Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

87% "ναι" στην τεχνολογία στη διαιτησία

Τι θέλουν οι οπαδοί στο μοντέρνο ποδόσφαιρο; Έρευνα των Ευρωπαϊκών Λιγκών σε 36.822 φιλάθλους έδειξε ότι επιθυμούν την τεχνολογία στη διαιτησία, τη μείωση των συμβολαίων των παικτών και το δίκαιο παιχνίδι. Ποιοι παράγοντες τους οδηγούν στην ομάδα που υποστηρίζουν... Σε έρευνα της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Λιγκών η οποία δειξήχθη τον Δεκέμβριο του 2009 και τον Ιανουάριο του 2010 σε σύνολο 36.822 φιλάθλων σε διάφορα μέρη του κόσμου η συντιπρική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρη της υιοθέτησης τεχνολογικών βοηθημάτων στη διαιτησία και μάλιστα χωρίς να έχει διεξαχθεί το Μουντιάλ που έφερε το θέμα στο τραπέζι των συζητήσεων.

- Συγκεκριμένα το 87% των φιλάθλων λέει «ναι» στην εισαγωγή τεχνολογικών βοηθημάτων για τους διαιτητές.

- Από αυτό το ποσοστό, το 39% θέλει η τεχνολογία να εφαρμοστεί όπου είναι δυνατόν.

- Το 27% είναι υπέρ του υπάρχει βοήθεια της τεχνολογία μόνο στις φάσεις που γίνονται στην περιοχή του πέναλτι.

- Το 21% είναι υπέρ του να εφαρμόζεται μόνο για να διαπιστώνεται πότε η μπάλα περνά τη γραμμή του τέρματος.

- Επίσης το 88% ζητεί να χρησιμοποιείται το βίντεο για να ελέγχονται πειθαρχικά ποδοσφαιριστές που ξεγελούν τον διαιτητή και κερδίζουν πέναλτι

Τι ζητούν οι φίλαθλοι από τις λίγκες

- Το 45% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι προτεραιότητα των λιγκών πρέπει να είναι η προσατασία των συλλόγων ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική τους επιβίωση.

- Το 18% πιστεύει ότι πρώτη προτεραίοτητα πρέπει να είναι η διαφύλαξη του υγειούς ανταγωνισμού.

- Το 13% πιστεύει ότι προτεραίοτητα πρέπει να είναι η παραγωγή νέων ποδοσφαιριστών.

- Το 56% ζητεί να μπου περιορισμοί στους μισθούς των ποδοσφαιριστών και να μην μπορούν οι σύλλογοι να υπογράψουν όσο υψηλά συμβόλαια επιθυμούν.

«Η προσφορά παραμένει στο τραπέζι»

Ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Λίγκων, Γκρεκ Κλαρκ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνα τόνισε: «Για άλλη μια φορά οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους την οποία αξιολογούμε. Σε προηγούμενες σεζόν είχαμε δώσει στη ΦΙΦΑ την ευκαιρία να δοκιμάσει την τεχνολογία στις διοργανώσεις. Αυτή η προσφορά παραμένει στο τραπέζι»

Άλλα συμπεράσματα της έρευνας

- Το 55% πιστεύει ότι οι λίγκες κάνουν καλή δουλειά σε αντίθεση με το 11% που πιστέυει το αντίθετο.

- Το 65% των φιλάθλων είδε την ομάδα του για πρώτη φορά όταν ήταν κάτω των 11 ετών.

- Ο κυριότερος λόγος που οι φίλαθλοι υποστρηρίζουν μια ομάδα είναι η εντοπιότητα σε ποσοστό 65% και η επιρροή από την οικογένεια σε ποσοστό 45%

Τι είναι το πιο σημαντικό στο γήπεδο

- Με αριστά το 10 οι φίλαθλοι βαθμολογούν την διακέδαση που τους προσφέρει η παρακολούθηση αγώνα στο γήπεδο με 8,6

- Την ατμόσφαιρα με 8,5

- Την καλή οπτική στον αγωνιστικό χώρο με 8,5

- Την ασφάλεια με 8,2

- Τη νίκη της ομάδας τους με 8,2

Τι είναι η ΄Ενωση Ευρωπαϊκων Λιγκών

Στην Ευρώπη, οι λίγκες, δηλαδή οι φορείς που διοργανώνουν τα πρωταθλήματα των μεγάλων κατηγοριών οργανώνονται. Από το 2005 έχει ιδρυθεί η «Ένωση Ευρωπαϊκών Λιγκών» η οποία σήμερα αριθμεί 30 μέλη ανάμεσά τους και η δική μας Σούπερ Λίγκα. Σκοπός της είναι η παρακολούθηση η επισήμανση και η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Λίγκες έχουν η Ελλάδα, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Αγγλία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Πολωνία, η Πορτογαλία, η Ρωσία, η Σκωτία, η Σλοβενία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Ρουμανία, η Ουκρανία, η Σερβία, η Δανία και άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: