Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Τα πέναλτι που δίνει ο Βοσκάκης στον Ολυμπιακό!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr μία ατάκα του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία, εμπλέκοντας τον Ολυμπιακό.

Τα πέναλτι που δίνει ο Βοσκάκης στον Ολυμπιακό

• Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού επιμένει για μία φάση πέναλτι στον Μπεργκ, ο Βοσκάκης αρνείται πως ήταν πέναλτι (εγώ συμφωνώ, γιατί δεν ήταν καθαρή φάση πέναλτι, όπως πιστεύω πως δεν ήταν καθαρή φάση για πέναλτι και του Τελάντερ στον Ερέα-δηλαδή ήταν φάσεις «που δίνονται», αλλά μέχρι εκεί) και ο Φύσσας βάζει μέσα στην κουβέντα τον…Ολυμπιακό, λέγοντας, «άμα ήταν ο Ολυμπιακός θα το έδινες»!

• Κανονικά έπρεπε να «πω», που κολλάει ο Ολυμπιακός, τον οποίο έχει σφυρίξει μόνο δύο φορές ο Βοσκάκης εδώ και σχεδόν δύο χρόνια (ημερολογιακά κιόλας), αλλά ας το αφήσουμε αυτό. Ο Βοσκάκης έχει παίξει τον Ολυμπιακό σε εννιά παιχνίδια από τον Σεπτέμβριο του 2011, τότε που η Ξάνθη κέρδιζε μέσα στο Καραϊσκάκη με 1-0 ως το 86’ κι ο Ολυμπιακός το γύρισε με γκολ στο 94’.

• Σε αυτά τα εννιά παιχνίδια, ο Βοσκάκης έχει σφυρίξει ένα πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, το Μάρτιο του 2012, στο 7-2 επί του Αστέρα. Να δούμε ποιο ήταν εκείνο το πέναλτι κι αν υπήρχε διαιτητής, που δεν θα έδινε τέτοιο πέναλτι. Στο 00.50 εδώ.

• Πάμε παρακάτω: διαβάζω πολλά σχόλια για τη διαιτησία του Βοσκάκη στο Ξάνθη-Παναθηναϊκός, αναφορικά με τα φάουλ που έδωσε. Ό,τι δηλαδή ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας (60-40) και δεν είναι δυνατόν να ήταν τα φάουλ 5-11. Ας προσπεράσουμε ότι οι τελικές προσπάθειες ήταν 4-5, οι αποκρούσεις 2-2 και τα κόρνερ 4-3 (δηλαδή όλες οι υπόλοιπες στατιστικές κατηγορίες μόνο ανωτερότητα του Παναθηναϊκού δεν καταδεικνύουν) κι ας περιοριστούμε στα…φάουλ.

• Αν, πάντως, έπρεπε να καταθέσω μία άποψη για τη συγκεκριμένη διαιτησία, θα έλεγα ότι ο Βοσκάκης έκανε τρία-τέσσερα λάθη όντως στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά εκατέρωθεν. Δύο λάθη ήταν καθαρά εις βάρος του Παναθηναϊκού (ένα υπέρ του Μπερκ κι ένα στα τελευταία λεπτά στην γραμμή του αράουτ) και δύο καθαρά εις βάρος της Ξάνθης μετά το όντως εξόφθαλμο φάουλ που δεν έδωσε στον Μπεργκ (η μία περίπτωση ήταν φάουλ υπέρ του Μπέρτου ακριβώς έξω από την περιοχή του Στιλ).

• Επίσης θεωρώ ότι οι τρεις κίτρινες εις βάρος του ΠΑΟ ήταν ο ορισμός της κάρτας. Για τις άλλες δύο που ήταν για διαμαρτυρία, είναι θέμα διαιτητή, ενώ χάρισε κι άλλες δύο σε παίκτες του Παναθηναϊκού στα πρώτα 25 λεπτά (νομίζω σε Αμπέϊντ και Λαγό). Παίκτης της Ξάνθης πως να πάρει κίτρινη; Πέντε φάουλ έκαναν όλα κι όλα, εκ των οποίων κανένα αμυντικός!

• Τέλος πάντων αυτά είναι κι υποκειμενικά. Ας ασχοληθούμε με τα πραγματικά: σφύριξε λοιπόν ο Βοσκάκης μόνο 5 φάουλ εις βάρος της Ξάνθης κι 11 εις βάρος του Παναθηναϊκού. Κι αυτό «δεν έχει γίνει πουθενά στην Ευρώπη, μόνο εδώ σ΄εμάς». Καλά, μην παίρνετε κι όρκο. Ας δούμε π.χ. ένα άλλο αγώνα του Παναθηναϊκού, φετινό, αλλά στην Ευρώπη. Με την Καμπάλα. Το 2-2 μέσα στη Λεωφόρο. Με στατιστικά πραγματικά υπέρ του Παναθηναϊκού κι όχι όπως στο Ξάνθη-Παναθηναϊκός, όπου υπάρχουν μόνο τα φάουλ.

• Λοιπόν στο ΠΑΟ-Καμπάλα, τα στατιστικά όπως τα έβγαλε η τηλεόραση του ΟΤΕ στη λήξη του παιχνιδιού: κατοχή μπάλας 62-38, τελικές 19-6, κόρνερ 12-1. Φάουλ; Φάουλ 17-9. Δηλαδή ο Σλοβάκος διαιτητής Ιβάν Κρούζλιακ, σφύριξε σχεδόν τα διπλάσια φάουλ εις βάρος του Παναθηναϊκού, που ήταν συνεχώς στην επίθεση, είχε τριπλάσιες τελικές, ξεκάθαρα κατοχή μπάλας και κόρνερ 12-1…Κι ακόμη κι οι κίτρινες ήταν 4-3. Έτσι για να ξέρουμε και τι λέμε.

• Βεβαίως μπορεί κάποιος να πει ότι έτυχε. Δεν το αμφισβητώ. Μπορεί και να έτυχε. Αλλά βλέπουμε ότι γίνονται και παραγίνονται. Και μπροστά στα μάτια μας. Άλλο αν δεν θέλουμε να τα δούμε...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: