Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Μπενίτεθ: "Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο"



Ο Ράφα Μπενίτεθ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την ισοπαλία στο "Ζερλάν" με 1-1 από τη Λιόν, που αφήνει τη Λίβερπουλ με το ενάμισυ πόδι εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως επέμεινε ότι δεν έχουν χαθεί ακόμα όλες οι ελπίδες για πρόκριση στους "16".

"Είμαστε πραγματικά απογοητευμένοι επειδή υπήρχε μία σπουδαία ευκαιρία για μας. Είχαμε μερικές ευκαιρίες, όμως και πάλι ήταν ένα γκολ στο τέλος από τη Λιόν που έκανε τη μεγάλη διαφορά.

Προφανώς είναι δύσκολο για μας να προκριθούμε, όχι όμως απίθανο. Θα πρέπει να νικήσουμε το δικό μας παιχνίδι με τη Ντέμπρετσεν και μετά να δούμε το Φιορεντίνα-Λιόν.

Μετά θα κοιτάξουμε και το τελευταίο παιχνίδι", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος αναφέρθηκε και στη φάση του "καταδικαστικού" γκολ του Λισάντρο Λόπες στο 90'.

"Εάν αναλύσουμε το γκολ που δεχτήκαμε, είχαμε πολλούς παίκτες σε σωστές θέσεις και δεν ήμασταν ανοργάνωτοι. Κάναμε ένα λάθος, όχι όμως επειδή ήμασταν πολύ ψηλά προσπαθώντας να επιτεθούμε.

Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ματς, όμως δεν μπορούσαμε. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο, μερικές φορές χρειάζεσαι τύχη, και εμείς δεν την είχαμε στο τέλος.

Νομίζω ότι είχαμε πάρα πολλά προβλήματα πριν τον αγώνα, οπότε είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών. Είχαμε πολλούς παίκτες σε διαφορετικές θέσεις που τα πήγαν καλά.

Νομίζω ότι είναι καλό να αναλύσουμε την εμφάνιση της ομάδας. Οι παίκτες θα δουν ότι δουλεύαμε πολύ και είχαμε πολλές ευκαιρίες και αυτό είναι θετικό. Οι παίκτες ξέρουν ότι αν δουλεύουν τόσο σκληρά όσο απόψε θα κερδίσουν παιχνίδια.

Ευτυχώς θα έχουμε τον Σκρτελ στη διάθεσή μας για το επόμενο παιχνίδι (την ερχόμενη Δευτέρα στο "Άνφιλντ" με Μπέρμιγχαμ) και θα μπορέσουμε να διαχειριστούμε τα πράγματα διαφορετικά".

Αναφερόμενος τέλος στο θέμα της κατάστασης του Φερνάντο Τόρες που αγωνίστηκε για 87 λεπτά αν και ενδέχεται να μπει στο χειρουργείο για ένα πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα, ο τεχνικός των "κόκκινων" δήλωσε:

"Νομίζω ότι ήταν εντάξει. Όταν παίζει με πόνο δεν είναι εύκολο. Δεν ήταν σταθερός γιατί έπρεπε να σταματάει και να ξεκινάει ξανά, όμως έχουμε χρόνο μπροστά μας και θα δουλέψουμε μαζί του".

Να σημειωθεί πως μετά την αποτυχία να πάρει τη νίκη στο "Ζερλάν" (έχει μία νίκη στα 8 τελευταία ματς Τσάμπιονς Λιγκ), η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έχει μείνει στους 4 πόντους, αρκετά μακριά από τις Λιόν (10β.) και Φιορεντίνα (9β.) δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της φάσης των ομίλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: