Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Τα πάντα εκτός από ομάδα...!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει για τη δύσκολη πρόκριση της Βραζιλίας στους «4» και τον επερχόμενο ημιτελικό με τη Γερμανία. Η «σελεσάο» είναι φαβορί, αλλά...

Τα πάντα εκτός από ομάδα...
Εκπλήξεις; Όχι, πια. Δύσκολα ή όχι η Βραζιλία πέρασε στους «4». Ομοίως και η Γερμανία. Σημασία δεν έχει το πώς, αλλά το να είσαι εκεί. Ένα βήμα μακριά από τον τελικό. Κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος ούτε από τη «σελεσάο» μήτε από τα «πάντσερ».

Ελάχιστα μετράει. Σφύριξε ο διαιτητής, έληξε το ματς και όλοι θυμούνται ποιος είναι ο νικητής. Όλα τα υπόλοιπα είναι για «παρηγοριά στον άρρωστο». Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Η Κολομβία ήταν η πιο όμορφη ομάδα ως τώρα. Δεν άντεξε το βάρος και πάει σπίτι της. Με ψηλά το κεφάλι, αλλά πάει.

Η Γαλλία έχασε από μια μέτρια Γερμανία, αλλά έχασε. Εχασε την ευκαιρία και πάει παρακάτω. Κυνικά. Σε τέτοιες διοργανώσεις δεν υπάρχει στιγμή για δάκρυα. Οσο κυλάει το τουρνουά ξεχωρίζουν οι δυνατοί. Σπάνια θα φτάσει πολύ μακριά ο αδύνατος. Εκείνος που έχει τις μικρότερες αντοχές.

Για τις μεγάλες ομάδες μετράει μόνο το κύπελλο. Για αυτό συνεχίζουν Βραζιλία και Γερμανία. Μια από τις δυο θα είναι στον τελικό. Θα δούμε μεγάλο ημιτελικό από όλες τις πλευρές. Η Βραζιλία μετράει σερί 14 αγώνων χωρίς ήττα. Η Γερμανία είναι αήττητη για 16. Η παράδοση λέει ότι η «σελεσάο» θα προκριθεί. Είναι οι δυο μοναδικές ομάδες με 100+ αγώνες στο Μουντιάλ. Οι Γερμανοί έχουν 104 και 102 οι Βραζιλιάνοι. Ο Σκολάρι μετράει 14 νίκες σε Παγκόσμιο Κύπελλο, δυο λιγότερες από το ρεκόρ του Γερμανού Χέλμουτ Σεν (16). Η λογική λέει Βραζιλία, λόγω έδρας. Άλλος λόγος δεν υπάρχει…
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: