Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ο Αντσελότι ίσως... πραγματοποιήσει την ευχή του Τέρι!!

Βλέποντας τον Κάρλο Αντσελότι να φεύγει από την Τσέλσι και την Πρέμιερ Λιγκ, ο Τζον Τέρι έδωσε την ευχή στον Ιταλό να επιστρέψει στην Αγγλία και να κατακτήσει τίτλους. Μπορεί ο Γιούργκεν Κλοπ να είναι ο επικρατέστερος για να αντικαταστήσει τον Μπρένταν Ρότζερς στην Λίβερπουλ, ίσως όμως και να έφτασε η ώρα για τον πρώην τεχνικό των «μπλε» να συνεχίσει όσα άφησε στην μέση.
Το δίλημμα των ημερών είναι: Γιούρκεν Κλοπ ή Κάρλο Αντσελότι; Δύο προπονητές τελείως διαφορετικοί μεταξύ τους. Ο πρώτος απέχει λόγω επιλογής από τους πάγκους, ο δεύτερος γιατί στην Ρεάλ Μαδρίτης θέλησαν περισσότερα. Ο Γερμανός είναι αυτός που «παίζει» πιο δυνατά, αλλά και αυτός που θέλει ο κόσμος της ομάδας να δει στον πάγκο της. Αυτό δεν σημαίνει πως ο... δεύτερος υποψήφιος θα πρέπει να περιμένει για να βρει την επόμενή του δουλειά.
Ο Ιταλός δεν θα πανηγυρίσει τρέχοντας περιμετρικά το γήπεδο και σίγουρα δεν θα «χρωστάει» χαμόγελα σαν τον συνάδελφό του, αλλά έχει αφήσει μισές δουλειές στην Πρέμιερ Λιγκ και ενδεχομένως να έχει φτάσει η στιγμή για να τις ολοκληρώσει.
Το 2009 ήταν η πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το κορυφαίο πρωτάθλημα, αντικαθιστώντας τον Γκους Χίντινγκ στον πάγκο της Τσέλσι και υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Όντας προπονητής που φτιάχνει ομάδες για τίτλους κατέκτησε αμέσως το Λιγκ Καπ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα πέναλτι και στις 9 Μαΐου 2010 επέστρεψε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Εκείνη η«καυτή» επίθεση των 103 γκολ (πρώτη ομάδα που καταφέρνει να ξεπεράσει το φράγμα των 100 γκολ μετά την Τότεναμ την σεζόν 1962-63) έκανε την ομάδα του να τερματίσει στην κορυφή μόλις έναν πόντο μπροστά από τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά και να κατακτήσει και το Κύπελλο Αγγλίας. Την επόμενη σεζόν ωστόσο οι ρόλοι αντιστράφηκαν.
Η Γιουνάιτεντ είχε πάρει διαφορά ασφαλείας, είχε αποκλείσει την Τσέλσι στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και όδευε για το πρωτάθλημα. Το πρώτο γκολ του Νταβίντ Λουίς με τα μπλε (αποκτήθηκε μαζί με τον Φερνάντο Τόρες) χάρισε στο σύνολο του Αντσελότι τη νίκη απέναντι στην μεγάλη της για την εποχή αντίπαλο και έδωσε το έναυσμα για μια σημαντική αντεπίθεση. Με μόλις τρία παιχνίδια να απομένουν για το τέλος, καθώς επίσης μόνο τρεις βαθμούς να τους χωρίζουν η μάχη για τον τίτλο είχε ανάψει για τα καλά. Αλλά μια ήττα στο «Ολντ Τράφορντ» έσβησε το όνειρο και ήταν ο λόγος της απόλυσης του Ιταλού.
Από εκεί, στις δύο σεζόν του στην Παρί Σεν Ζερμέν κατέκτησε το πρωτάθλημα την δεύτερη, ενώ στο διετές πέρασμά του από την Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε σχεδόν τα πάντα (ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, Κύπελλο Ισπανίας, Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και φυσικά το 10ο Τσάμπιονς Λιγκ του συλλόγου) για να δει τον Φλορεντίνο Πέρεθ να... διασκεδάζει με την αγαπημένη του συνήθεια, την αλλαγή των προπονητών του.
Πλέον, λοιπόν, η επιστροφή του δεν είναι καθόλου απίθανη, για να πάρει από το χέρι μια ομάδα με πλούσιο υλικό και να την φτάσει στο να αποδώσει -έστω και όχι πάντα θεαματικά- το καλύτερο ποδόσφαιρό της. Δεν είναι καθόλου απίθανο να κάτσει στον πάγκο του συλλόγου που τον έκανε να ζήσει τον εφιάλτη της Κωνσταντινούπολης στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2005...
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: