Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Κύπελλο hellas online: Παναιτωλικός-Πανιώνιος 0-0 (7-8 πεν.)


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μία αναμέτρηση που διήρκησε περίπου 3 ώρες, ο Πανιώνιος επικράτησε του Παναιτωλικού στα πέναλτι με 7-8 (0-0 κ.α) και πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση του κυπέλλου hellas online.

Σέντρα στη Δ' φάση του κυπέλλου hellas online και στο γήπεδο του Παναιτωλικού η ομώνυμη ομάδα υποδέχθηκε τον Πανιώνιο με όνειρα για μία καλή πορεία στο θεσμό.

Στην αντίπερα όχθη, οι "κυανέρυθροι" στόχευαν στη διάκριση μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης και ο Εμίλιο Φερέρα κόντρα στον υπολογίσιμο Παναιτωλικό προτίμησε να μην ξεκουράσει βασικές μονάδες παρατάσσοντας την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο σχεδόν με όλα της τα όπλα.

Με ρυθμό αλλά χωρίς φάσεις

Το ματς στα πρώτα του λεπτά δεν επεφύλασσε... συγκινήσεις με ένα σουτ του Γουνδουλάκη από το ύψος της μικρής περιοχής να εξουδετερώνεται από τον Μπαμπανιώτη και να αποτελεί ό,τι καλύτερο παρακολούθησαν οι περίπου 6.000 φίλαθλοι του συλλόγου του Αγρινίου.

Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο τόσο οι παίκτες του Σίνισα Γκόγκιτς όσο και εκείνοι του Εμίλιο Φερέρα δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ. Ακόμα και όταν ο Πανιώνιος ανέβασε στροφές, μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δε δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις.

Στα... "αξιοσημείωτα" του πρώτου μέρους ανήκει η ολιγόλεπτη διακοπή λίγο πριν τη συμπλήρωση 45 λεπτών που δημιουργήθηκε δια ασήμαντον αφορμή (σ.σ. ένα μπουκάλι απο την εξέδρα των φιλάθλων του Παναιτωλικού).

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο 45λεπτό ήρθε στα τελευταία λεπτά όταν ο Κουμορτζί επιχείρησε υπό καλές προϋποθέσεις σουτ το οποίο όμως πέρασε άουτ.

Δυνατά στην επανάληψη

Στην επανάληψη ο Παναιτωλικός μπήκε πολύ δυνατά όντας κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Στο 46' ο Μπαϊκαρά δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ανδριόλα που δεν μπλόκαρε σταθερά, ωστόστο στην επαναφορά ο Χάντζιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς. Μερικά λεπτά αργότερα ο Βούκοτιτς με "ψηλοκρεμαστή" σέντρα αιφνιδίασε τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο Φερέρα βλέποντας την επιθετική... δυσκαμψία που παρουσίαζε η ομάδα του στην επανάληψη αποφάσισε να ρίξει στον αγωνιστικό χώρο τον Φαμπιάν Εστογιανόφ στο 66΄στη θέση του Φανούρη Γουνδουλάκη. Αλλαγή που πάντως δεν αποδείχθηκε χρυσή με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Κουρασμένοι στην παρατάση

Στο ημίωρο της παράτασης η κούραση έπαιξε τον... πρωταγωνιστικό ρόλο με τους 22 ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, το οποίο είχαν προσφέρει κατά διαστήματα στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας του ματς.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πρόκριση στην επόμενη φάση να παιχτεί στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι όπου χρειάστηκαν 18 εκτελέσεις και τον Αναστασιάδη να αστοχεί προκειμένου ο Πανιώνιος να πάρει το εισιτήριο για τους "16".

Αναλυτικά τα πέναλτι

Πανιώνιος: Καστελιόνε 0-1
Παναιτωλικός: Στογιάνοβιτς 1-1
Πανιώνιος: Μανιάτης 1-2
Παναιτωλικός: Μουμίν 2-2
Πανιώνιος: Εστογιανόφ 2-3
Παναιτωλικός: Βούκοβιτς 3-3
Πανιώνιος: Κουμορτζί 3-3 (άστοχος)
Παναιτωλικός: Δέντσας 3-3 (αποκρούει ο Ανδριόλας)
Πανιώνιος: Ριέρα 3-4
Παναιτωλικός: Ζουρούδης 4-4
Πανιώνιος: Αναστασόπουλος 4-5
Παναιτωλικός: Μόρετς 5-5
Πανιώνιος: Σκούφαλης 5-6
Παναιτωλικός: Μπαϊκαρά 6-6
Πανιώνιος: Τζαβέλλας 6-7
Παναιτωλικός: Μπελεβώνης 7-7
Πανιώνιος: Όμο 7-8
Παναιτωλικός: Αναστασιάδης 7-8 (άστοχος)

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Σίνισα Γκόγκιτς): Μπαμπανιώτης, Αναστασιάδης, Βούκοβιτς, Μόρετς, Θεοδωρίδης (90' Στογιάνοβιτς), Δέντσας, Λόπες, Μπαϊκαρά, Μπακάκης (77' Μπελεβώνης), Ζουρούδης, Χάντζιτς (75' Μουμίν)

Πανιώνιος (Εμίλιο Φερέρα): Ανδριόλας, Μανιάτης, Όμο, Καστελιόνε, Κοντοές, Τζαβέλλας, Κουμόρτζι, Γουνδουλάκης (66' Εστογιανόφ), Νικολάου (89' Αναστασόπουλος), Ριέρα, Μπάλαμπαν (78' Σκούφαλης)

Γήπεδο: "Παναιτωλικού"
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Δάλλας (Ηπείρου), Χαρίσης (Ηπείρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: