Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Σερβία: Με Ζένγκα στο Euro!!

Τον Βάλτερ Ζένγκα θέλει η Σερβική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να οδηγήσει την εθνική ομάδα στα προκριματικά του Euro 2016.
Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας, ο οποίος πέρασε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην τεχνική ηγεσία συλλόγων της Μέσης Ανατολής, κατέκτησε το νταμπλ στη Σερβία με τον Ερυθρό Αστέρα το 2006. Η κορυφαία στιγμή στην ποδοσφαιρική καριέρα του ήταν ως παίκτης της εθνικής Ιταλίας, με την οποία έφθασε στους ημιτελικούς του Μουντιάλ του 1990, διοργάνωση που έλαβε χώρα στα γήπεδα της γείτονας χώρας. «Μιλήσαμε με τον Ζένγκα για αρκετές ώρες, αλλά ακόμα δεν μπορώ να πω εάν είμαστε κοντά σε συμφωνία», αποκάλυψε ο ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τόμισλαβ Κάρατζιτς.
«Ο Ζένγκα θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και να εντυπωσιάσει εδώ και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ξέρουμε εάν θα μπορέσουμε να τον προσλάβουμε. Είχαμε σπουδαίες προτάσεις από αρκετούς άλλους ξένους προπονητές με υψηλό προφίλ, αλλά διαθέτουμε έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, τον οποίο πρέπει να τηρήσουμε κι αυτός θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας, όταν πάρουμε μια απόφαση στο τέλος αυτού του μήνα», πρόσθεσε. Ο Λιουμπίνκο Ντρούλοβιτς, ο οποίος είχε διαδεχθεί προσωρινά, τον περασμένο Φεβρουάριο τον Σίνισα Μιχάιλοβιτς στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος μετά την αποτυχία των «πλάβι» να προκριθούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, φαινόταν να έχει... μονιμοποιηθεί, ύστερα από τις καλές εμφανίσεις της ομάδας σε τέσσερα φιλικά παιχνίδια.
Ωστόσο, ο Κάρατζιτς ξεκαθάρισε ότι ήθελε έναν πιο έμπειρο άνθρωπο στο «τιμόνι», μολονότι έπλεξε το εγκώμιο του Ντρούλοβιτς, ο οποίος οδήγησε πέρυσι την Εθνική Νέων της Σερβίας στην κατάκτηση του τίτλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 που φιλοξενήθηκε στη Λιθουανία. «Πρέπει να κάνουμε σωστά τα πράγματα αυτή τη φορά, επειδή έχουμε χάσει τις τελευταίες δύο μεγάλες διοργανώσεις και δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην προκριθούμε για το Euro 2016», υπογράμμισε ο επικεφαλής της σερβικής ομοσπονδίας και πρόσθεσε: «Ο Ντρούλοβιτς είναι εξαιρετικός προπονητής και χαρακτήρας, αλλά του λείπει η εμπειρία στο υψηλότερο επίπεδο και δεν υπάρχει χώρος για έναν αδύναμο κρίκο σε οποιονδήποτε τομέα».
Πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: