Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ο Φύσσας και ο Τσίπρας!

Γράφει ο Βασίλης Μάστορας 



Πήγε να… σώσει το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Τάκης Φύσσας με την ιστορία του Ρικάρντο Πίντο και βρέθηκε μπλεγμένος μετά την απόφαση του ειδικού ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους ο  Γιώργος Σπανός και ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου Γιάννης Αγγελόπουλος. Η απόφαση πάρθηκε μετά την απολογία τους   στον ειδικό ανακριτή Γιώργο Ανδρεάδη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες δωροδοκίες και δωροληψίας. Μάλιστα με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα και του ανακριτή, αποφασίστηκε να μην τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

Νωρίτερα είχαν καταθέσει ως μάρτυρες ο ποδοσφαιριστής της ομάδας, Πίτου Γκαρσία, αλλά και ο άλλοτε βοηθός του Ρικάρντο Σα Πίντο, Σωτήρης Ρούσης, οι οποίοι αμφισβήτησαν τα όσα είπε ο Φύσσας. Ο Γιώργος Σπανός κατέθεσε μήνυση στον Τάκη Φύσσα, για τα όσα υποστήριξε στην κατάθεσή του για τον αγώνα  Ολυμπιακού-Ατρομήτου κι έτσι αρχίζουν τα τρεξίματα για τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μπορεί η ιστορία να είναι περιφερειακή και όχι ο πυρήνας της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει την σημειολογία της. Το ζήτημα είναι ότι ο Φύσσας επιχείρησε να κάνει «αποκαλύψεις» χωρίς, προφανώς, να έχει κάποια στοιχεία στα χέρια του κι έτσι βρέθηκε μόνος του απέναντι στην μάχη της εξυγίανσης. Λογικό είναι, πλην του καταγγέλλοντα και των προσώπων που εμπλέκονται, κανείς άλλος να μην γνωρίζει την πραγματική διάσταση του θέματος, αλλά εκτιμώ ότι ο Φύσσας κάτι δεν μέτρησε σωστά. Μετά μάλιστα την εξέλιξη που πήρε δικαστικά το θέμα χθες, από υποψήφιος θύτης κινδυνεύει να γίνει υποψήφιο θύμα.

Αυτή η ιστορία της διαφθοράς δεν είναι παίξε γέλασε. Όπως έλεγε και ο Χάρυ Κλυν κανείς δεν κόβει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών στην παρανομία. Γι’ αυτό τόσα χρόνια, ακόμη κι αυτοί που είχαν λόγους να κάνουν καταγγελίες δεν τις προχωρούσαν γιατί απλώς θα περιέγραφαν ένα γεγονός χωρίς να έχουν στοιχεία. Κι εάν δεν επιστρατεύονταν ο «κοριός» της Ε.Υ.Π πάλι στο σκοτάδι θα ήταν το θέμα της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο.

Το έχω ξαναγράψει ότι οι ομάδες ανεξαρτήτως από τη δυναμική τους, στην ουσία είναι «φερετζές» για τους περισσότερους προέδρους. Το παιχνίδι, κυρίως σε υψηλό επίπεδο, δεν είναι αθλητικό αλλά πολιτικοοικονομικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γίνεται σκοτωμός σε επίπεδο κορυφής, γιατί οι τίτλοι δίνουν και εξουσία στους προέδρους.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Τσίπρας έκανε παρέμβαση και ζήτησε χθες από τον κ. Κοντονή να «στρογγυλέψει» τις γωνίες στο αθλητικό νομοσχέδιο, ώστε να αποφευχθεί το Grexit.  Εάν ήταν μόνο αθλητικό το θέμα είχε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθεί ο Πρωθυπουργός.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: