Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Στη μπαρμπουτιέρα ο ΠΑΟΚ την καλή ζαριά!

Ο αποδυτηριάκιας γράφει για την... μπαρμπουτιέρα στο Περιστέρι,  τον απογοητευτικό Ατρόμητο και την ηλεκτρονική πιρουέτα. Βγαίνουν στο γήπεδο να παίξουν μπάλλα οι δύο ομάδες, για ποιο λόγο, ρε; Για να κερδίσει η μία, μήπως. Καλά κρασά. Για να χάσει η άλλη, μήπως. Έχετε άγρια μεσάνυχτα.
Play-off, λέει, μάχη για την πρωτιά ανάμεσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, μετά τον πρωταθλητή. Βαράτε με κι ας κλαίω. Άντε να δεχθούμε ότι στο πρώτο ματσάκι υπήρχε ακόμα ζέστη και οι παίκτες Παναθηναϊκού και Αστέρα έχουν μια δικαιολογία.
Θέλω να δω μπάλλα, κύριοι. Δράση ποδοσφαιρική, ρυθμό, φάσεις και ανταγωνισμό ποιοτικό, θεαματικό. Αν κερδίσει π.χ. ο ΠΑΟΚ, χωρίς να με ικανοποιήσει, εγώ τι θα κερδίσω; Ούτε θα χάσω κάτι αν χάσει ο Ατρόμητος.
Επιτέλους! Οι αντίπαλοι παίζουν ποδόσφαιρο, δεν ρίχνουν τα ζάρια στη μπαρμπουτιέρα. Δεν έχει show το μπαρμπούτι. Κερδίζει αυτός που θα ρίξει την καλύτερη ζαριά, την πιο τυχερή.
Η φάση του αγώνα στη μπαρμπουτιέρα του Περιστερίου ήταν η χορευτική φιγούρα του Λαζαρίδη, που έδιωξε άουτ μέσα από τα δίχτυα που λέμε το βέβαιο “γκολ” του Αθανασιάδη. Ηλεκτρονική πιρουέτα ο παίκτης του Ατρόμητου μ' ένα ρεσιτάλ κινήσεως και ακρίβειας του σώματος βρέθηκε σε τέτοια στάση, σχεδόν εναέρια, και απέκρουσε σωτήρια.
Ο Λίνο ο άνθρωπος του αγώνα έδωσε τα δύο γκολ σε Σαλπιγγίδη και Κλάους και ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή απέναντι σε μία ομάδα χωρίς ταυτότητα. Χωρίς προσωπικότητα. Χωρίς φανέλλα. Ένας πόντος για τον Ατρόμητο σε τέσσερα ματς. Η απογοήτευση.

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ο Ζαγοράκης για ΠΑΟΚ, γράφει ο apodytiriakias.gr

Ο αποδυτηριάκιας έχει μάθει να σέβεται κάποια πρόσωπα, ακόμα κι αν αυτά τα ίδια δεν σέβονται τον εαυτό τους. Αυτό διδάχθηκα στη σχολή που αποφοίτησα πριν από πολλά χρόνια. Ποια σχολή, άστο. Πάντως δεν ήταν ούτε πανεπιστημιακή, ούτε κομματική σχολή.
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας που πέτυχε τη μέγιστη έκπληξη όλων των εποχών στο ποδόσφαιρο. Του οφείλουμε πολλά. Και πρώτα απ' όλα αυτό που αξίζει περισσότερο. Τον σεβασμό.
Σήμερα ο Ζαγοράκης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής. Κάπου χάνει σε σοβαρότητα το πράμα. Όσο κι αν την έχουν πάρει στην πλάκα την πολιτική στην Ελλάδα, τόσο τα κόμματα όσο και ο κόσμος, η εμπλοκή, η σχέση με την Ευρώπη απαιτεί σοβαρότητα. Υπευθυνότητα. Στο φινάλε πρόκειται για εθνική υπόθεση.
Ολυμπιονίκης το θηρίο Πύρρος Δήμας. Και καπηλεύεται τη λάμψη του, την αθλητική του αξία το ΠΑΣΟΚ. Νο1 βουλευτής επικρατείας, ο αρσιβαρίστας. Από πού κι ως πού; Παραμύθι φούρναρης είπανε ότι η υποψηφιότητα του Πύρρου συμβολίζει τον αγώνα της Ελλάδος να βγει από την κρίση. Αυτό ήταν το “μήνυμα” της υποψηφιότητάς του.
Επιστροφή στον Ζαγοράκη. Τι μπορεί να κάνει στην Ευρωβουλή ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ; Ο ίδιος λέει ότι Μπορώ. Θα δώσω τη μάχη μου με τους Γερμανούς, τους Βρετανούς. Με το στόμα, δύσκολο. Απίθανο. “Να βάλουμε ψυχή, όπως το Euro” λέει ο Ζαγοράκης της ΝΔ. Πολιτικάντηκες κουβέντες.
Τον ρώτησαν τον Ζαγοράκη αν μετάνοιωσε που ασχολήθηκε με τα διοικητικά του ΠΑΟΚ. Όχι, δεν το μετάνοιωσα, απάντησε κατηγορηματικά. Είμαι σίγουρος ότι εννοεί αυτό που λέει. Δυστυχώς. Επειδή στον ΠΑΟΚ ο κάπταιν απέτυχε, και πριν έρθει ο Ιβάν, και μετά επί Σαββίδη η παρουσία του στην ΠΑΕ πέρασε ολότελα απαρατήρητη. Αδιάφορη.

Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: