Ο Φερνάντο Σάντος κατά την αναχώρηση της Εθνικής Ομάδας για το φιλικό με τη Νορβηγία, τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014.
Ο Πορτογάλος τεχνικός λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής το πρωί της Τρίτης (14/8) για τη φιλική αναμέτρηση με την Νορβηγία στο Όσλο τόνισε: «Έχει κλείσει ένας κύκλος… Ό,τι έγινε μέσα στο 2012 ανήκει στην ιστορία, εμείς χρειάζεται να σκεφτούμε τι πήγε καλά και τι όχι για να βελτιωθούμε. Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ξέρουμε ότι ο δρόμος θα είναι πάρα πολύ δύσκολος και οι υποχρεώσεις μας ξεκίνησαν ουσιαστικά από χθες».

Για να προσθέσει: «Αυτό το φιλικό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, πάνω σε αυτή τη λογική δουλεύουμε όλοι μας. Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες, όπως το γεγονός πως κάποιοι παίκτες δεν έχουν ούτε ένα παιχνίδι στα πόδια τους ή δεν έχουν βρει ακόμα ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, υπολογίζω στη διάθεσή τους να προσφέρουν στην Εθνική Θεωρώ ότι αυτό χαρακτήρισε την πορεία μας μέσα στο 2012 και αυτό θα είναι από τα βασικά μας στοιχεία για να φτάσουμε στο Μουντιάλ».

Για τα πρόσωπα που έχει καλέσει τόνισε: «Έχουμε πει πολλές φορές ότι η Εθνική μοιάζει με έναν σύλλογο, όμως ο κάθε παίκτης μπορεί να φτάσει σε αυτό το σημείο και χρειάζεται να μου δείξει πως αξίζει να κερδίσει μία θέση στην αποστολή της ομάδας».

Οι 20 διεθνείς που πήρε στο Όσλο ο Σάντος είναι οι εξής: Καρνέζης (Παναθηναϊκός), Βελλίδης (Άρης), Βύντρα (Παναθηναϊκός), Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Κυρ. Παπαδόπουλος (Σάλκε), Παπασταθόπουλος (Βέρντερ), Σιόβας (Ολυμπιακός), Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Δημούτσος (Ατρόμητος), Τζιόλης (Μονακό), Νίνης (Πάρμα), Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν), Χριστοδουλόπουλος (Παναθηναϊκός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Σαμαράς (Σέλτικ), Μαυρίας (Παναθηναϊκός), και Σπυρόπουλος (Παναθηναϊκός).


πηγή: gazzetta.gr