είναι, όμως, μια ψυχαγωγία που πολύ σπάνια μπορούμε να απολαύσουμε στην Ελλάδα. Μια ψυχαγωγία που την καταστρέφουν τα... κακά μεγάλα παιδιά.

Περιμένω με ανυπομονησία να δω πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης”, ποιοι θα παραπεμφθούν σε δίκες, ποιες θα είναι οι κατηγορίες και, κυρίως, αν, ποιοι και με ποιες ποινές θα καταδικαστούν. Δεν πιστεύω ότι ακόμη και καμιά 50αριά άτομα να καταλήξουν στη φυλακή θα ξεβρωμίσει αυτόματα ο χώρος, δεν πιστεύω ότι άλλα κακά παιδιά δεν θα επιχειρούν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, αλλά θα έχει γίνει μια αρχή σε μια σοβαρή προσπάθεια να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του αθλήματος σ' αυτή τη χώρα. Χρειάζεται σκληρός αγώνας, επίμονος, χρειάζονται και πολλά άλλα μέτρα, όπως αυτά που προβλέπονται από το αθλητικό νομοσχέδιο του Σταύρου Κοντονή.

Πρέπει όλοι να τα στηρίξουμε και να συμμετάσχουμε δυναμικά σ' αυτή την προσπάθεια. Πρέπει να φωνάξουμε όλοι μαζί “όχι” στους “νταβατζήδες” του ποδοσφαίρου, που ασχολούνται με το άθλημα μόνο για το προσωπικό όφελος και τον πλουτισμό τους, με την παραγωγή βρώμικου χρήματος. Το μπορεί να κάνει ο καθένας από εμάς; Πολλά. Αρκεί να μη μένουμε αδρανείς σαν τα πρόβατα, όταν βλέπουμε ότι μας σφάζουν στερώντας μας μια πολύ σημαντική ανδρική απόλαυση, την ψυχαγωγία που προσφέρει το ποδόσφαιρο.

Για παράδειγμα: Αν κάτι δεν αλλάξει, δεν έχουν κανέναν λόγο να εμφανίζονται στα γήπεδα, έστω κι αυτοί οι λίγοι που απέμειναν. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να χρυσοπληρώνουμε τη συνδρομητική τηλεόραση για να βλέπουμε την αηδία που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Οταν αντισταθούμε πραγματικά, τότε υποχρεωτικά θα έχουμε αλλαγές. Θα τις έχουμε προκαλέσει εμείς, γιατί πλέον δεν θα υπάρχει κανένα προιόν από το οποίο θα προσπαθούν να επωφεληθούν απατεώνες και διεφθαρμένοι, “νταβατζήδες” και “τσιράκια”...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: