Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Μέσι και… επιστημονικά!!

Μέσι και… επιστημονικά
Πόσες και πόσες φορές δεν έχει γίνει αυτή η σύγκριση μεταξύ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Λιονέλ Μέσι. Τα αποτελέσματα ποικίλουν κάθε φορά, καθώς άλλοι προτιμούν τον Αργεντινό και άλλοι τον Πορτογάλο. Ε λοιπόν στο ολλανδικό περιοδικό «Voetbol International», αποφάσισαν να αποταθούν στην επιστήμη, η οποία έδειξε… Μέσι.

Στο εν λόγω περιοδικό αποφάσισαν να δώσουν την οριστική απάντηση στο δίλλημα του ποιος τελικά είναι ο καλύτερος βάζοντας… κάτω τα δεδομένα. Η ετυμηγορία που έβγαλαν έλεγε ότι ο Μέσι είναι καλύτερος από τον Κριστιάνο.

Η ανάλυση που έγινε έχει να κάνει με τα όσα έχουν πετύχει οι δύο παίκτες στις αναμετρήσεις της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μπαρτσελόνα, στις οποίες συμμετείχαν αμφότεροι. Ωστόσο, για να καλύψουν κάθε δεδομένο δεν έμειναν μόνο στα γκολ ή στις ασίστ, αλλά και στην εν γένει συμμετοχή τους στο παιχνίδι. Δηλαδή πόσα φάουλ έχουν κερδίσει, πόσες πάσες έχουν, πόσα σουτ, πόση ώρα είχαν την κατοχή τους την μπάλα, αλλά και το πόσες προσπάθειες πήραν στα πόδια τους.

Το αποτέλεσμα ήταν σαφώς υπέρ του Αργεντινού σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ολλανδικό περιοδικό:

«Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Μέσι συμμετέχει περισσότερο στο παιχνίδι, αλλά ότι και αν κάνει είναι καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Οι αριθμοί, λοιπόν, όπως τονίζουν οι Ολλανδοί δεν λένε ψέματα, οπότε κύριοι, Μέσι και… επιστημονικά.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: