Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Αντιδράσεις για το Μουντιάλ του 2018 στην Αυστραλία


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Αυτραλία είναι μία από τις διεκδικίτριες του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και πριν ακόμα αποφασιστεί αν θα είναι η διοργανώτρια έχουν αρχίσει οι πρώτες αντιδράσεις. Αιτία είναι οι απαιτήσεις που ενδέχεται να έχει η FIFA κατά την διάρκεια των αγώνων του Μουντιάλ. Συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία ενδέχεται να απαιτήσει να μην γίνονται εκείνη την περίοδο αγώνες Ράγκμπι και αυστραλιανού τύπου ποδοσφαίρου (φουτμπόλ), και επίσης τα στάδια όπου διεξάγονται τα αθλήματα αυτά, να παραχωρηθούν για ποδοσφαιρικές συναντήσεις.

Οι παράγοντες του ράγκμπι και του φούτμπολ έχουν εκφράσει ήδη τη δυσαρέσκειά τους για τα μέτρα λέγοντας. «Απαράδεκτο. Δεν πρόκειται να το ανεχθούμε ποτέ, να διακόψουμε τα πρωταθλήματά μας επί ένα και πλέον μήνα».

Αντίθετα την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα της Αυστραλίας εξέφρασε ο πρόεδρος της ομάδας του Χόθορν, Τζεφ Κένετ «Πρέπει όλοι να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Το βλέπω όμως, χλωμό. Ποδοσφαιρικά είμαστε ακόμα μια αδύναμη χώρα. Αλλά αν μας δοθεί η διοργάνωση, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διακοπούν τα πρωταθλήματα των άλλων αθλημάτων».

Με τη σειρά της η Αυστραλιανή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε τη δική της απάντηση. «Είναι πολύ νωρίς για τέτοιες αντιπαραθέσεις. Μακάρι να μας ανατεθεί η διοργάνωση και τα υπόλοιπα θα τα αντιμετωπίσουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: