Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Ζίκο: «Βήμα- βήμα οι στόχοι»

Χαμηλούς τόνους προτίμησε να κρατήσει ο Ζίκο για τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους στόχους του Ολυμπιακού, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «espnbrasil.terra.com.br». Ο τεχνικός των Πειραιωτών δεν αναφέρθηκε σε μακροπρόσθεσμους στόχους, ενώ αντίθετα ξεκαθάρισε ότι βήμα- βήμα θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τους στόχους της ομάδας.

«Νομίζω ότι ο στόχος μας θα πρέπει να επιτευχθεί βήμα- βήμα. Πρώτα, να τερματίσουμε στους πρώτους δύο του ομίλου και να συνεχίσουμε τη δουλειά. Τότε να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε στους αγώνες νοκ- άουτ. Στόχος μας επίσης είναι να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της Ελλάδας, το οποίο είναι δύσκολο αφού ο Παναθηναϊκός είναι επίσης πολύ καλή ομάδα και να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Τσάμπιονς Λιγκ», υποστήριξε αρχικά ο Ζίκο.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο δεν έχει καθίσει ποτέ στον πάγκο ομάδων της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας ή της Ισπανίας: είπε: «Είναι δύσκολο να το καταλάβετε, γιατί οι περισσότεροι λαμβάνετε υπ' όψη την ιστορία μου ως ποδοσφαιριστής και την μπλέκετε με τη δουλειά μου ως προπονητής. Η αλήθεια είναι ότι όταν προπονούσα την εθνική Ιαπωνίας οι προπονητικές μου σκέψεις δεν πήγαιναν τόσο μακριά. Ήξερα ότι έπρεπε να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία.

Δέχτηκα προτάσεις από ομάδες που με πίστεψαν και μου έδωσαν εφόδια για να δουλέψω. Σήμερα είμαι χαρούμενος. Μου αρέσει βέβαια το ποδόσφαιρο στην Αγγλία και στο μέλλον ίσως να δουλέψω σε ένα από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος, όμως, στον Ολυμπιακό. Η «δομή» της ομάδας είναι εξαιρετική».

Δεν υπάρχουν σχόλια: