Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Έχει απαντήσεις στο... πρέπει!!

Διαβάστε το κείμενο του Μαρίνου Πρίντεζη για τον Παναθηναϊκό και τη νίκη του επί της Μπάμπεργκ.

Έχει απαντήσεις στο... πρέπει!
Ναι, η Μπάμπεργκ δεν ήταν το μεγαθήριο που θα μπορούσε να σταθεί «εμπόδιο» στην ανανέωση του ταξιδιού του. Ωστόσο για να φτάσει ο Παναθηναϊκός σε αυτό το σημείο κατάφερε να βρει λύσεις υπό την πίεση της επιτακτικής ανάγκης για νίκη.
Νομίζω ότι το ματς κόντρα στην Μπάμπεργκ δεν χρίζει ιδιαίτερης ανάλυσης. Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στους «πράσινους» και την γερμανική ομάδα σε συνδυασμό με την εξαιρετική του άμυνα, ήταν τα βασικότερα στοιχεία τα οποία επιβεβαίωσαν στο παρκέ τα προγνωστικά και ως εκ τούτου και έδωσαν και το εισιτήριο στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Θα σταθώ ωστόσο σε μια λέξη που συνηθίζει - και δικαίως - να την ξεστομίζει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Το «πρέπει». Οι «πράσινοι» έχουν τις σωστές απαντήσεις στους λεγόμενους «τελικούς», ή αν θέλετε στα ματς που καθόριζαν και καθορίζουν την μοίρα τους.
Στην πρώτη φάση ήταν η νίκη κόντρα στην Ρεάλ εντός έδρας (79-68), η νίκη - πρόκριση κόντρα στην Καντού (69-71) στην Ιταλία με τον Παναθηναϊκό «λαβωμένο» η επιβλητική εμφάνιση απέναντι στην Φενέρμπαχτσε (69-55). Στην δεύτερη φάση ήταν οι εντός έδρας νίκες με Ζαλγκίρις (67-66), Μάλαγα (78-73), αλλά και η εικόνα μιας ομάδας που ψάχνει το κάτι παραπάνω κόντρα σε Εφές εντός (75-62) και Ρεάλ εκτός (73-74), η απόδραση από το Κάουνας (73-78), αλλά και το πολύ σημαντικό «4/4» κόντρα στις δύο υποδεέστερες του ομίλου του, Αλμπα και Μπάμπεργκ.
Σαφέστατα «αυτοκτόνησε» ελέω των «νεκρών» του διαστημάτων απέναντι σε Ρεάλ εντός (54-58) και Μάλαγα εκτός (66-60), ωστόσο ακόμα και τότε οι παίκτες του Παναθηναϊκού πίστευαν ότι η τύχη είναι στο χέρι τους έχοντας αφήσει στην άκρη τις θριαμβολογίες ή τις απογοητεύσεις. Και αυτό θέλει πάνω από όλα δουλειά. Διότι δεν είναι εύκολο. Πόσω μάλλον όταν στο παρκέ παρουσιάζεται μια ομάδα που από πέρυσι έχει μόνο δύο παίκτες.  
Ο Παναθηναϊκός δείχνει με την αγωνιστική του εικόνα ότι έχει πάρει τα μαθήματά του στα ματς που τα μετέτρεπε σε... θρίλερ, αλλά και στα παιχνίδια που έχανε μέσα από τα... χέρια του και είναι στο καλύτερό του αγωνιστικό σημείο. Η πρόκριση στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ήταν το επόμενο βήμα μετά τον αρχικό στόχο που ήταν η παρουσία στο TOP16. 
Η αγωνιστική του εικόνα μπορεί φυσικά να τον οδηγήσει ακόμα και στην συμμετοχή του στο φάιναλ φορ του Λονδίνου διότι στο πιο κομβικό σημείο της Ευρωλίγκα δείχνει να είναι καλύτερος από ποτέ. Ο αγώνας κόντρα στην ΤΣΣΚΑ είναι η τελευταία του υποχρέωση σε αυτό τον «μαραθώνιο» των 16 καλύτερων ομάδων της Ευρώπης. Μπορεί να την κερδίσει; Φυσικά! Τον τρόπο τον ξέρει. Μένει να αποδειχθεί στο παρκέ διότι και ο αντίπαλος διόλου ευκαταφρόνητος είναι φυσικά. Μετά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα όταν θα έχουμε μάθει πλέον και τον αντίπαλο στους «8». 

πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: