Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Γιούργκεν Κλοπ: 5 λόγοι που μπορεί να πετύχει στη Λίβερπουλ!!

Ο πρώην τεχνικός της Ντόρτμουντ είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Μπρένταν Ρότζερς και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί γιατί ο Γερμανός προπονητής μπορεί να τα καταφέρει στον πάγκο της Λίβερπουλ.
Από τη στιγμή που το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε από τον πάγκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, το όνομά του έκανε... παρέλαση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών συλλόγων. Παρόλα αυτά, ο Γιούργκεν Κλοπ προτίμησε να απέχει για ένα μικρό χρονικό διάστημα από τους πάγκους, όμως τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα να επιστρέψει στη δράση για λογαριασμό της Λίβερπουλ. Αμέσως μετά την απομάκρυνση του Μπρένταν Ρότζερς από το τιμόνι των «κόκκινων», ο Γερμανός προπονητής έγινε το Νο1 φαβορί για να τον αντικαταστήσει. Το βάρος που ενδεχομένως να κληθεί να σηκώσει ο Κλοπ είναι τεράστιο, αφού η φανέλα της Λίβερπουλ ζυγίζει... τόνους, όμως ο ίδιος στο βιογραφικό του διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά, που είναι απαραίτητα για να πετύχει στο Άνφιλντ.
Κερδίζει τίτλους
Στη Γερμανία το μεγαθήριο που σαρώνει τους τίτλους στο πέρασμά του ακούει στο όνομα Μπάγερν Μονάχου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Κλοπ στη Βεστφαλία, όμως, η Ντόρτμουντ κατέκτησε δύο φορές την Μπουντεσλίγκα, μια φορά το κύπελλο και άλλες δύο φορές το γερμανικό σούπερ καπ, ενώ το 2013 ήταν φιναλίστ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιτυχίες και τίτλους που τους έχει ανάγκη η Λίβερπουλ, η οποία έχει να πάρει πρωτάθλημα 25 ολόκληρα χρόνια.
«Κράχτης» μεγάλων ονομάτων
Το προηγούμενο καλοκαίρι η Λίβερπουλ επιχείρησε να αποκτήσει ποδοσφαιριστές όπως ο Πογκμπά, ο Ίσκο και ο Ντεπάι. Κανείς από αυτούς δεν έγινε κάτοικος Άνφιλντ, αφού δεν υπήρχε κάτι να τους προσελκύει (στόχοι, τιτλοι κτλ.) εκτός του τεράστιου brand name που διαθέτει η Λίβερπουλ. Με τον Γιούργκεν Κλοπ, όμως, στο τιμόνι θα υπάρχει ένας επιπλέον λόγος για κάθε μεγάλο ποδοσφαιριστή να φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ.
Λίγα λεφτά για μεταγραφές
Ουκ ολίγες φορές τα τελευταία χρόνια η Λίβερπουλ έχει δώσει ένα... καράβι λεφτά, προκειμένου να αποκτήσει ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν άξιζαν τα χρήματα που δαπανήθηκαν για εκείνους (Κάρολ, Λόβρεν, Μάρκοβιτς, Μπαλοτέλι κτλ.). Στα χρόνια παρουσίας του στην Ντόρτμουντ, ο Κλοπ έδειξε πως είναι ικανός να παίρνει με λίγα χρήματα ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στη συνέχεια εκτοξεύονται. Ο Γερμανός είχε αγοράσει τον Χούμελς με 4 εκατομμύρια ευρώ, τον Λεβαντόφσκι με 5 εκατομμύρια ευρώ και τον Γκουντογκάν με 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
Μαζί του οι παίκτες φτάνουν στο top
Πρόκειται για έναν προπονητή που έχει το χάρισμα να βγάζει το 100% των ποδοσφαιριστών του, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις παίζουν και γι’αυτόν. Την καλύτερη μπάλα της μέχρι στιγμής καριέρας τους έχουν παίξει υπό τις οδηγίες του Κλοπ παίκτες όπως ο Καγκάβα, ο Γκέτσε, ο Σαχίν και μέχρι πρόσφατα (που άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς) ο Λεβαντόφσκι.
Μαθημένος στο «απαιτητικό» κοινό
Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ έχουν έναν κοινό παρανομαστή. Τους – γεμάτους απαιτήσεις – φιλάθλους τους. Τόσο το Βεστφάλεν, όσο και το Άνφιλντ αποτελούν τις πιο «καυτές» έδρες στις χώρες τους. Αυτό σημαίνει πως ο Κλοπ στο Λίβερπουλ θα βρεθεί σε κάτι σαν... γνώριμα λημέρια. Μόνο που στο Άνφιλντ η πίεση για το αποτέλεσμα θα είναι μεγαλύτερη.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: