Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ανάσταση στα γήπεδα!!

Η αναμέτρηση της Ίντερ με τη Γιουβέντους ξεχωρίζει στην 30η αγωνιστική του Καμπιονάτο. Η δεύτερη Νάπολι δοκιμάζεται στο Τορίνο, ενώ η Μίλαν στη Βερόνα με την Κιέβο.

Ανάσταση στα γήπεδα
Μεγάλο Σάββατο για τους Καθολικούς, αλλά το πρωτάθλημα της Serie A συνεχίζεται κανονικά. Η πρωτοπόρος Γιουβέντους καλείται να ξεπεράσει ένα από τα τελευταία εμπόδια πριν τη στέψη της, παίζοντας στο Μιλάνο με αντίπαλο την Ίντερ, με τη Νάπολι να ελπίζει σε στραβοπάτημα, προκειμένου να μειώσει τη διαφορά της από την κορυφή.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Στις 16:00 στο Μπέργκαμο, η Αταλάντα υποδέχεται τη Σαμπντόρια, ζητώντας τη νίκη που θα της δώσει μεγαλύτερη σιγουριά, αφού απέχει 8 βαθμούς από την 3η θέση από το τέλος. Η «Σαμπ» από τη μεριά της θα είναι ευχαριστημένη και με 1 βαθμό. Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναμένεται να παραταχθούν με τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες.

Στη Σαρδηνία η Κάλιαρι αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και επιθυμούν, για διαφορετικούς λόγους να πάρουν τους 3 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι για να σιγουρέψουν ακόμα περισσότερο την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία, οι φιλοξενούμενοι για να συνεχίσουν την προσπάθεια εξόδου τους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οι δύο προπονητές θα έχουν από μία απουσία, λόγω τιμωρίας. Από την Κάλιαρι θα λείψει ο Νενέ, από τη Φιορεντίνα ο Μπόρχα Βαλέρο.

Ντέρμπι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στη Serie A διεξάγεται στη Γένοβα, όπου η Τζένοα υποδέχεται τη Σιένα. Τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός και ο χαμένος… χάνεται. Η αγωνιστική κατάσταση των φιλοξενούμενων είναι καλύτερη, όπως και η ψυχολογία τους, αφού έχουν καταφέρει να διατηρηθούν κοντά στην 4η θέση από το τέλος, παρά την ποινή των 6 βαθμών που «κουβαλούν» από την αρχή της σεζόν. Προβλήματα με τιμωρίες δεν αντιμετωπίζει καμία από τις δύο ομάδες.

Στο Σαν Σίρο γίνεται το παιχνίδι της ημέρας, με την Ίντερ να φιλοξενεί τη Γιουβέντους. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν την προσπάθεια κατάληψης της 3ης θέσης, αλλά η απόδοσή τους παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα τον τελευταίο καιρό. Αντίθετα οι πρωτοπόροι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά των 9 βαθμών που τους χωρίζει από τη δεύτερη Νάπολι. Η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι θα στερηθεί των υπηρεσιών του τιμωρημένου Χουάν Χεζούς. Ο Αντόνιο Κόντε δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Σημαντικό ματς γίνεται στο Ολίμπικο, όπου η Λάτσιο υποδέχεται την Κατάνια. Οι δύο ομάδες διεκδικούν μία θέση στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης περιόδου, με τους Σικελούς να απειλούν με… προσπέραση. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, που θα έχει στο μυαλό της την αναμέτρηση με τη Φενερμπαχτσέ την ερχόμενη Πέμπτη, θα αγωνιστεί χωρίς τον τιμωρημένο Μισέλ Σιανί. Ο Ρολάντο Μαράν, από την πλευρά του, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Νικολά Σπόλι και τον Αλεσάντρο Ποτέντσα.

Παιχνίδι ζωής ή θανάτου γίνεται στο Παλέρμο, όπου η ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει τη Ρόμα. Οι γηπεδούχοι, με μόλις 3 βαθμούς συγκομιδής στα 5 τελευταία παιχνίδια, απέχουν 5 βαθμούς από τη σωτηρία τους και είναι υποχρεωμένοι να παίξουν για τη νίκη. Οι «τζαλορόσι», οι οποίοι διάγουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας, θέλουν τη νίκη για να συνεχίσουν να βρίσκονται μέσα στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Καμία από τις ομάδες δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τιμωριών.

Η Πάρμα αντιμετωπίζει την Πεσκάρα, σε ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, αφού η ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι βρίσκεται μακριά από τις επικίνδυνες θέσεις. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι παίζουν ένα από τα τελευταία… χαρτιά τους, προκειμένου να παραμείνουν… ζωντανοί στη διεκδίκηση της παραμονής στην πρώτη κατηγορία. Αμφότερες οι ομάδες θα παραταχθούν χωρίς απουσίες.

Η Ουντινέζε, στο παιχνίδι με τη Μπολόνια, θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη, για να διατηρήσει τις λιγοστές ελπίδες της για έξοδο στην Ευρώπη. Οι φιλοξενούμενοι με τις τελευταίες εμφανίσεις τους έχουν, σχεδόν, εξασφαλίσει την παραμονή τους στη Serie A, αλλά θα αγωνιστούν χωρίς τον Αλεσάντρο Ντιαμάντι, ο οποίος εκτίει ποινή μίας αγωνιστικής.

Στις 19:30 η Μίλαν δοκιμάζεται στη Βερόνα με αντίπαλο την πάντα επικίνδυνη Κιέβο. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θα επιδιώξει να προσπεράσει τη Νάπολι, παίρνοντας τη νίκη. Απώλεια για τους «ροσονέρι» η απουσία του Τζαμπάολο Πατσίνι. Οι γηπεδούχοι που φαίνεται να εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία, θέλουν να πετύχουν την 3η κατά σειρά νίκη τους, ξεφεύγοντας ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις.

Στις 22:00 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο με τον αγώνα της Τορίνο με τη Νάπολι. Οι γηπεδούχοι ταξιδεύουν σε… ήρεμα νερά, αφού απέχουν 10 βαθμούς από την 3η θέση από το τέλος, αλλά μαθηματικά δεν έχουν εξασφαλίσει την παραμονή τους στη Serie A. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι επέστρεψαν στις νίκες μετά από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων, ελπίζουν σε στραβοπάτημα της «Γιούβε», ώστε με νίκη να μειώσουν τη διαφορά τους από την κορυφή στους 6 βαθμούς. Οι προπονητές των δύο ομάδων δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο:

Σάββατο 30/03

16:00: Αταλάντα – Σαμπντόρια
Κάλιαρι – Φιορεντίνα
Τζένοα – Σιένα
Ίντερ – Γιουβέντους
Λάτσιο – Κατάνια
Παλέρμο – Ρόμα
Πάρμα – Πεσκάρα
Ουντινέζε – Μπολόνια
19:30: Κιέβο – Μίλαν
22:00: Τορίνο – Νάπολι

Η επόμενη (31η) αγωνιστική:

Σάββατο 06/04

19:00: Γιουβέντους – Πεσκάρα
21:45: Μπολόνια – Τορίνο

Κυριακή 07/04

13:30: Φιορεντίνα – Μίλαν
16:00: Κατάνια – Κάλιαρι
Σαμπντόρια – Παλέρμο
Σιένα – Πάρμα
Ουντινέζε – Κιέβο
21:45: Ίντερ – Αταλάντα
Νάπολι – Τζένοα

Δευτέρα 08/04

21:45: Ρόμα – Λάτσιο
πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: