Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Τσαντίλα, πριμ, σαμπάνιες!!

Το Σούπερ Καπ, το παιχνίδι ανάμεσα στην πρωταθλήτρια και την κυπελλούχο της προηγούμενης σεζόν, είναι πονεμένη ιστορία ανικανότητας για τις ποδοσφαιρικές αρχές (συλλόγους, αστυνομία, συνδέσμους φιλάθλων, ακόμα και των ΜΜΕ) της χώρας μας. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Τσαντίλα, πριμ, σαμπάνιες
Στην Αγγλία, με τη μορφή του Κομιούνιτι Σιλντ, στη Γερμανία (όπου επανήλθε την τελευταία διετία), στην Ισπανία (έπεται), στην Πορτογαλία, ακόμα και στην Τουρκία αποτέλεσε εξαιρετικό ορεκτικό για τις σεζόν που πλησιάζουν στην έναρξή τους.
Ας μη στεναχωριόμαστε, όμως. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι Ιταλοί. Το δικό τους Σούπερ Καπ εξελίχθηκε σε σχετική παρωδία (προφανώς ενθουσιάζοντας τους Κινέζους οικοδεσπότες, αν κρίνουμε απ' το αίτημα ανανέωσης της συμφωνίας διεξαγωγής του στο Πεκίνο για άλλα τρία χρόνια) που ολοκληρώθηκε εν πτήσει.
Στο αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Νάπολι στην έδρα της και με τον Αουρέλιο ντε Λαουρέντις, πρόεδρο αυτής, να μιλάει στους δημοσιογράφους για όσα έγιναν.
«Το Σούπερ Καπ είναι άχρηστο έτσι όπως διεξάγεται. Αντί να προβάλλει το ποδόσφαιρό μας, το μειώνει. Υπαίτιοι είναι η Λίγκα και ο διαιτητής. Αν παίξουμε ξανά σε Σούπερ Καπ θα ζητήσω διαιτητή εκτός Ιταλίας» είπε ο 63χρονος παράγοντας. Δήλωσε ότι έμεινε τσαντισμένος για πέντε λεπτά μετά το τελικό σφύριγμα, ότι έδωσε πριμ 20.000 ευρώ στους ηθικούς νικητές, τους ποδοσφαιριστές του, και πρόσθεσε «ξέρετε τι έκανα το βράδυ; Πήρα την ομάδα, βγήκαμε έξω και τσουγκρίσαμε τα ποτήρια μας με δέκα μπουκάλια σαμπάνιες».
Τα «έχωσε» στη RAI, την κρατική τηλεόραση, για την κάλυψη του παιχνιδιού παροτρύνοντάς τη «να πάρει το σύστημα ανάλυσης των φάσεων του Sky», του συνδρομητικού καναλιού της Ιταλίας, και κατέληξε: «Οταν βλέπεις τόσο σημαντικό παιχνίδι ανάμεσα σε τόσο δημοφιλείς ομάδες να έχει διαιτητή έναν ασήμαντο, είναι αδιανόητο». Ωραία πράγματα. Με άρωμα Ελλάδας.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: