Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Bραζιλία για ένα ημίχρονο!!

Ο Μπάμπης Χριστόγλου, γράφει για την επικράτηση της Βραζιλίας απέναντι στην Κολομβία και για την υπέρβαση, που θα πρέπει να γίνει στο ματς με την Γερμανία

Bραζιλία για ένα ημίχρονο
Για πρώτη φορά στο φετινό Μουντιάλ, για ένα ημίχρονο έστω, η Βραζιλία πρόσφερε όμορφο ποδόσφαιρο και με ένα ακόμα γκολ από στημένη φάση, κατόρθωσε να βάλει τις βάσεις για να πάρει τη νίκη. Στο δεύτερο μέρος έπαιξε ρόλο η σκοπιμότητα, αλλά ο Λουίζ, με μια γκολάρα, από τις καλύτερες του Μουντιάλ, έκανε το 2-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη για την «σελεσάο». Μια νίκη που θα την χαρακτήριζα «πύρρειο», μιας κι η ομάδα του Σκολάρι, θα παίξει δίχως Σίλβα και προφανώς χωρίς τον Νεϊμάρ, που από ένα «βρώμικο» χτύπημα, θα χάσει το υπόλοιπο του Μουντιάλ.

Οι Κολομβιανοί, έχουν ικανότατους παίκτες και ασφαλώς ένα από τα μεγάλα αστέρια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον Τζέιμς Ροντρίγκεζ. Όμως είναι μια ομάδα που δεν έχει βαριά φανέλα και σε αυτά τα παιχνίδια, όσο προχωράει μια τέτοια κορυφαία διοργάνωση, είναι κι αυτή που μετράει. Περίμενα περισσότερα πράγματα απ’ αυτούς, όπως περίμενα και μια καλύτερη παρουσία της Γαλλίας στον προημιτελικό με την Γερμανία, που όμως δεν τα κατάφερε για ένα ακόμα παιχνίδι απέναντι στη «νασιονάλμανσαφτ».

Με τον Μαϊκόν μέσα, τον Χούλκ ν’ αρχίζει ν’ ανεβάζει την απόδοση του και με τα δύο σέντερ-μπακ να κάνουν εκπληκτικό ματς, οι Βραζιλιάνοι καθάρισαν την Κολομβία. Όπως σπουδαίο ματς έκαναν και οι Φερναντίνιο και Παουλίνιο. Όμως τώρα που θα έχει την απώλεια του Νεϊμάρ, η «σελεσάο», θα πρέπει να ψάξει στην άκρη του πάγκου της για να βρει λύσεις. Κι ασφαλώς ο Όσκαρ θα πρέπει να κάνει πολλά περισσότερα μέσα στο γήπεδο, από τις μέτριες εμφανίσεις που τον έχουμε δει να πραγματοποιεί ως τώρα. Πολλοί παίκτες, θα κληθούν να κάνουν την υπέρβαση με την Γερμανία, για να οδηγήσουν την σελεσάο στον τελικό.

Ο Νταβίντ Λουίζ, πέρα από μεγάλος ποδοσφαιριστής, είναι και μεγάλος άνθρωπος. Ο τρόπος που παρηγόρησε τον νεαρό Ροντρίγκεζ στο τέλος του ματς, ζητώντας από τον κόσμο ν’ αποθεώσει, έναν από τους νέους παίκτες που μας συστήθηκαν σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, με έξι τέρματα, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: