Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!!

«Ζωντανός» στο κόλπο του Champions League έμεινε ο ΠΑΟΚ! Κάνοντας την ανατροπή και με τον Γλύκο να πιάνει πέναλτι στο τέλος, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 2-1 του Ατρομήτου και συνεχίζουν να ελπίζουν!

Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ!
Έδειξε καρδιά στο Περιστέρι και δικαιώθηκε ο ΠΑΟΚ! Αν και το γκολ του Ταυλαρίδη στο 37’ έδειξε να βάζει… θηλιά γύρω απ’ τον λαιμό των Θεσσαλονικέων, εν τέλει έφεραν «τούμπα» το ματς και απέδρασαν με το διπλό (2-1)!

Κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτό οι δύο σκόρερ του «Δικεφάλου του βορρά» μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, Σαλπιγγίδης (74’) και Αθανασιάδης (78’) που εκμεταλλεύτηκαν τις μπαλιές-διαβήτη του Λίνο!

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, λόγω της αποβολής του Τζαβέλλα στο τέλος, ενώ λίγο έλειψε το ματς να πάρει φωτιά, όταν οι Περιστεριώτες κέρδισαν ένα (αρκετά) αμφισβητούμενο πέναλτι, αλλά ο Γλύκος –που φέρει ευθύνη στο γκολ- δήλωσε… «παρών» και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του (ο Παπαδόπουλος την εκτέλεση).


Η βαθμολογία μετά από 4 αγωνιστικές

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 10
Π.Α.Ο.Κ. 7
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 4
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 3

Η επόμενη αγωνιστική

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. 17:00 NS2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 19:15 NS1

Το ματς:

Με τον καλύτερο τρόπο θα μπορούσε να ξεκινήσει ο αγώνας (για τους ουδέτερους και τον Ατρόμητο). Διότι στα 30’’, ο Παπαδόπουλος εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια του ΠΑΟΚ, έκανε την κεφαλιά, αλλά για κακή του τύχη –και καλή των αντιπάλων του- η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γλύκου! Οι Θεσσαλονικείς δεν πατούσαν καλά κι αυτό έκανε… μπαμ. Κι αυτό προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν οι «κυανόλευκοι». Είναι ενδεικτικό πως ο χρόνος κυλούσε χωρίς καν να υπάρχουν φάσεις και τους γηπεδούχους να ‘χουν μια φλύαρη υπεροχή.

Κι ενώ φαινόταν πως τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να αλλάξει την μοίρα του αγώνα, ο Ταυλαρίδης άφησε… τάβλα τους αντιπάλους του! Και σε αυτό τον… βοήθησε και ο Γλύκος, διότι στο 37’ έκανε κακή έξοδο, με τον αμυντικό του Ατρομήτου να μην συγχωρεί και να ανοίγει το σκορ μέσα σε αποθέωση. Και με αυτό το αποτέλεσμα (1-0) οδηγηθήκαμε στα αποδυτήρια, με τον τεχνικό του ΠΑΟΚ να ΄χει δικαιολογημένα παράπονα απ’ τους παίκτες του που πέραν από δύο μακρινά σουτ, δεν είχαν να δείξουν τίποτα άλλο στο πρώτο μέρος.

Οι αλλαγές που έκαναν οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν αναγκαίες για να αλλάξει η ροή του αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης έδωσε μεγαλύτερη ασφάλεια στην επίθεση, ο Λίνο με τον Στοχ απ’ τα αριστερά πήραν περισσότερες πρωτοβουλίες και κάπως έτσι οι «ασπρόμαυροι» άρχισαν να δείχνουν τις διαθέσεις τους. Έστω κι αν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Λαζαρίδης με αυτοθυσία έβγαλε πάνω στη γραμμή το σουτ του Αθανασιάδη. Κι όσο και να φωνάζουν κάποιοι φίλοι του «Δικεφάλου» για τον «Σάλπι», ο αρχηγός ήταν εκεί για να δώσει ξανά την λύση (όπως και κόντρα στον Παναθηναϊκό).

Στο 74’ ξεχάστηκε απ’ την άμυνα του Ατρομήτου κι έπειτα απ’ την σέντρα-ξυράφι του Λίνο ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά. Και δεν έμεινε εκεί ο ΠΑΟΚ. Διότι τέσσερα λεπτά αργότερα, ήταν ξανά ο Βραζιλιάνος μπακ που έβγαλε ακόμα καλύτερη μπαλιά και ο Κλάους από κοντά έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς, κάνοντας την ολική ανατροπή για την ομάδα του. Κι όσο κι αν πίεζε ο Ατρόμητος για την ισοφάριση, δεν μπορούσε να την πετύχει. Ακόμα κι όταν στο 89’ ο Τζαβέλλας –δικαίως- αποβλήθηκε. Ακόμα κι όταν κέρδισε ένα πολύ αυστηρό πέναλτι σε ανατροπή του Λαζαρίδη απ’ τον Κουλούρη. Γιατί στις καθυστερήσεις ουσιαστικά, ο Γλύκος… εξιλεώθηκε για το λάθος του στην φάση του γκολ του Ατρομήτου, είπε «όχι» στον Παπαδόπουλο και ουσιαστικά χάρισε στους Θεσσαλονικείς το διπλό!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος: Σηφάκης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Παπαδόπουλος, Δημούτσος, Ούμπιδες, Πίτου Γκαρσία (82' Φάμπιο), Μπρίτο, Ναπολεόνι (66' Καραμάνος)

Στον πάγκο για τους Περιστεριώτες: Τσενάμο, Φωτάκης, Μπάλλας, Κιβρακίδης, Γεωργίου

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Λίνο, Βίτορ (5’ Κατσουράνης), Κίτσιου (46’ Σαλπιγγίδης), Λάζαρ (72' Κουλούρης), Αθανασιάδης, Κάτσε, Νάτχο, Στοχ

Στον πάγκο για τους Θεσσαλονικείς: Γιακουμής, Λούκας, Σπυρόπουλος, Μάρτενς Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: