Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Με Κροατία στον ημιτελικό η Εθνική Νέων

Την Κροατία θα αντιμετωπίσει απόψε στο Ζαντάρ (8μ.μ.) η Εθνική Νέων στο πλαίσιο του ημιτελικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ύστερα από μία συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση, οι Κροάτες κατάφεραν στα τελευταία δευτερόλεπτα να επιβληθούν της Σερβίας με 76-75 και να πάρουν το «εισιτήριο» για τον ημιτελικό. Στον έτερο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, θα αναμετρηθούν Ισπανία (64-50 το Μαυροβούνιο) και Γαλλία (80-57 την Ουκρανία).

Μίσσας: «Ριμπάουντ και άμυνα»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Κώστας Μίσσας, μιλώντας για την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, τόνισε: «Κάναμε ένα υποτονικό ξεκίνημα... Ίσως μας επηρέασε και το ότι παίζαμε τόσο νωρίς, η αλλαγή γηπέδου. Βρήκαμε όμως το ρυθμό μας μέσα από το παιχνίδι και κυρίως μέσα από την άμυνα. Ασκήσαμε μεγάλη πίεση στην άμυνα και ήταν βασικό ότι πήραμε τα ριμπάουντ και μάλιστα απέναντι σε μια ομάδα που έχει στη σύνθεσή της τον πρώτο και τον τρίτο ριμπάουντερ της διοργάνωσης.

Τα ριμπάουντ μας έδωσαν και την ευκαιρία να βγούμε στον αιφνιδιασμό, να τρέξουμε. Επιθετικά είχαμε σωστές επιλογές, είχαμε υπομονή και καθαρά μυαλό και φτάσαμε τελικά στη νίκη και με διαφορά. Τώρα περιμένουμε τον αντίπαλο για τον ημιτελικό, ανάμεσα σε δύο ομάδες που είναι πραγματικά δυνατές και με πολύ ταλέντο».

Παπανικολάου: «Στόχος το μετάλλιο»

Από την πλευρά, του ο διεθνής φόργουορντ, Κώστας Παπανικολάου μιλώντας μετά την επικράτηση επί της Ρωσίας στην κάμερα της Fiba Europe, υπογράμμισε: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στα πέντε πρώτα λεπτά του αγώνα. Ευτυχώς μετά βρήκαμε τον εαυτό μας και παίξαμε καλή άμυνα. Αυτό είναι το όπλο μας γιατί τα τελευταία τρία χρόνια αυτή μας έδωσε μετάλλια και τίτλους. Αυτή την άμυνα θέλουμε να παίξουμε και εδώ για να κάνουμε κάτι ξεχωριστό και σε αυτή τη διοργάνωση.

Δεν είναι εύκολο να παίζεις ένα νέο ματς κάθε φορά έχοντας κάνει ενδιάμεσα μόνο μία προπόνηση αλλά είναι το ίδιο για όλες τις ομάδες. Πιστεύω στο επόμενο ματς να είμαστε ακόμη καλύτεροι. Εμείς ξεκινήσαμε από την αρχή κοιτώντας ματς με ματς αλλά όταν έχεις πάρει τρία μετάλλια τα τελευταία τρία χρόνια, δεν μπορείς να λες ότι έχεις στόχο ένα καλό πλασάρισμα. Είμαστε εδώ για το μετάλλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: