Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Όσο σκούζει ο ΠΑΟΚ, τόσο κερδίζει ο Ολυμπιακός!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναλύει το πώς και το γιατί «τσίγκλησαν» από τη Θεσσαλονίκη τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των πρωταθλητών και έχει «τζέρτζελο» το κυριακάτικο ντέρμπι. Όλο αυτό το σούσουρο που έχει προκληθεί από τη Θεσσαλονίκη ως «παρενέργεια» της «εξαφάνισης» της ποινής του Σαλπιγγίδη, εξηγείται μονάχα με τη γνωστή λαϊκή ρήση: «Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης»! Και το εντυπωσιακό με τον ΠΑΟΚ είναι ότι… καυγαδίζει χωρίς αντίπαλο! Χωρίς να προκαλείται, φροντίζει και ανάβει το φυτίλι της φιλονικίας και της έντασης, μέσα από διφορούμενες τοποθετήσεις, ισχυρισμούς και «κορώνες» βορειοελλαδίτικων πρωτοσέλιδων.
Που από τη μια θριαμβολογούν για τη συμμετοχή του διεθνή επιθετικού στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη, αποδίδοντας τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης στον καταλυτικό, παρεμβατικό ρόλο του Ιβάν Σαββίδη στα «κέντρα εξουσίας», προαναγγέλλοντας συνάμα, επικείμενη θεαματική αλλαγή στα ευαίσθητα γρανάζια του ποδοσφαιρικού συστήματος. Ενώ την ίδια στιγμή, μέσα από οξεία αντίφαση, εξακολουθούν να παρουσιάζουν τον ΠΑΟΚ ως τον μεγάλο αδικημένο του «αθηναϊκού κατεστημένου», χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή κλάψα των… βαθύτατα κατατρεγμένων και καταπονημένων από τους «Αττικάρχες Εξουσιαστές»!
Γλύφουν τα δάχτυλά τους με το «δώρο» της Επιτροπής Εφέσεων νιώθοντας ισχυροί και ανατρεπτικοί, με σοβαρό βέτο και έπαρση για το μελλοντικό κουμάντο του «δικεφάλου του βορρά» στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χώρο, αλλά ταυτόχρονα επιστρέφουν στην παλιά τέχνη-κόσκινο, του παραπονεμένου «νιαουρίσματος».
Πότε… ύαινες και αγριόσκυλα, πότε… γατάκια και κουτάβια. Όπως τους βολεύει. Για να είναι μονά ζυγά δικά τους στη… στραβή του αποτελέσματος στο Φάληρο, «καλυμμένοι» πίσω από αδικίες της διαιτησίας και τους προσφιλείς αναθεματισμούς τους για «κάλπικες νίκες και πέτσινα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού». Τα ίδια και τα ίδια… «τροπάρια της Κασσιανής», στο ίδιο συμμαχικό «meeting point» με τους αναξιοπαθούντες «Συμμαχικούς» της Αθήνας…

Με την υπόθεση Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ ήταν ο μόνος που ασχολήθηκε σοβαρά. Αυτός ήταν που «καιγόταν» να πάρει δικαίωμα συμμετοχής ο παίκτης του στο ματς με τον Ολυμπιακό. Οι πρωταθλητές ούτε τοποθετήθηκαν, ούτε διαμαρτυρήθηκαν για την άνευ προηγουμένου στα δικαστικά χρονικά ετυμηγορία της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ. Για την πέρα από κάθε φαντασία αθωωτική απόφαση για τον Σαλπιγγίδη.
Αυτή είναι η γνώμη μου και εκτιμώ ότι δεν διαφέρει από τα εκατομμύρια των Ελλήνων φιλάθλων που διαθέτουν έναν κοινό νου, μια απλή λογική. Γιατί το θέμα μας δεν είναι εν τέλει η περιβόητη κίνηση του «ασπρόμαυρου» κυνηγού, με την ανοιχτή, την… μισάνοιχτη παλάμη ή τον χαιρετισμό αποδοκιμασίας του, προς τον βοηθό εκείνου του αγώνα στα Χανιά.
Είναι κάτι πολύ πιο απλό: Ο Σαλπιγγίδης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και έμεινε εκτός δράσης για ένα μόνο αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης ήταν αρχηγός του ΠΑΟΚ και – έστω – δεν διπλασιάστηκε καν η ποινή του, οπότε δεν θα είχε δικαίωμα να παίξει στο κυριακάτικο ντέρμπι.
Για να μην αναλωθούμε σε διερευνητικές απορίες για την καθυστέρηση της Επιτροπής της ΕΠΟ να πάρει τελική απόφαση επί της προσφυγής της πλευράς του παίκτη και του ΠΑΟΚ. Κάπου… τρεις εβδομάδες χρειάστηκαν οι δικαστές για να δώσουν άφεση αμαρτιών στον Σαλπιγγίδη. Τόσο πρωτοφανές και ανήκουστο, που απορώ πώς δεν… κάηκε το φαί στο «μαγείρεμα»!
Καλοδεχούμενος και ο Ιβάν
Το παράδοξο στο όλο θέμα είναι ότι μαζί με τον ΠΑΟΚ χάρηκε και ο Ολυμπιακός που θα παίξει ο Σαλπιγγίδης την Κυριακή. Ναι, όπως το λέω. Απέκτησε… σασπένς ο αγώνας. Τώρα κάνει πιο πολύ «γκελ» που οι Μακεδόνες θα κατέβουν πλήρεις να αγωνιστούν. Έχει «τζέρτζελο» το πράμα. Μπήκε μπόλικο αλατοπίπερο και μπαχάρι στο φαγητό που βγήκε από τη… μεγάλη κατσαρόλα της ΕΠΟ.
Γιατί όσο κι αν μαλλιάζει η γλώσσα του Μίτσελ για τη σπουδαιότητα του παιχνιδιού και την υποχρέωση των «ερυθρόλευκων» να παίξουν καλή μπάλα και να πάρουν μια μεγάλη νίκη, ο ποδοσφαιρικός εγωισμός δεν αφυπνίζεται εύκολα με τον τίτλο εξασφαλισμένο. Το κίνητρο πρέπει να είναι υπαρκτό, χειροπιαστό.
Το περιβάλλον του ΠΑΟΚ έκανε το λάθος να την ανάψει την ατμόσφαιρα. Να το φουντώσει το παιχνίδι. Αντί να προφυλαχθεί από τακτικές πύρινων λόγων και παχιών προκλήσεων και να πάει στα μουλωχτά να το «κλέψει» το ματσάκι, καλλιέργησε το ακριβώς αντίθετο κλίμα, με αποτέλεσμα να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παικτών του Ολυμπιακού. Να τους προετοιμάσει «πολεμικά», να τους στείλει με… πλήρη εξάρτηση, «αρματωμένους», στις… αγωνιστικές επάλξεις. Λησμονώντας προφανώς ότι όπου σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες…
Είναι ευτυχέστατο για τον Ολυμπιακό το γεγονός της άφιξης του «δικεφάλου» στον Πειραιά με αρτιμελή αποστολή. Δίχως απουσίες και με τον Σαλπιγγίδη «σημαιοφόρο». Θα είναι επίσης ακόμα καλύτερο για τους γηπεδούχους, αν αποφασίσει τελικά και η διοίκηση της ΠΑΕ, με επικεφαλής τον μεγαλομέτοχο να παρακολουθήσει την αναμέτρηση από τη σουίτα φιλοξενίας του Καραϊσκάκη. Πάλι υπέρ του Ολυμπιακού θα είναι και αυτό το στοιχείο, γιατί υπάρχουν «χρωστούμενα».
Θα… θυμίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στον λαλίστατο κύριο Ιβάν:
Πρώτο ότι η τύχη είναι δύσκολο να χαμογελάσει δύο φορές, στην ίδια σεζόν, στην ομάδα του, γιατί το λιμάνι έχει… βάθος και δεν δείχνει οίκτο, όπως ο Λευκός Πύργος από τον οποίο έπεσε στον 1ο γύρο ο ΠΑΟΚ αλλά σώθηκε… με πορτοφόλι κιόλας στο χέρι!
Και δεύτερο ότι η… Μπαρτσελόνα της Ελλάδας υπάρχει αγωνιστικά και είναι ο Ολυμπιακός, συνεπώς δεν θα χρειαστεί να… μπει ποτέ στα έξοδα και τον κόπο να τη χτίσει στην Τούμπα, μια που έτσι κι αλλιώς δεν θα έπαιρνε το πρωτάθλημα λόγω – τι άλλο καρντάση; - «κατεστημένου», σύμφωνα με την αλήστου μνήμης ατάκα του…
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: