Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Ο Άρης θέλει λύσεις, όχι μόνο λόγια και υποσχέσεις»

Κάλεσμα στον κόσμο του Άρη για μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες το Σάββατο απευθύνει μέσω του Metrosport, ο Τάσος Ταμπακούλης. Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινωνίας Μελών, ζήτησε από τον κόσμο να συμμετάσχει στα κοινά προκειμένου το αποτέλεσμα που θα βγει να αντιπροσωπεύει μεγάλο κομμάτι του Άρη. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην έκτακτη γενική συνέλευση, τονίζοντας ότι όποιο από τα δύο σχήματα εκλεγεί για διοίκηση στην ΠΑΕ πρέπει να έχει στο μυαλό του την συνεργασία και τον ρόλο του Φορέα, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή πορεία, ενώ υπογράμμισε ότι οι πόρτες της ΚΜΑ είναι ανοιχτές για τον οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να επενδύσει πραγματικά στον Άρη.

«Από άποψη οργάνωσης είμαστε ικανοποιημένοι. Ήταν η πρώτη μας φορά σαν νέο διοικητικό συμβούλιο και θεωρώ κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να οργανωθεί καλύτερα η γενική συνέλευση. Μερικά πράγματα σίγουρα δεν μπορούσαμε να τα ελέγξουμε, κυρίως γιατί ήταν έτσι διαμορφωμένος ο χώρος του Nick Galis Hall που δύσκολα μπορεί κάποιος να ελέγξει όλον αυτό τον κόσμο. Για παράδειγμα στην περίπτωση του Γιάννη Ψηφίδη νομίζω ότι δεν ευθύνεται η ΚΜΑ που δεν μίλησε, αλλά και οι αποδοκιμασίες που δέχτηκε δεν δείχνουν καμία σοβαρότητα. Από την άλλη, είχαμε δώσει έναν…μπούσουλα με ερωτήματα στους υποψήφιους-ομιλητές, αλλά ποτέ δεν τηρήθηκαν τα συγκεκριμένα ζητήματα, κάτι που μας προβλημάτισε», για την παρουσία του κόσμου στην συνέλευση είπε:

«Σίγουρα περιμέναμε περισσότερη συμμετοχή, αλλά είπαμε εξ αρχής, όταν εκλεχθήκαμε σαν διοίκηση ότι το δυσκολότερο κομμάτι μας και το στοίχημα θα έλεγα που έχουμε βάλει μεταξύ μας, είναι να ξανά κερδίσουμε τον κόσμο του Άρη και να τον φέρουμε πίσω στον Φορέα, συνειδητοποιημένα». Ο Γενικός Γραμματέας της Κοινωνίας Μελών αναφέρθηκε και στις εκλογικές διαδικασίες του Σαββάτου, για την ανάδειξη νέας διοίκησης της ΠΑΕ.

«Περιμένω να υπάρχει μαζική συμμετοχή. Η ΠΑΕ Άρης βρίσκεται σε κομβικό σημείο και είναι ίσως από τις κρισιμότερες διαδικασίες. Γι? αυτό και επιμένω ότι ο κόσμος του Άρη θα πρέπει να συμμετάσχει στα κοινά και μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες να αναδείξει το καλύτερο και πιο ικανό σχήμα που πιστεύει ότι μπορεί να διοικήσει την ΠΑΕ», είναι το μήνυμα του Ταμπακούλη και πρόσθεσε: «από την πλευρά μου εύχομαι καλή επιτυχία στους υποψηφίους. Το μόνο που ευχόμαστε και ζητάμε σαν διοίκηση της ΚΜΑ, όποιο σχήμα κι αν εκλεγεί, είναι να υπάρχει αγαστή συνεργασία και να αντιληφθούν όλοι τον ρόλο της ΚΜΑ στην ΠΑΕ. Ο Φορέας κοιτάζει μόνο το δικό του συμφέρον και του Άρη. Δεν πρόσκεινται σε κανέναν, όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Αβάνογλου. Εμάς μας ενδιαφέρει να βρεθεί μία λύση για τον Άρη, κι αυτά που υπόσχονται να γίνουν πράξη, αλλιώς να μην γεμίζουν τον κόσμο με φρούδες ελπίδες», ενώ για την τοποθέτηση του Αβάνογλου, ότι υπάρχει επενδυτής βουνό, απάντησε:

«Περιμέναμε κάτι πιο χειροπιαστό, όπως κάποιο χαρτί από την εταιρία που λέει ότι ενδιαφέρεται να επενδύσει στον Άρη. Φτάνουν τα λόγια, ο κόσμος χόρτασε από αυτά. Βέβαια, εμείς σαν ΚΜΑ, είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για τον οποιονδήποτε θελήσει να επενδύσει στην ΠΑΕ, να έρθει να συζητήσουμε, να δούμε τις προθέσεις του, να δει κι αυτός τις δικές μας», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας του Φορέα. Για το αν ο Άρης μπορεί να προχωρήσει χωρίς επενδυτή, συνεχίζοντας με διαχειριστές, ο Ταμπακούλης ήταν κάθετος:

«Εγώ εξαρχής είχα πει ότι ο Άρης χρειάζεται, πλέον έναν άνθρωπο που θα δει σοβαρά τον σύλλογο σαν επένδυση. Αυτή τη στιγμή η ομάδα χρειάζεται ρευστό. Οποιοσδήποτε επενδυτής δείξει ενδιαφέρον, όμως, θα πρέπει κι αυτός να ελεγχθεί για το ποιος είναι και τι ακριβώς θέλει από τον Άρη. Ακόμη όμως κι αν δεν έρθει ο επενδυτής και συνεχίσουμε στο μοντέλο του διαχειριστή των χρημάτων της ΠΑΕ η ΚΜΑ πρέπει να έχει ενεργό ρόλο ως προς τον οικονομικό έλεγχο απέναντι στην εκάστοτε διοίκηση. Και άποψή μου είναι ότι και διαχειριστής να εκλεγεί θα πρέπει να είναι εύρωστος οικονομικά ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε κάποια ατυχής συγκυρία. Το να αναλάβει κάποιος χωρίς τη δυνατότητα αυτή το ζήσαμε. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: