Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Τα ψέματα τελείωσαν για τον Ψωμιάδη»

Ζήτημα ηθικού καθήκοντος και περηφάνιας χαρακτήρισε μέσω του Nova ΣΠΟΡ FM ο Χάρης Οικονομόπουλος την δεδομένη απόφαση της ΑΕΚ να κυνηγήσει την υπόθεση Ψωμιάδη μέχρι τέλους.

«Τα ψέματα τελείωσαν για τον Ψωμιάδη»
«Η ομάδα διαλύθηκε και θέλει αυτό να γίνει με το κεφάλι ψηλά πληρώνοντας κάποια από τα χρέη της», συμπλήρωσε ενώ ξεκαθάρισε πως πρόθεση του συλλόγου είναι να παρίσταται ως πολιτικός ενάγων και στα ποινικά δικαστήρια.

Αναλυτικά αποσπάσματα από όσα είπε ο κ. Οικονομόπουλος στους Γιάννη Θειακό και Σωτήρη Κωσταβάρα και την εκπομπή «Δεξί, αριστερό και άουτ».

«Δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος όταν λειτουργούμε ως νεκροπομποί. Όταν υπερασπίζομαι έναν ιστορικό σύλλογο που έχει ήδη υποβιβαστεί. Αυτό που θέλουμε και διεκδικούμε, είναι να διαλυθεί τουλάχιστον με το κεφάλι ψηλά πληρώνοντας τα πιο σημαντικά του χρέη. Επιτέλους η δίκη προχωράει. Στις 30 Μαΐου ξεκινάει. Τα ψέματα τελείωσαν. Είναι ζήτημα ηθικού καθήκοντος, περηφάνιας για έναν κόσμο που πίστεψε, πόνεσε κ εξαπατήθηκε από ανθρώπους που ήταν ανάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και δεν είχαν τη στοιχειώδη συναίσθηση του τι είναι ΑΕΚ. Τώρα που τελειώνει η κοντά 90χρονη ιστορία της ομάδας θα πρέπει να επιστρέψουν αυτά που πήραν. Αισιοδοξία έχεις σε μια περίοδο χαράς. Δεν μπορούμε να χαιρόμαστε με την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική. Ελπίζουμε τουλάχιστον αυτή να αποδεχθεί περίοδος αναγέννησης. Ελπίζω από αυτήν την υπόθεση κάποιοι –δίκαια κατά τη άποψή μου- να περάσουν χρόνια στη φυλακή.

Στο αστικό μέρος της υπόθεσης υπάρχει συνεννόηση ώστε οι απαιτήσεις να επιδιωχθούν μέχρι τέλους. Ο Ψωμιάδης φαίνεται να μην έχει φράγκο στην τράπεζα αλλά έχει πολυτελείς υπερασπίσεις. Η μόνη φορά που πλήρωσε ήταν όταν μπήκε φυλακή με την υπόθεση Λαλιώτη. Κανείς δεν περίμενε πως ο Ψωμιάδης θα έμενε σε ελληνική φυλακή πάνω από ένα χρόνο. Κι όμως, έγινε. Τώρα αν θα έχουν την ευθιξία και τη λογική για να επιστρέψουν μέρος από όσα πήραν, θα φανεί.

Η ΑΕΚ διεκδικεί 44 εκατομμύρια ευρώ συν τόκους και υπερβαίνει τελικά τα 80 εκατ. Το ποινικό μέρος αφορά πάνω από 20 εκατ. Η ΑΕΚ έκανε ρυθμίσεις προς την εφορία και μια σειρά ανθρώπων της ΑΕΚ διώκονται λόγω της θέσης τους χωρίς να έχουν ευθύνη. Κάποιος με τρόμο αντιλήφθηκε για παράδειγμα πως διώκεται για 200 εκατ. ευρώ!

Η ΑΕΚ έχει αποφασιστεί να διαλυθεί. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι μια διαχείριση νεκροπομπού. Θέλουμε να απαλλαγούν άνθρωποι που δεν έχουν ευθύνη και μια κίνηση που θα επιτρέψει στο δημόσιο να πάρει χρήματα γιατί αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει στην ΑΕΚ ούτε καν το πούλμαν και οι δέκα μπάλες που είχαμε βρει εμείς τότε.

Υπάρχει και το ποινικό μέρος. Είναι μπλεγμένοι στην υπόθεση ο Μάκης Ψωμιάδης και όλη του η οικογένεια που διώκονται για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις που θα εκδικαστούν σε ποινικά δικαστήρια. Τα χρήματα που έχουν υπεξαιρεθεί επιστρέφουν στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Έχει κάθε συμφέρον να τα επιστρέψει η πλευρά Ψωμιάδη για να μην κινδυνεύει να πάει αυτός και άλλα μέλη της οικογένειάς του για 7-8 χρόνια στη φυλακή.

Είναι ξεχωριστές υποθέσεις η δίκη και η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ και δεν θα πρέπει να σχετίζονται σε καμία περίπτωση. Το αστικό τμήμα των απαιτήσεων να επιβιώσει και λαμβάνεται μέριμνα ώστε η ΑΕΚ να μπορεί να παρίσταται ως πολιτική ενάγουσα για όσο διάστημα θα διαρκέσουν και τα ποινικά δικαστήρια. Θα πρέπει να περιμένουμε πολύ παραπάνω από τις 7 Σεπτεμβρίου που θα παρέλθει το τρίμηνο για τη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Αυτό που ενδιαφέρει όλους είναι το αποτέλεσμα και όχι η προσπάθεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: