Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Συμφωνία Μάντσεστερ Σίτι με Ν.Υ. Γιάνκις!!

Σε συμφωνία για την ίδρυση της 20ης ομάδας του MLS ήρθε η Μάντσεστερ Σίτι με την ομάδα μπέιζμπολ New York Yankees.

Συμφωνία Μάντσεστερ Σίτι με Ν.Υ. Γιάνκις!
Και το όνομα αυτής «New York City FC».

Μάντσεστερ Σίτι και New York Yankees έδωσαν τα χέρια ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα ποδοσφαίρου σε συνεργασία των δύο πλευρών, πραγματοποιώντας ένα από τα μεγαλύτερα deal των τελευταίων χρόνων.

Στα ιδιοκτησιακά, οι «πολίτες» θα είναι αυτοί που θα έχουν το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας και οι διοικούντες των Γιάνκις θα είναι ενεργό μέλος στην ανάπτυξή της στις ΗΠΑ. Μάλιστα, για τις δύο πλευρές αυτή θα είναι η δεύτερη συνεργασία, καθώς έχουν κοινή διαφημιστική σχέση μέσω του νοσοκομείου «Legends».

Ο Κομισάριος της αμερικανικής ομάδας, Ντον Γκάρμπερ, ανέφερε: «Είμαστε υπερήφανοι να καλωσορίσουμε δύο από τους μεγαλύτερους σε κύρος παγκόσμιους αθλητικούς οργανισμούς στην Major League Soccer» ενώ από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής των «πολιτών», Φεράν Σοριάνο, πρόσθεσε:

«Η Νέα Υόρκη είναι μια θρυλική πόλη για τον αθλητισμό, ενώ σε αυτή αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και η δημοτικότητα του ποδοσφαίρου στις τάξεις των οπαδών. Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη της ομάδας. Στους Γιάνκις, βρήκαμε τον καλύτερο δυνατό συνεργάτη για να δημιουργήσουμε έναν αθλητικό οργανισμό παγκόσμιας κλάσης και μια ομάδα – νικητή που θα φέρει με δόξα το όνομα New York City Football Club».

Επίσης, στα «σκαριά» βρίσκεται και το πλάνο να χτιστεί μία μόνιμη έδρα της ομάδας στο Κουίνς και συγκεκριμένα στο «Flushing Meadows Corona Park», αλλά τα έργα θα ολοκληρωθούν μετά το 2015, με τα πρώτα παιχνίδια της New York City FC να γίνονται σε κάποιο άλλο γήπεδο, προφανώς αυτό των Γιάνκις.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αυτός θα είναι ο δεύτερος σύλλογος μετά τους «New York Red Bull», οι οποίοι πήραν το σημερινό τους όνομα μετά τη συμφωνία που επήλθε με τη γνωστή εταιρεία τη σεζόν 2006-07.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: