Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Παναθηναϊκός-Τζένοα 2-0


Το να μιλήσεις για ποδόσφαιρο όταν αυτό παίζεται στον τραγικό (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, είναι τουλάχιστον αστείο. Βλέπετε, τα χαλασμένα ποτιστικά έκαναν διεθνώς ρεζίλι τον Παναθηναϊκό που φιλοξένησε τη Τζένοα σε έναν χλοοτάπητα όπου έφευγαν κομμάτια και οι παίκτες κινδύνευαν να τραυματιστούν σοβαρά. Οπως για παράδειγμα ο Σισέ, ο οποίος αποχώρησε στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης με πρόβλημα τραυματισμού απόρροια της κατάστασης του χλοοτάπητα.

Τα ερωτήματα που γεννά το σεληνιακό τοπίο του αγωνιστικού χώρου είναι πολλά. Θα είναι έτοιμο για τον αγώνα της ΑΕΚ με τη Νταντί Γιουνάιτεντ την Πέμπτη; Κι αν παρουσιαστούν τα ίδια χάλια, πως θα φιλοξενήσει ο Παναθηναϊκός την Ξάνθη μία μέρα μετά;

Λογικό ήταν, λοιπόν, να δούμε δύο διαφορετικές ομάδες από τον Νίκο Νιόπλια. Οι βασικοί στο πρώτο μέρος και οι αναπληρωματικοί στο δεύτερο, αφού ο Κοζανίτης τεχνικός φοβήθηκε να συνεχίσει με τους ίδιους για ακόμα 45 λεπτά και πραγματοποίησε 9 αλλαγές.

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους ήταν αυτός που αναμέναμε. Ο Καραγκούνης αντί του Νίνη, ο Τζόρβας κάτω από τα δοκάρια, ο Βύντρα στα δεξιά της άμυνας και ο Σπυρόπουλος στα αριστερά, ο Μπουμσόνγκ με τον Καντέ τα στόπερ, ο Ζιλμπέρτο με τον Κατσουράνη τα αμυντικά χαφ, ο Γκοβού στα δεξιά της επίθεσης και ο Λέτο στα αριστερά και ο Σισέ μοναδικός προωθημένος. Στην επανάληψη, πέρασαν στον αγώνα οι Ιωαννίδης, Σεϊταρίδης, Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σιμάο, Κλέιτον, Δημούτσος, Μαρίνος και Νίνης.

Αν ξεχάσουμε το χωράφι που θέλει να λέγεται καινούργιος χλοοτάπητας και μιλήσουμε καθαρά αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός άρεσε και στα δύο ημίχρονα. Είχε κίνηση, καλή κυκλοφορία και διάθεση. Βέβαια, δεν έλειψαν και δύο λάθη της άμυνας στο πρώτο μέρος, τα οποία οφείλονταν στις αργές επιστροφές.

Οσον αφορά στα γκολ, το 1-0 έγινε από τον Γιώργο Καραγκούνη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 36ο λεπτό (το πέναλτι κέρδισε ο Λέτο), ενώ το 2-0 ήρθε από τον Πετρόπουλο στο 67ο λεπτό μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Κλέιτον.

Στα της εξέδρας, μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού τα είχε με την ιδιοκτησία της ΠΑΕ αναρτώντας πανό και τραγουδώντας διάφορα υβριστικά συνθήματα, την ώρα που η πλειοψηφία των φιλάθλων που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ τους αποδοκίμαζε. Αυτή η διχόνοια λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μόνο καλό δεν κάνει και βάζει σε σκέψεις πολλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: