Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μεγαλύτερο πρόβλημα από τους 1 εκατ. ανέργους;

Τις προάλλες που είχα περάσει από τον Πάνορμο, είχα βγάλει μια φωτογραφία με τον Ραούλ. Ραούλ είναι ας πούμε το καλλιτεχνικό του. Το χαϊδευτικό του. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Μεγαλύτερο πρόβλημα από τους 1 εκατ. ανέργους;
Το πραγματικό του όνομα είναι Ραχούλ Νταλούντι. Από το Μπαγκλαντές. Εξαιρετικός. Και ως παιδί και ως επαγγελματίας. Ολες τις δουλειές στην κουζίνα έμαθε και ξέρει και σαν σερβιτόρος.
Πάνω από πέντε χρόνια δουλεύει στον Πάνορμο. Σ' ένα από τα καλύτερα μπιτς ρέστοραν της Μυκόνου. Και τον χειμώνα στην Αθήνα. Πέρυσι ήταν σεφ σε ένα από τα πλέον γνωστά μαγαζιά του Κολωνακίου.
Στη Μύκονο ο Ραούλ, όπως κάθε μαύρος ή μελαψός, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Τον χειμώνα που θα επιστρέψει στην Αθήνα, στον δρόμο για το σπίτι του, θα πρέπει να πηγαίνει τοίχο-τοίχο. Εύκολα θα μπορούσε να ήταν αυτός στη θέση του νεαρού Ιρακινού που σφάξανε τα ξημερώματα της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας.
Ετσι πάει. Οι Ελληνες δεν θα μπορούσαν να αφήσουν χωρίς απάντηση τον αποτρόπαιο βιασμό στην Πάρο. Η 15χρονη Μυρτώ ακόμα χαροπαλεύει στην εντατική. Πέντε νοματαίοι, λοιπόν, απάνω σε τέσσερις μηχανές βγήκανε για μεταμεσονύχτια άγρα μεταναστών και λαθρομεταναστών. Αφού τους ξεφύγανε ένας Ρουμάνος κι ένας Μαροκινός, βρήκανε μπόσικο τον 20χρονο Ιρακινό, τον πλακώσανε στις μαχαιριές και τον καθαρίσανε. Ισοπαλία. Στην εντατική η Μυρτώ, στην κάσα ο σκούρος. Καραμπινάτη ρατσιστική επίθεση.
Ηρθε να προστεθεί στις 500 που έχουν καταγγελθεί τους τελευταίους μήνες. Και έγινε ντόρος επειδή ήταν θανατηφόρα. Παρεμπιπτόντως τα μέλη της Χρυσής Αυγής εκείνο το βράδυ είχαν έντονο εκνευρισμό. Από την απρόσμενη ήττα του ολυμπιονίκη μας στο τάε κβον ντο Αλέξανδρου Νικολαΐδη από έναν Τουρκαλά. Ουδεμία πρόθεση, βέβαια, να αδικηθεί η Χρυσή Αυγή που προεκλογικά είχε κάνει σημαία της τέσσερις λέξεις: «Να ξεβρωμίσει ο τόπος». Είχε προηγηθεί για πολλά χρόνια το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Που είχε σηκώσει όσο ψηλά γίνεται το λάβαρο κατά των λαθρομεταναστών.
Ο καρπός που έσπειρε το ΛΑΟΣ είχε ως αποτέλεσμα να φυτρώσει η Χρυσή Αυγή. Κι όπως έγιναν υπουργοί οι κ. Γεωργιάδης, Βορίδης είναι πιθανόν να δούμε αύριο υπουργό σε μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον ανδροπρεπή Κώστα Μπαρμπαρούση. Γιατί όχι. Το εθνικό συμφέρον όλα τα επιτρέπει. Αλλωστε δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή που βάζει σαν Νο 1 εθνικό ζήτημα το μεταναστευτικό. Πρόσφατη είναι σχετική δήλωση του κ. Δένδια: «Κινδυνεύουμε με πλήρη αλλοίωση της κοινωνίας.
Το μεταναστευτικό είναι ίσως μεγαλύτερο πρόβλημα από το οικονομικό». Πράγματι. Δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα οι 1.000.000+ άνεργοι. Η φτώχεια, η εξαθλίωση, οι αυτοκτονίες. Δεν συνιστούν μέγα πρόβλημα τα επικείμενα μέτρα των 11,5 δισ. Οχι. Ακόμα μεγαλύτερο είναι οι λαθρομετανάστες. Εξ ου και η πρόσφατη τηλεοπτική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας. Μπουζουριάζουμε επτά χιλιάδες, συλλαμβάνουμε 1..500 που δεν είχαν χαρτιά και στέλνουμε 88 Πακιστανούς πίσω. Αυτά είναι τα επίσημα νούμερα.
Με 1.500 συλλήψεις δηλαδή ξεβρώμισε (όπως λέει η Χρυσή Αυγή) η Αθήνα; Οταν οι λαθρομετανάστες σε όλη τη χώρα υπολογίζονται στο 1 εκατομμύριο; Αλλο θεατρική παράσταση λοιπόν και άλλο ουσιαστική και συστηματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Με άμεσο αποτέλεσμα τον διπλασιασμό της ταρίφας. Από 2.500-3.000 ευρώ που ήταν η ταρίφα για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα (από τον Εβρο) ή παράνομη έξοδο (στην Ιταλία), τώρα με τον «Ξένιο Δία» οι δουλέμποροι ζητάνε τα διπλά.
Ο Ραούλ πάντως όταν του είπα ότι θα βάλω τη φωτογραφία ζήτησε να του βγάλω καινούργια: «Σε αυτήν είμαι πολύ μαύρος» είπε. Αυτά.
Τύφλα να 'χει ο Γκορμπατσόφ
ΞΑΦΝΙΚΑ θυμήθηκα τον Γκορμπατσόφ. Οταν πήρε τον πούλο από τη Ρωσία το είχε ρίξει στις αρπαχτές. Περιόδευε ανά την Ευρώπη και διοργάνωνε εκδηλώσεις με ιδιαίτερα ακριβό αντίτιμο εισιτηρίου. Δήθεν διαλέξεις δηλαδή και μετά κονσομασιόν με τον κόσμο, όπως κάνουν τα κορίτσια στα καμπαρέ με τους πελάτες. Και γινότανε τζίρος. Εύκολα βάζει το χέρι στην τσέπη ο άλλος για να γνωρίσει από κοντά τον άνθρωπο που διέλυσε ολόκληρη Σοβιετική Ενωση. Και να βγάλει φωτογραφία μαζί του, να την έχει για ενθύμιο.
Αν δεν κάνω λάθος είχε έρθει και στην Αθήνα. Πριν ακόμα μπει στο χώρο της διαφήμισης με την Πίτσα Χατ. Θέλω να πω δηλαδή ότι οι επώνυμοι πουλάνε. Τραβάνε κόσμο. Είτε για καλλιτέχνες πρόκειται είτε για πολιτικούς είτε για επιστήμονες. Κι έτσι φτάνουμε στον Αλαφούζο. Που θες να τον αφήσεις, αλλά δεν σ' αφήνει αυτός. Την Κυριακή το βράδυ λοιπόν μετά το φιλικό με την Ανόρθωση η «Συμμαχία» έκανε ειδική βραδιά για τους Κύπριους Παναθηναϊκούς στη Λάρνακα. Πώς προμοταρίστηκε λοιπόν το σχετικό ιβέντ;
«Σας περιμένουμε όλους σε μια απόλυτη παναθηναϊκή βραδιά. Θα έχετε την ευκαιρία να μιλήσετε με τον Γιάννη Αλαφούζο. Τον άνθρωπο που επέλεξε και προσπαθεί να βγάλει τον Παναθηναϊκό από το αδιέξοδο...». Ουδεμία αντίρρηση ότι ο σκοπός της ενίσχυσης του Παναθηναϊκού είναι ιερός. Λίγο κράτει όμως δεν θα έκανε κακό. Ποιος είναι δηλαδή ο Γ. Αλαφούζος που είχαν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί του; Ο Γκορμπατσόφ;
Δεν είναι μόνο οι αλλοδαποί εγκληματίες
ΣΧΕΤΙΚΑ πάντως με τις εγκληματικές δραστηριότητες ημεδαπών και αλλοδαπών υπάρχει για το 2011 επίσημος κατάλογος της αστυνομίας. Εχουμε και λέμε λοιπόν: Ανθρωποκτονίες: Ελληνες 255, ξένοι 180 Απάτες: Ελληνες 711, ξένοι 147. Βιασμοί: Ελληνες 113, ξένοι 98. Εκβιάσεις: Ελληνες 251, ξένοι 111. Στις ζωοκλοπές υπάρχει ισοπαλία: Ελληνες 90, ξένοι 78. Ναρκωτικά: Ελληνες 9.560, ξένοι 3.551. Οπλα: Ελληνες 2.887, ξένοι 1.042. Κλοπές αυτοκινήτων: Ελληνες 9.347, ξένοι 7.310. Κλοπές καταστημάτων, οικιών κλπ: Ελληνες 6.600, ξένοι 5.000. Ισοπαλία στους τσαντάκηδες με 174 Ελληνες και 175 ξένους. Σαφώς λοιπόν η εγκληματικότητα των Ελλήνων είναι πολύ μεγαλύτερη.
Οι αλλοδαποί υπερτερούν σε συγκεκριμένες κατηγορίες παρανομιών. Οπως η επαιτεία, το λαθρεμπόριο, τα πνευματικά δικαιώματα (cd και dvd) ενώ υπερέχουν σαφώς στις πλαστογραφίες (διαβατήρια κλπ) στις μικροκλοπές και στους πορτοφολάδες. Σαφώς και δεν υπάρχει η ίδια αναλογία στα μεγέθη. Οι Ελληνες είναι πολλοί περισσότεροι. Οχι όμως κι ότι μόνο οι αλλοδαποί είναι εγκληματίες.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως το αίτημα για αναβολή του ματς με τον Λεβαδειακό έπρεπε ο Αλαφούζος να το στείλει κατευθείαν στον Βαγγέλη και όχι στη Super League;
Εχω κάνει ψυχοθεραπεία από τα 19.
-Μαίρη Συνατσάκη.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: