Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Κύπελλο hellas online: Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός 3-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πέρσι απέκλεισε τον Παναθηναϊκό. Φέτος ήταν η σειρά του κυπελλούχου Ολυμπιακού να πέσει θύμα του Πανσερραϊκού (3-1) που εξελίσσεται σε ομάδα... θεσμό του θεσμού κυπέλλου hellas online.

Παθιασμένος, αποφασισμένος και διψασμένος για την πρόκριση, ο Πανσερραϊκός έκανε την έκπληξη νικώντας με 3-1 τον νταμπλούχο Ελλάδας και τον "πέταξε" εκτός θεσμού από πολύ νωρίς.

Οι γηπεδούχοι είχαν πλάνο, τον ακολούθησαν κατά γράμμα και από την στιγμή που όλα τους πήγαν καλά και ο Ολυμπιακός ήταν σε πολύ κακή μέρα, δεν έχασαν την ευκαιρία και έκαναν για άλλη μια χρονιά όλη την Ελλάδα να μιλάει γι' αυτούς.

Από την άλλη πλευρά, οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν αδιάφοροι, νωθροί, δίχως πάθος, χρειάστηκαν 64 ολόκληρα λεπτά για να κάνουν την πρώτη τους ευκαιρία, ξύπνησαν πολύ αργά και δίκαια γνώρισαν την ήττα που δεν τους επιτρέπει να διεκδικήσουν το τρόπαιο που πέρυσι είχαν κατακτήσει.

Ροτέισον με... μέτρο

Δίχως πολλές αλλαγές τελικά και μ' ένα... συγκρατημένο αλλά απαραίτητο ροτέισον παρέταξε την ομάδα του ο Ζίκο. Ο Πάρντο, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Γκαλίτσιος και ο Λεντέσμα ήταν τα νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια.

Σ' ότι αφορά στις υπόλοιπες θέσεις ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ήταν ο Ραούλ Μπράβο, στα χαφ ήταν ο Μαρέσκα, αριστερά ο Όσκαρ, δεξιά ο Γκαλέτι, στην κορυφή ο μοναδικός επιθετικός που υπάρχει στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ, Μήτρογλου και λίγο πιο πίσω για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, σε μια θέση που δεν τον έχουμε συνηθίσει ο Ιεροκλής Στολτίδης.

Από τα πρώτα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα ήταν χαμηλός το θέαμα κάκιστο και δυστυχώς δεν άλλαξε μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν φανερό πως οι δύο ομάδες δύσκολα θα σκοράρουν αν συνεχίσουν να παίζουν αντι-ποδόσφαιρο όμως ένα πανέμορφο γκολ του Λεοζίνιο μας διεύψεσε πανηγυρικά.

Η εκδίκηση του... πρώην

Ο Βραζιλιάνος που ο Ολυμπιακός τον είχε φέρει στην Ελλάδα πριν περίπου δύο χρόνια (2007), με τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια στα δίχτυα του Πάρντο, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ στο 17ο λεπτό.

Αυτό ήταν! Η εικόνα του παιχνιδιού όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά χειροτέρεψε δραματικά. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση με ανορθόδοξους όμως τρόπους, αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην επιθετική ανάπτυξη, ενώ έβρισκαν μπροστά τους και τους σκληρούς αμυντικούς του Πανσερραϊκού.

Ξύλο και των γονέων

Σ' ολόκληρο το ημίχρονο δεν έγινε ούτε μια ευκαιρία από τις δύο ομάδες, ενώ μέχρι το 45' αυτό που είδαμε ήταν ανταλλαγές σκληρών τάκλιν και κάποια αντιαθλητικά μαρκαρίσματα. Αυτό φυσικά ευνοούσε τους γηπεδούχους που "ροκάνιζαν" τον χρόνο παρασύροντας και τους Πειραιώτες στο έξυπνο και σκληρό παιχνίδι τους.

Στην επανάληψη ο Ζίκο βλέποντας πως η ομάδα του αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων προέβη στην πρώτη του αλλαγή. Ο Ζαϊρί πήρε τη θέση του Μαρέσκα που δεν ήταν σε καλή μέρα και έτσι ο Στολτίδης γύρισε στα χαφ, ο Όσκαρ μεταφέρθηκε πίσω από τον Μήτρογλου, ενώ ο Μαροκινός έπαιξε στο αριστερό άκρο.

Παρόλα αυτά η -κακή- εικόνα του Ολυμπιακού δεν έφτιαξε. Αντίθετα, οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν και πάλι νωθρά, χωρίς πάθος και δεν άργησαν να το πληρώσουν.

Αθανασι-άδης

Ο παθιασμένος και αποφασισμένος Πανσερραϊκός διπλασίασε τα τέρματά του στο 52' με τον Αθανασιάδη να παίρνει την κεφαλιά από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο.

Αυτό το γκολ ήταν ότι έπρεπε για τους παίκτες του Ζίκο που στα επόμενα λεπτά αφυπνίστηκαν και πείσμωσαν με αποτέλεσμα να απειλήσουν έστω και καθυστερημένα την εστία του Πανσερραϊκού. Βοήθησε βέβαια και ο Γιάννης Παπαδόπουλος που μπήκε στη θέση του Στολτίδη στο 59'.

Φιλί ζωής από Μητρο-γκολ

Το σουτ του Γκαλέτι στο 64' σε μια αντεπίθεση ήταν προειδοποίηση αφού δύο λεπτά αργότερα (66') ο Ολυμπιακός κατάφερε να μειώσει. Ο Γκαλέτι πάσαρε στον Γιάννη Παπαδόπουλο κι αυτός δίχως σκέψη σέντραρε για τον Μήτρογλου που με κεφαλιά έβαλε την ομάδα του και πάλι στο παιχνίδι.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας πίεζαν ασφυκτικά προκειμένου να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης όμως τα λεπτά περνούσαν δίχως αποτέλεσμα και το άγχος αυξανόταν. Στο 80' μάλιστα ο Μήτρογλου έχασε μια ευκαιρία απ' αυτές που δεν χάνονται. Ο Σοϊλέδης σέντραρε έξοχα από τα αριστερά, ο Γκαλέτι έκανε κεφαλιά πάσα για τον Μήτρογλου που σε κενή εστία έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βαλσαμάκη.

Ριμόλντι και τέλος

Οι παίκτες του Ζίκο είχαν προωθηθεί και όλα έδειχναν πως στα τελευταία λεπτά η "ερυθρόλευκη" κυριαρχία θα αυξηθεί όμως στο 83' όλα ανατράπηκαν. Ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έσωσε την εστία της ομάδας του με το χέρι. Ο Ριμόλντι ευστόχησε, διαμόρφωσε το 3-1 και "κλείδωσε" μια σπουδαία πρόκριση για την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανσερραϊκός (Γκιγιέρμο Ογιος): Βαλσαμάκης, Γαλανόπουλος, Κάστρο, Σκάγκλια, Παπάζογλου (75΄ Καλί), Ανάκογλου (69΄ Κόντος), Ριμόλντι, Τάντιτς (78΄ Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης, Λεοζίνιο, Γεωργίου.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Πάρντο, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης (58΄ Γ. Παπαδόπουλος), Γκαλέτι, Λεντέσμα, Μήτρογλου, Μαρέσκα (46΄ Ζαϊρί), Όσκαρ (78΄ Σοϊλέδης).

Διαιτητής: Χαραλαμπίδης (Καβάλας)

Κόκκινες: 83΄ Α. Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Γεωργίου, Σκάγκλια

Δεν υπάρχουν σχόλια: