Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

UEFA&FIFA στέλνουν τον νόμο στις επιτροπές έκτακτης ανάγκης!!

Οι διεθνείς ομοσπονδίες αναμένουν τις ακριβείς μεταφράσεις του νόμου, ο οποίος θα είναι το αντικείμενο συνεδρίασης των emergency committees που θα αποφασίσουν (την ερχόμενη εβδομάδα) αν υπάρχει ή όχι λόγος GREXIT.
Το νομοσχέδιο Κοντονή ψηφίστηκε και αποτελεί πλέον ουσιαστικά νόμο του κράτους, το θρίλερ περί του GREXIT συνεχίζεται και το gazzetta.gr συνεχίζει να ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα τους Ελληνες για αυτό το μείζον, για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ζήτημα με διαδοχικά ρεπορτάζ, τα οποία διαρκώς επιβεβαιώνονται.
Μετά από την ψήφιση του νομοσχεδίου, οι UEFA&FIFA αναμένουν μεταφρασμένο το τελικό κείμενο νόμου. Το περιμένουν τόσο από το υφυπουργείο Αθλητισμού όσο και από την ΕΠΟ. Και όταν παραλάβουν τα τελικά κείμενα με ακριβή μετάφραση, αυτά θα σταλούν στις emergency committees των δύο ομοσπονδιών, οι οποίες θα συνεδριάσουν (πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας) προκειμένου να κρίνουν αν ο νόμος παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και φυσικά συγχρόνως να αποφασίσουν αν υπάρχει ή όχι λόγος αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις. Συνεπώς δεν αναμένεται εξέλιξη στην υπόθεση νωρίτερα από την ερχόμενη εβδομάδα.
Το γεγονός ότι η ΕΠΟ αποφεύγει να προβλέψει αν αποφεύχθηκε ή όχι το GREXIT, σε πλήρη συντονισμό με την UEFA, της οποίας τα στελέχη αποφεύγουν οποιαδήποτε εκτίμηση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου δείχνει ότι τόσο η ελληνική όσο – κυρίως – και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν εμπιστεύονται τις διαβεβαιώσεις που λαμβάνουν από τους συνεργάτες του υφυπουργού Αθλητισμού περί των τελικών διατυπώσεων των άρθρων και περιμένουν την τελική μετάφραση για να διαπιστώσουν αν ο Σταύρος Κοντονής έχει ή όχι παίξει με τις λέξεις και τις διατυπώσεις, δηλαδή αν τα άρθρα του νόμου ξεκαθαρίζουν ή όχι ότι η ΕΠΟ είναι η μόνη που λαμβάνει αποφάσεις για τα διοικητικά ζητήματα του ποδοσφαίρου.
Οπως φάνηκε και στην τελευταία επιστολή του Γενικού Γραμματέα της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο, η διοίκηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, η οποία χειρίζεται εν λευκώ την υπόθεση και από πλευράς FIFA, έχει εκπλαγεί αρνητικά από τους χειρισμούς του υφυπουργού Αθλητισμού στην υπόθεση του νομοσχεδίου, γεγονός που μπορεί να παίξει ρόλο στην τελική απόφαση των διεθνών ομοσπονδιών.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: