Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Ο Γιάννης Τοπαλίδης στον Arena FM!!

1841b_1-610x359
 Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική Ελλάδας, Γιάννης Τοπαλίδης. Μίλησε για τις απίστευτες στιγμές που έζησε ακριβώς πριν από 10 χρόνια όταν η Εθνική Ελλάδας κατακτούσε την Ευρώπη.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης:
Για το αν μίλησε με τον Ότο Ρεχάγκελ:
“Χθες μιλήσαμε. Μιλάμε πάρα πολύ συχνά με τον Παγκόσμιο ποδόσφαιρο και το Τσάμπιονς Λιγκ. Του είπα πως είναι η επέτειος και αυτό το ξεχνάει γιατί δεν έχει τα μίντια να του το θυμίζουν. Με ρωτούσε αν μπορώ ακόμα να πιστέψω αυτό που έγινε και πως ακόμα και τώρα μεγάλες ομάδες δεν μπορούν να πετύχουν κάτι παρόμοιο. Για την Εθνική σχολίασε πως του άρεσε και πως έπρεπε να κερδίσουμε την Κόστα Ρίκα εφόσον έμεινε με 10 παίκτες πριν πάει στα πέναλτι”.
Για το πότε μπήκαν οι βάσεις της Εθνικής Ελλάδας:
” Οι βάσεις της Εθνικής Ελλάδας ήταν όταν είχα στα προκριματικά την Ισπανία και την Ουκρανία και βγήκαμε πρώτοι. Από εκεί ανεβήκαμε στο ράνκινγκ και αν εξαιρέσουμε το 2006 έχουμε πάντα καλές κληρώσεις. Είχαμε καλές κληρώσεις και φτάναμε σε μεγάλες διοργανώσεις με αποτέλεσμα να μένουμε πάντα ψηλά”.
Για τις στιγμές που θυμάται:
“Θυμάμαι όλα τα παιχνίδια και ειδικότερα την αναμέτρηση με την Τσεχία. Βλέπαμε το ρολόι ξέραμε πως δεν μπορούσε να αντιδράσει ο αντίπαλος όταν μπήκε το γκολ. Ο Ρεχάγκελ λέγε” τι πανηγυρίζεται δεν τέλειωσε τίποτα ακόμα”. Εμείς βλέπαμε πως δεν μπορούσαν να αντιδράσουμε κα χαιρόμασταν αλλά αυτός ως… κλασσικός Γερμανός περίμενε το σφύριγμα. Επίσης, όταν είχαμε περάσει από την Ρωσία ήμασταν όλοι λίγο παγωμένοι που χάσαμε. Ήρθε ο Καραγκούνης που ήταν στις εξέδρες επειδή είχε τιμωρηθεί και μας έλεγε” γιατί δεν πανηγυρίζετε” . Μετά επαναφερθήκαμε κάπως αλλά δεν πανηγυρίσαμε πολύ επειδή χάσαμε”.
Για την αναγνώριση που είχε η επιτυχία της Εθνικής:
“Εγώ ήμουν στην Γερμανία σε σεμινάρια Γερμανών όπου μεγάλοι προπονητές συζητούσαν για τον αν έπρεπε να το πάρει η Ελλάδα και ο Μάγκατ αλλά και ο Κλοπ έλεγαν πως η ομάδα που κέρδισε την γηπεδούχο δύο φορές αλλά και τον πρωταθλητή το άξιζε. Κάποιοι έλεγαν πως ήμασταν τυχεροί αλλά οι γνώστες του ποδοσφαίρου ήξεραν. Όταν έχεις αποκλείσει τέτοιους αντιπάλους σε όλη την διάρκεια του ποδοσφαίρου ξέρεις ότι το άξιζες. Νικήσαμε την Πορτογαλία που έχει τον Φίγκο, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Παουλέτα και 4-5 παίκτες που είχα πάρει το Τσάμπιονς Λιγκ ,με την Πόρτο. Μετά την Γαλλία και την Τσεχία που ήταν το απόλυτο φαβορί. Τα θυμάμαι όλα επειδή ήμασταν μονό εγώ και ο Ρεχάγκελ, Μέρα και νύχτα μόνο με αυτό ασχολούμασταν”.
Για το αν θα έρθει ο Ρεχάγκελ στην Ελλάδα:
“Είπε πως θα έρθει παλαιότερα όταν μιλήσαμε τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο αλλά τώρα τελευταία δεν που είπε κάτι. Μιλάμε πολύ συχνά στο τηλέφωνο και περιμένω κάποια στιγμή να έρθει”.
Για τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν:
“Αυτό ήταν κάτι που σε όλο τον κόσμο ήταν σπάνιο. Όλο ο κόσμος βγήκε στους δρόμους. Ακόμα και στην Αμερική, την Αυστραλία και την Γερμανία γινόταν χαμός. Οι Έλληνες της Γερμανίας είχα πάει σε έναν δρόμο στην Στουτγάρδη που ήταν πέντε- έξι χιλιόμετρα. Ένας αστυνομίας που ήξερα παρακαλούσε να αποκλειστεί η Ελλάδα για να μην γίνεται αυτό το νταβαντούρι. Ο Ρεχάγκελ είχε ξετρελαθεί. Κάθε τρεις και λίγο έπαιρνε τους δικούς του και τους έλεγε τι έζησε. Δεν το είχε ζήσει αυτό το πράγμα. Τα έδειξε αυτά στην Γερμανία και σε όλο τον κόσμο. Μας ρωτούσαν πως αισθανόμασταν. Δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια. Πρέπει να το ζήσεις. Εδώ ο φίλαθλος δεν μπορεί να το περιγράψει πόσο μάλλον εμείς”.
Για την Εθνική στο Μουντιάλ:
“Από τον αγώνα με την Κολομβία αν και την κατηγορούσαν δεν την είδα κακή την ομάδα. Με την Ιαπωνία ήταν καλύτερη, με την Ακτή Ελεφαντοστού ήταν πολύ καλή και με την Κόστα Ρίκα έπρεπε να το καθαρίσουμε πιο νωρίς και να μην πάμε στο πέναλτι. Ήταν δύσκολο, η άλλη ομάδα είχε κλειστεί αλλά 60 λεπτά έπαιζαν με 10 παίκτες και ήμασταν καλύτεροι οπότε έπρεπε να κερδίσουμε. Τελικά πήγε στα πέναλτι όπου είναι ρουλέτα και μας στεναχώρησε λίγο”.
Για το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε η Εθνική:
“Ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Η Εθνική μας ομάδα έχει γρήγορη άμυνα. Αυτό επιτρέπει να παίξεις επιθετικά. Όμως ορισμένα πράγματα τα επέτρεψαν και οι αντίπαλοι. Ούτε η Ακτή Ελεφαντοστού ούτε η Κόστα Ρίκα είναι τοπ ομάδες. Μπορούμε να παίξουμε επιθετικά, έχουμε γρήγορους αμυντικούς αλλά πρέπει να τα λάβουμε όλα υπόψη μας. Αν παίζαμε με Ολλανδία η Γερμανία θα παίζαμε το ίδιο επιθετικά; Δεν βάζαμε και γκολ. Κανένας επιθετικός μας δεν έβαλε γκολ εκτός από τον Σαμαρά που σκόραρε με πέναλτι. Εμάς είχε βάλει τρία γκολ ο Χαριστέας και ένα ο Βρύζας. Ίσως τα παιδιά ήταν ντεφορμέ γιατί είναι καλοί επιθετικοί. Δεν μιλάω μόνο για τον Μήτρογλου και τον Γκέκα αλλά και για τους πλάγιους επιθετικούς”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: