Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Τι θα πρόσφερε ο Καραγκούνης στον ΠΑΟ!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για αυτά που θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη και στα 37 του ο Γιώργος Καραγκούνης επιστρέφοντας στον Παναθηναϊκό. Και δεν είναι λίγα...
Χάλασε τελικά η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη, ωστόσο ίσως να μην ήταν και τόσο κοντά, όσο φαινόταν. Από τότε που έφυγε ο Κάρα από τον Παναθηναϊκό, η επιστροφή του έμοιαζε με το γεφύρι της Άρτας. Ολημερίς το φτιάχνανε και το βράδυ γκρεμιζόταν! Ο Παναθηναίκός προχωράει, το ίδιο και ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας, που θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς τις δύο μεγάλες του αγάπες: την Εθνική ομάδα και τον Παναθηναϊκό.
Πολλοί θα πουν, τι θα μπορούσε να προσφέρει τώρα ο Καραγκούνης στα 37 του, κλεισμένα τον προηγούμενο Μάρτιο, ωστόσο, όσοι το είπαν και στο Μουντιάλ, τους έβαλε... πιπέρι στη γλώσσα με την απόδοσή του. Γιατί, με τα λόγια όλα είναι εύκολα, ο Κάρα όμως έχει μάθει να μιλάει με πράξεις!
Δεν ψάχνω τι και πως δεν έφερε τη μεγάλη επιστροφή του τυπάρα στον ΠΑΟ, ωστόσο μπορώ να πω με σιγουριά και γνωρίζοντάς τον τόσο από κοντά, όσο και στους αγώνες που τον έχω παρακολουθήσει, τι θα μπορούσε να είχε προσφέρει στην ομάδα του τριφυλλιού:
    Μυαλό στο παιχνίδι της ομάδας. Ωριμος πλέον και έχοντας πολλά χιλιόμετρα στα πόδια του, εγκεφαλικός ποδοσφαιριστής, ξέρει τον τρόπο να βάλει τάξη στο παιχνίδι της ομάδας του, ειδικά όταν γίνει άναρχο. Μπορεί να γίνει στην ουσία ένας δεύτερος προπονητής την ώρα του 90λεπτου, βάσει των αρχικών οδηγιών του Γιάννη Αναστασίου.
    Ηγέτης. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς ξένους ικανότατους ποδοσφαιριστές, όμως χρειάζεται και έναν Έλληνα, που να καθοδηγεί τους νέους και να μπαίνει μπροστά στα δύσκολα, όταν η μπάλα καίει. Μην ξεχνάμε ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ και στις στημένες φάσεις, που σε πολλά ματς αποτελούν κλειδί για να ανοίξει μία πολυδιάστατη και πολυσύνθετη άμυνα. Μήπως θυμάστε εκείνο το απευθείας κτύπημα φάουλ εναντίον της Μάντσεστερ και του Μπαρτέζ στο Θέατρο των Ονείρων στις 21 Νοεμβρίου 2000;
    Ξέρει τα κατατόπια. Γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, το ελληνικό πρωτάθλημα απέξω και ανακατωτά, ξέρει πως να συμπεριφερθεί στους διαιτητές σε δύσκολες έδρες και στη Λεωφόρο. Τι θα τους πει και πότε θα τους το πει. Είτε είναι στον πάγκο, είτε βασικός, γνωρίζει πως θα συμπεριφερθεί. Ξέρει πως να διαχειριστεί ένα παιχνίδι, όπως επισήμανε και στη συνέντευξή του ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Είναι μεγάλο ατού να έχεις στο ρόστερ σου μία τόσο μεγάλη προσωπικότητα.
    Πάθος.Το λέει η ψυχή του, κρατάνε τα πόδια του. Ναι, είναι μεγάλος σε ηλικία, όμως βάζει πολλούς νέους κάτω. Το έδειξε στο Μουντιάλ τρέχοντας ασταμάτητα, έτρωγε τα χιλιόμετρα, όπως ένας πεινασμένος τα χάμπουργκερ. Δεν παρατάει ποτέ ένα παιχνίδι, δεν επαναπαύεται.
    Τον αγαπάει ο κόσμος. Τον λάτρεψαν και στην Αγγλία (Φούλαμ), στην Ιταλία ((Ιντερ), την Πορτογαλία (Μπενφίκα) εδώ έχει χιλιάδες φίλους. Τον αγάπησαν και δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ οι Έλληνες λόγω της Εθνικής ομάδας. Ακόμη κι αν έκανε κάποιους εχθρούς αυτό έγινε, λόγω αντιπαλότητας, όμως ποτέ ο Κάρα δεν ήταν βρώμικος. Στον Παναθηναϊκό η φανέλα του Κάρα θα ξεπουλούσε σαν... ζεστό ψωμί.
    Εισιτήρια. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι ενδεχομένως να αγόραζαν και εισιτήριο διαρκείας για χάριν του έμπειρου μεσοεπιθετικού, ειδικά οι πιό παλιοί. Αυτοί που έζησαν μεγάλες στιγμές με τον Παναθηναϊκό και τον Καραγκούνη, όπως τότε στο Καμπ Νου εναντίον της Μπαρτσελόνα που έπαιζε τραυματίας και δεν έλεγε να γίνει αλλαγή (χιαστό). Άντεξε περίπου από το 20΄ μέχρι το 45΄.
    Δυνατά σουτ, απειλεί την εστία, εκεί που δεν το περιμένεις. Έχει πετύχει... μεγάλα γκολ στην καριέρα του, ενώ στο Μουντιάλ στη Βραζιλία ο Μπαρί της Ακτής Ελεφαντοστού ακόμη ακούει το θόρυβο από το τράνταγμα του δοκαριού λόγω της βολίδας του Καραγκούνη!
    Διαμαρτυρία, καμιά κωλοτούμπα παραπάνω. Ξέρω ότι το σκεφτήκατε! Και τι έγινε; Ο τυπάρας θα γκρινιάξει λίγο παραπάνω, γιατί ζει και παθιάζεται με το παιχνίδι, θα κάνει και καμιά κωλοτούμπα περίσσια σε κάποιο κτύπημα που θα δεχτεί. Θα πει στον διαιτητή να πάει λίγο πιό πίσω το τείχος για να κτυπήσει φάουλ. Έτσι τον έμαθε, έτσι τον αγάπησε ο κόσμος και όχι γιατί έκανε... τατουάζ. Είναι αυθεντικός.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: