Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οριστικό το GREXIT!!

Οι UEFA&FIFA περιμένουν την σημερινή ψήφιση του νόμου για να προχωρήσουν στην διαδικασία αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις.
Οριστικό γεγονός πρέπει να θεωρείται το GREXIT, δεδομένου ότι ο Σταύρος Κοντονής επέλεξε να αγνοήσει τα όσα του ζήτησε η UEFA για τις διατυπώσεις στο άρθρο 15 παράγραφος 2 περί του αυτοδιοίκητου και να καταθέσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση με τις διατυπώσεις που δεν βρίσκουν “σύμφωνες” τις διεθνείς ομοσπονδίες.
Η διαδικασία της αποβολής του ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις είναι η εξής: οι UEFA και FIFA θα περιμένουν να τους αποσταλεί μεταφρασμένος ο νέος νόμος του ελληνικού κράτους, μετά από την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας ψήφισής του. Οταν ο νόμος παραληφθεί μεταφρασμένος, θα συνεδριάσουν οι emergency committees των διεθνών ομοσπονδιών για να λάβουν την απόφαση της αποβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ανακοίνωση πιθανότατα θα προκύψει στην διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας.
Ολα αυτά βεβαίως εφόσον ο νόμος ψηφιστεί από την πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων στη σημερινή συνεδρίαση. Διότι οι UEFA&FIFA δεν θα αποδεχθούν ως συμβατό με το καταστατικό τους τον νόμο αν αυτός δεν έχει την διατύπωση που ζήτησαν οι διεθνείς διοργανώσεις από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: