Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αποκτά Αφγανό ποδοσφαιριστή!



Το πολυεθνικό μωσαϊκό που υπάρχει στη Super League θα αποκτήσει ένα ακόμα μέλος. Ο πρώτος Αφγανός ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη θα φτάσει το επόμενο διάστημα στη χώρα μας για να φορέσει τη φανέλα του Πανθρακικού. Πρόκειται για τον Χαλίλ Ποπάλ που έφυγε σε ηλικία 12 ετών από το Αφγανιστάν λόγω της εμπόλεμης κατάστασης και πήγε ως πρόσφυγας στην Αυστραλία.

Ο 21χρονος παίκτης μίλησε στην αυστραλιανή τοπική εφημερίδα «Blacktown Advocate», για τα άσχημα παιδικά χρόνια που είχε στην πατρίδα του. «Δεν είχαμε ούτε τηλεόραση, ούτε ραδιόφωνο και δεν ήξερα τι ήταν το ποδόσφαιρο» τόνισε ο νεαρός ποδοσφαιριστής ενώ συνέχισε λέγοντας με καμάρι για τη μεταγραφή του «Είμαι ο πρώτος Αφγανός ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη».

Το νέο απόκτημα του Πανθρακικού μίλησε για τα σχέδια και τα όνειρά του. «Θα πάω στην Ελλάδα αμέσως μετά το ασιατικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Άμμου (Beach Football Championship), που γίνεται στο Ντουμπάϊ, και όπου αγωνίζομαι με τα χρώματα της εθνικής Αυστραλίας. Άφησα πίσω μου τη χώρα καταγωγής μου και τώρα "το σπίτι μου είναι στην Αυστραλία και η θρησκεία μου είναι το ποδόσφαιρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: