Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δικαίωση Δέλλα και πικρές αλήθειες...!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το ρόστερ που σωστά αδειάζει και ξαναγεμίζει και την ομάδα των Χατζόπουλου – Παυλή!   Το ματς με τον Περαμαϊκό ολοκληρώθηκε (ευτυχώς Παναγία μου) και ταυτόχρονα θαρρώ πως το ίδιο ισχύει και με την καραμέλα των πιτσιρικάδων που αγωνίστηκαν σε αυτό (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και απέδειξαν οι περισσότεροι ότι ο Τραϊανός Δέλλας είχε απόλυτο δίκιο όλο το προηγούμενο διάστημα που δεν επιχείρησε να τους... κάψει (επί της ουσίας) νωρίτερα!
Η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει στο Πέραμα με ανατροπή. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από μία φάση που δεν... μύριζε γκολ και κατάφερε σε ένα ημίχρονο (στο δεύτερο) να γυρίσει το ματς χάρη σε ένα πανέμορφο τέρμα που σημείωσε ο Πεταυράκης που είναι ένας από τους λίγους στο ρόστερ που μπορούν στην Ενωση να ελπίζουν σε περαιτέρω εξέλιξη...
Είναι αλήθεια πως για μία ομάδα που χτίστηκε στο... πόδι λόγω των εξελίξεων του περασμένου καλοκαιριού προφανώς υπάρχει η δικαιολογία για το γεγονός ότι αν εξαιρέσουμε δυο – τρεις (βαριά) περιπτώσεις παικτών που επιλέχθηκαν όλες οι υπόλοιπες ήταν κάκιστες έως τραγικές... Ακόμη και για κάποιους που έχουν ήδη εξασφαλίσει ότι θα βρίσκονται και τη νέα σεζόν στην ΑΕΚ η εικόνα τους δεν δικαιολογεί μία τέτοια απόφαση!
Δυο από τις χειρότερες επιλογές φαίνεται πως είναι για παράδειγμα οι Ράμα και Μούργκα. Ποδοσφαιριστές που ήλπιζαν στην ΑΕΚ (όπως λέμε ποδοσφαιρικά) να ''βγουν'' αλλά έπεσαν 100% έξω! Είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μην μπορούν να κάνουν τα βασικά: απλή, σωστή υποδοχή της μπάλας... Σωστά, λοιπόν, οι ευκαιρίες που πήραν ήταν περιορισμένες αφού και στις προπονήσεις σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήταν μέτριοι έως κακοί.
Δεν είναι οι μόνοι όμως του ρόστερ. Να είμαστε δίκαιοι. Μία ματιά απ' τον άσο στην ΑΕΚ αρκεί για να διαπιστωθεί η πικρή αλήθεια των μέτριων επιλογών! Βούρας και (λιγότερο) Καραγκιολίδης απογοήτευσαν σε απόλυτο βαθμό. Και γι' αυτό άλλωστε η Ενωση κινήθηκε σωστά και δικαιολογημένα για την απόκτηση γκολκίπερ και δεν αποκλείεται μετά τον Ανέστη να πάρει και έναν ακόμη...
Μέτρια έως κακή σεζόν όμως έχουν κάνει και πιο... βαριά (αν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έτσι) ονόματα στο ρόστερ όπως ο Ανάκογλου και ο Τσουμάγκας. Ο τελευταίος βέβαια είχε την πιο μεγάλη και ουσιαστική δικαιολογία αφού αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού. Μακάρι το παιδί να επανέλθει 100% και να κερδίσει ξανά τη φανέλα του αριστερού μπακ.
Για τον Ανάκογλου τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα από τη νέα σεζόν. Αν και εφόσον παρουσιάζει την ίδια εικόνα είναι δεδομένο πως θα βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας... Ισως όμως να του έλειψε το κίνητρο και η παρουσία παικτών όπως οι Μάνταλος και Φαγιέ να τον βοηθήσουν (ο συναγωνισμός – ανταγωνισμός κοινώς) να εξελιχθεί και να δώσει αυτά που αξίζει και μπορεί. Διότι έχει ποιότητα, κλάση και καλή τεχνική για να δώσει το παραπάνω στην ΑΕΚ.
Κακή σεζόν ήταν και για πιο έμπειρους παίκτες. Οπως ο Ρόβας και ο Σταθάκης. Ο τελευταίος είναι και λίγο... θύμα των συνεχόμενων αλλαγών σε παίκτες παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας λόγω της ανάγκης να χρησιμοποιούνται μία ξένος (Τσιρίλο) μία Ελληνας (Ρόβας, Τζανετόπουλος). Βέβαια κάποια από τα λάθη που έκανε σε μεταβιβάσεις και γκέλες που απέφεραν γκολ δεν δικαιολογούνται, όμως έδειξε καλύτερο πρόσωπο προς το τέλος της σεζόν. Ο Ρόβας από την άλλη απογοήτευσε επίσης και σε μεγαλύτερο βαθμό μια και αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά και δεν... Ισως να ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της Γ΄ εθνικής διότι σε Πανιώνιο και Απόλλωνα Σμύρνης είχε δείξει σούπερ στοιχεία που δικαιολογούσαν σε απόλυτο βαθμό της απόκτησή του από την ΑΕΚ. Μακάρι για όλους και κυρίως για τον ίδιο (μια και ουδείς αναντικατάστατος για την Ενωση) να ήταν μία κακή παρένθεση η χρονιά αυτή...
Ο χειρότερος όλων βέβαια ήταν ο Πόποβιτς. Δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι. Απλά κάκιστη επιλογή που επίσης άπαντες ήλπιζαν πως θα κάνει με το... καλημέρα τη διαφορά και αντί αυτού ήταν τραγικός σε βαθμό που ανάγκασε τον Δέλλα να χρησιμοποιεί συχνότερα τον Γροντή αν και ήθελε να τον περάσει στην ομάδα πιο ομαλά.
Θα έχουμε τη δυνατότητα να πούμε περισσότερα στο επόμενο διάστημα. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι απόλυτα την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο ρόστερ της ΑΕΚ. Είναι σωστή και δικαιολογημένη απόφαση. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις Ντούνη, Τσεβά (εξαιρετική σχέση με τα δίχτυα), Πεταυράκη (επαναλαμβάνω), Τζανετόπουλου, Αργυρίου, Κέζου, Γροντή (πιο πιτσιρικάδες όλοι) που έχουν δείξει κάτι (άλλος περισσότερο άλλος λιγότερο) και αξίζει να δουλευτούν και να φανεί αν έχουν να δώσουν περισσότερα στο μέλλον!
Τώρα για Τζάθα και Κάτσικα δεν μπορεί να γίνει κουβέντα καν! Οπως και για τους Πλατέλλα και Κορδέρο... Ο Πλατέλλας είναι ο MVP της σεζόν αλλά γι' αυτό αποκτήθηκε, για να κάνει τη διαφορά και έχει αξία και σημασία ότι ανταποκρίθηκε σε απόλυτο βαθμό... Ο Ισπανός μέσος απ' την πλευρά του με μέτριους έως κακούς τους Ρόβα – Ανάκογλου κατάφερε να ξεχωρίσει και να είναι σταθερά καλός όπως όφειλε και αναμενόταν...
Μία μέρα νωρίτερα πάντως είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω την ομάδα Κ-17 του Αγγελου Χατζόπουλου που έχει κάνει (καιρό τώρα) εξαιρετική δουλειά και του συνεργάτη του Μιχάλη Παυλή και πραγματικά χάρηκα ξανά το ποδόσφαιρο. Αριστη εικόνα ομάδας, ολοκληρωμένης! Ξεκάθαρο πλάνο παιχνιδιού, αγωνιστικό πλάνο - σχέδιο, σωστή ανάπτυξη, κατοχή της μπάλας και επαναλαμβάνω γενικά ομάδα ολοκληρωμένη με σούπερ υλικό! Θα μπορούσα να γράψω και τις εντυπώσεις που μου άφησαν κάποια παιδιά -και ήταν εξαιρετικές- αλλά φοβάμαι σ' αυτές τις περιπτώσεις μην τους κάνω κακό, παρά καλό όπως θα ήθελα και είναι οι προθέσεις μου.
Υγ: Η περίπτωση του Λάζοβιτς είναι πάντα καλή. Το βιογραφικό του τα λέει όλα. Για ένα χρόνο όμως τόσο λόγω ηλικίας όσο και ιστορικό τραυματισμών. Η ΑΕΚ θαρρώ πως κινείται σ' αυτή τη λογική για τη συγκεκριμένη περίπτωση... 'Η τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω!
Υγ2: Πρέπει να πάψουμε να ασχολούμαστε με υποψήφιους (είτε δημάρχους, είτε δημοτικούς συμβούλους, είτε περιφερειάρχες) όπως και να 'χει... Και δη με δεδομένα δευτερό-τριτους σε ψήφους και με διαφορά!
Υγ3: Για το μπάσκετ τα γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα και η γνήσια φιέστα έγινε απ' όσους πήγαν στην Βέροια...!!! Αυτά...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: