Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Β΄εθνική... πάντα μαγική!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για ένα πρωτάθλημα που μπορεί τα τελευταία χρονιά να έχει αλλάξει όνομα (football league) αλλά παραμένει πάντα απρόβλεπτο και συναρπαστικό για τους «πιστούς» του!   Η λήξη του περσινού πρωταθλήματος της Football League είχε βρει τον Απόλλων Σμύρνης, την Καλλονή και τον Εργοτέλη να πανηγυρίζουν την απευθείας άνοδο στα... σαλόνια της Σούπερ Λίγκας. Μια θέση είχε μείνει κενή, την οποία τελικά κέρδισε ο Παναιτωλικός μέσα από την διαδικασία των πλέι οφ και μάλιστα την τελευταία αγωνιστική. Όσοι τα παρακολούθησαν εκείνα τα παιχνίδια είχαν να λένε για συναρπαστική εξέλιξη που δύσκολα θα ξανασυναντούσαν.
Τελικά μόλις ένας χρόνος πέρασε και εκείνη η εκτίμηση πάει... στον κουβά! Γιατί φέτος τα πλέι οφ που παρακολουθείτε από τον ΟΤΕ TV και τα οποία έχουν διαφορετική δομή (8 ομάδες) είναι ακόμη πιο συναρπαστικά. Όσοι με την έναρξη τους θεωρούσαν ότι Κέρκυρα και Ολυμπιακός Βόλου δεν θα έχουν αντίπαλο όπως συνέβη και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος εκ του αποτελέσματος γελάστηκαν...
Αν πέρσι κρίθηκε στο νήμα μια θέση, φέτος 5 αγωνιστικές πριν από το φινάλε δεν έχει κριθεί τίποτα. Ούτε τα 2 απευθείας εισιτήρια για την Σούπερ Λίγκα, ούτε το 3ο που οδηγεί στα μπαράζ με την Ξάνθη. Με εξαίρεση ίσως τον Φωστήρα, που μετά την εντός έδρας ήττα από τον Αιγινιακό βγήκε εκτός μάχης, οι υπόλοιποι 7 έχουν περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες για την επίτευξη του στόχου.
Άλλωστε οι διαφορές όσο αφορά την βαθμολογία είναι μικρές, οι ισοβαθμίες δεν λείπουν και στα 3 ματς που απομένουν μπορούν να γίνουν πάρα πολλά. Η Νίκη με τα έως τώρα δεδομένα είναι στην πρώτη θέση και έχει πλεονέκτημα, όμως με 3 από τα 5 ματς που απομένουν μακριά από την έδρα της σαφώς και δεν μπορεί να νιώθει σίγουρη. Αντίθετα ο Ολυμπιακός Βόλου με μόλις 1 νίκη σε 9 ματς (!!!), παραμένει ζωντανός και έχει πιο ευνοϊκό πρόγραμμα με 3 παιχνίδια στο γήπεδο του εκ των οποίων το ένα με τον αδιάφορο Φωστήρα.
Ζωντανός και ο Ηρακλής που ξεκίνησε άσχημα, έδειξε στην πορεία ότι έχει σφυγμό, αλλά και σκαμπανεβάσματα καθώς ίσως του στοιχίσει η εντός έδρας γκέλα με τα Ψαχνά! Από τα παραπάνω το μόνο βέβαιο είναι πως μέχρι την 1η Ιουνίου που πέφτει η αυλαία όχι μόνο δεν πρόκειται να πλήξει κανείς αλλά είναι ορατό και το σενάριο για... χιτσκοκικό φινάλε. Να κριθούν δηλαδή στο νήμα ένα ή και περισσότερα εισιτήρια.
Για την ακρίβεια με τα όσα έχουμε δει ως τώρα το πιο πιθανό είναι να γίνει κάτι τέτοιο. Μπορεί οι ομάδες και οι οπαδοί τους να... καρδιοχτυπούν, αλλά οι «τρίτοι» που παρακολουθούν χρόνια και λατρεύουν την Β΄εθνική σίγουρα θα νιώθουν πολύ όμορφα και θα περιμένουν ένα συναρπαστικό φινάλε! Φυσικά αυτοί που είναι για άλλη μια χρονιά άξιοι επαίνων είναι οι ίδιοι οι παίκτες που συνεχίζουν τον ποδοσφαιρικό μαραθώνιο και μάλιστα με ματς Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή. Μια χρονιά και οι κόποι της να κρίνονται μέσα σε περίπου 1.5 μήνα... Αλλά ακόμη κι έτσι η μαγεία υπάρχει και τα προγνωστικά είναι επικίνδυνα!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: