Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

«Είδα μέλλον στην Εθνική»

Για την εικόνα της Ελλάδας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, τη γενικότερη εικόνα της διοργάνωσης και το φαβορί για τον τίτλο μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Στάικος Βεργέτης.

«Είδα μέλλον στην Εθνική»
Την βεβαιότητά του ότι η Εθνική Ελλάδας έχει μέλλον, μετά απ’ όσα είδε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας εξέφρασε ο Στάικος Βεργέτης.

Μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης μίλησε για την παρουσία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ αναφέρθηκε σε όσα του έκαναν εντύπωση στη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του Βασίλη Σαμπράκου:
Για το ποδόσφαιρο που έχει παιχτεί στο Μουντιάλ: «Η εικόνα που βλέπουμε μέχρι τώρα, είναι κόντρα στην εποχή. Ευρωπαϊκές ομάδες με φορτωμένες σεζόν έμειναν εκτός. Ομάδες απ’ τη Λατινική Αμερική που είχαν τρεξίματα δεν φάνηκε να επηρεάστηκαν».

Για την επιλογή αμυντικού συστήματος: «Ο βασικός λόγος που μπορεί να επιλέξει άμυνα είναι να εξασφαλίσει το «μηδέν» και να ποντάρει στους γρήγορους παίκτες. Για παράδειγμα η Ολλανδία, που εκμεταλλεύεται με αυτόν τον τρόπο τον Ρομπέν. Αυτές οι ομάδες επιλέγουν να μην έχουν την μπάλα στην κατοχή τους. Αυτό έκανε πολύ καλά το και η Κόστα Ρίκα».

Για τον καλύτερο προπονητή της διοργάνωσης: «Θα σας φανεί περίεργο, αλλά μου άρεσε η προπονητική κατεύθυνση που είχε η Αλγερία. Έδειξε ότι είναι ομάδα του προπονητή. Είχε συγκεκριμένη κατεύθυνση στο γήπεδο. Μου έδωσε την αίσθηση ότι έχει το στίγμα του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς. »

Για το φαβορί των προημιτελικών: «Βλέπω μια παραπάνω σταθερότητα στη Γερμανία, γιατί έχει ένα μοντέλο ματς που μου αρέσει, έχει παίκτες κλειδιά που χρησιμοποιούνται κατάλληλα. Η Αργεντινή και η Βραζιλία έχουν διακυμάνσεις στα ματς που την έχουμε δει».

Για την προπονητική κατεύθυνση της Εθνικής: «Είναι πολύ καλή προπονητικά. Είδα στην Εθνική μέλλον. Κάποια πρόσωπα έδειξαν ότι μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ο Κονέ, ο Χριστοδουλόπουλος και ο Φετφατζίδης, παρότι δεν έπαιξε αρκετά. Συν τους παίκτες που υπήρχαν από πριν στην ομάδα έδειξαν ότι μπορούμε να βασιστούμε και στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: