Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Μέσι: "Σπουδαίος παίκτης ο Γιόνας"


Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε στη "Daily Star" και εκθείασε τον συμπαίκτη του στην εθνική Αργεντινής και παίκτη της Νιούκαστλ, Γιονάς Γκουτιέρες. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε ότι ο συμπατριώτης του είναι παίκτης επιπέδου, Γουέιν Ρούνι, Σεσκ Φάμπρεγας και Φερνάντο Τόρες! Και να φανταστεί κανένας ότι δεν ήταν... πιωμένος!

"Δεν το έχουν δει ακόμη, αλλά ο Γιόνας είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Πρέμιερ Λιγκ. Ξέρω ότι έχετε τον Ρούνεϊ, τον Φάμπρεγκας, τον Τόρες και άλλα αστέρια, αλλά το ίδιο καλός είναι και ο Γιόνας. Πιστεύω ότι φέτος θα το αποδείξει", τόνισε αρχικά για να προσθέσει στη συνέχεια: "Ο Μαραντόνα πιστεύει ότι είναι ανάμεσα στους τρεις καλύτερους ποδοσφαιριστές της Αργεντινής και νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκαιο. Χρειάζεται χρόνος προσαρμογής για έναν παίκτη σε μια καινούρια χώρα και έφτασε η περίοδος που θα δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες.

Στο τέλος της σεζόν θα βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα όλων των κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων. Ωστόσο μου εκμυστηρεύτηκε στη διάρκεια του Μουντιάλ ότι όσο θα παραμένει η Νιούκαστλ στην πρώτη κατηγορία δεν θα φύγει από την ομάδα. Είναι ένας φανταστικός ακραίος μεσοεπιθετικός. Περνάει με ευκολία τους αντιπάλους του και είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας.

Θα δημιουργήσει πολλές φάσεις για γκολ και αν οι επιθετικοί της Νιούκαστλ τις εκμεταλλευτούν τότε μπορούν να τερματίσουν πολύ ψηλά. Νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει την ομάδα του ακόμη και στην έκτη θέση και να αναδειχτεί καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: