Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

«Άδικη η κριτική στον Τεν Κάτε…»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ασπίδα προστασίας στον Χενκ Τεν Κάτε ύψωσε ο Κώστας Κατσουράνης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. «Είναι άδικη η κριτική που δέχεται. Μας έχει δώσει αυτοπεποίθηση και πάμε αρκετά καλά», τόνισε ο μέσος του Παναθηναϊκού. «Μπορεί να κάνει διεθνή καριέρα ο Νίνης», πρόσθεσε. «Τα πιο σημαντικά ματς της ζωής μας τα μπαράζ με την Ουκρανία. Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μη απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, αλλά έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία», κατέληξε για την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά, ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε για:

- Το πού αποδίδει την υψηλή παραγωγικότητά του φέτος:

«Παίζω λίγο πιο μπροστά σε σχέση με το παρελθόν. Δεν έχει αλλάξει πολύ η θέση μου. Το να έχεις πίσω σου ένα αμυντικό χαφ, όπως έχουμε εμείς τον Ζιλμπέρτο, είναι πολύ σημαντικό. Μου δίνει ελευθερία κινήσεων. Η θέση που παίζω τώρα, δεξιά από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, μου ταιριάζει πιο πολύ από όλες. Εκεί έπαιζα στην αρχή στην Μπενφίκα, αλλά και πολλές φορές στο παρελθόν στην ΑΕΚ. Τα γκολ είναι και αποτέλεσμα δουλειάς. Στην προπόνηση προσπαθείς να δουλεύεις κάποια πράγματα. Προσπαθούμε να παίζουμε την μπάλα με τη μία και να ξέρουμε πού θα είναι ο συμπαίκτης μας ανά πάσα στιγμή. Αυτό έγινε στο δεύτερο γκολ απέναντι στον ΠΑΟΚ. Ο Σισέ με είχε δει κι έκανε την πάσα».

- Τις… κατηγορίες ότι η ομάδα του δεν αποδίδει καλό ποδόσφαιρο:

«Η κουβέντα για το τι ποδόσφαιρο παίζει κάθε ομάδα είναι μόνο για να τη λέμε. Γίνεται πάντα. Είναι υποκειμενικό, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Για ξεκίνημα της χρονιάς και για καινούργια ομάδα, ο Παναθηναϊκός πάει καλά. Προσπαθούμε να μην δεχτούμε γκολ και με την ποιότητα της ομάδας μπορούμε να βάλουμε τουλάχιστον ένα γκολ για να πάρουμε τη νίκη. Κι αυτό είναι που μετρά, οι βαθμοί. Αλλιώς βλέπει ο κόσμος τα πράγματα και αλλιώς ο ποδοσφαιριστής. Το συναίσθημα της νίκης είναι τεράστιο. Όταν έχεις νικήσει νιώθεις υπέροχα, είτε με την ομάδα σου είτε με την Εθνική».

- Την αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού:

«Άμυνα δεν παίζει μόνο η αμυντική γραμμή, αλλά όλη η ομάδα. Εμείς προσπαθούμε να αμυνόμαστε όλοι μαζί. Είχαμε κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά έχουμε βελτιωθεί. Σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό, όταν δεν δέχεσαι γκολ, έχεις τη δυνατότητα να παίρνεις τους βαθμούς που θέλεις».

- Την κριτική στον Χενκ Τεν Κάτε:

«Υπάρχει κριτική που είναι άδικη εναντίον του. Προσπαθεί καθημερινά να δώσει στην ομάδα αυτοπεποίθηση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό, και το έχει καταφέρει. Η ομάδα έχει αυτοπεποίθηση και το βγάζει σε κάθε ματς. Είναι αστείο να λέμε αν ξέρει ποδόσφαιρο με τις παραστάσεις που έχει. Ένας προπονητής πρέπει να μένει αρκετό διάστημα για να μπορούμε να τον κρίνουμε. Ανέκαθεν ήμουν αυτής της άποψης. Για να είναι πετυχημένος, πέρα από τις ικανότητες, πρέπει να ταιριάζει και στη φιλοσοφία της ομάδας».

- Τον Σωτήρη Νίνη και την εξέλιξή του:

«Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσει, αλλά θα το κάνει μέσα από τα παιχνίδια. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει τα πάντα για να κάνει μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη. Δεν μπορώ να τον πω ακόμη ολοκληρωμένο, αλλά ούτε και ταλέντο, αφού παίζει πολύ ώριμα για την ηλικία του και μαζί με τον Παπασταθόπουλο και τον Μήτρογλου θεωρώ πως έχουν προοπτικές για μεγάλη καριέρα».

- Την πίεση για το αποτέλεσμα που υπάρχει στην Ελλάδα:

«Στην Πορτογαλία είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πρωτεύον, δεν υπάρχει φανατισμός. Υπάρχει πίεση, αλλά όχι σε σημείο που αν χάσεις να φοβάσαι πως θα έρθουν οι οπαδοί και θα τα σπάσουν όλα. Εδώ υπάρχει τεράστια πίεση».

- Τους αγώνες μπαράζ απέναντι στην Ουκρανία και την πορεία της Εθνικής στα προκριματικά του Μουντιάλ:

«Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι έχει προηγηθεί, ό,τι προβλήματα και να είχαμε. Να είμαστε ενωμένοι. Αυτά τα ματς είναι τα πιο σημαντικά της ζωής μας. Δεν υπάρχει δικαιολογία για την απώλεια της πρώτης θέσης. Έπρεπε να ήμασταν πρώτοι στον όμιλο και μπορούσαμε να το κάνουμε. Θα μπορούσαμε να το αναλύσουμε αν είχαμε αποκλειστεί, όμως τώρα έχουμε μία δεύτερη ευκαιρία μπροστά μας και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε».

- Την επιλογή του ΟΑΚΑ ως έδρα για τον πρώτο αγώνα μπαράζ:

«Η ομοσπονδία και ο Τάκης Φύσσας μίλησαν μαζί μας. Ήταν μια συνολική απόφαση και θεωρήσαμε πως στο ΟΑΚΑ ο κόσμος θα έρθει να μας στηρίξει. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας και θέλουμε τη βοήθειά του».

- Τις ομάδες που θα ήθελε να παρακολουθήσει σε έναν μεγάλο αγώνα, όπως τον τελικό του Champions League:

«Σίγουρα η μία είναι η Μπαρτσελόνα, που είναι η καλύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και θα κάνει ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Δεν έχω σαφή προτίμηση για την άλλη ομάδα. Θα ήθελα πάλι μία με επιθετικές βλέψεις και καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: