Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

“Ήρθε η ώρα των παικτών!”

Ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Kαραγεωργίου, φιλοξενήθηκε στον “Arena 89.4″ και μίλησε για το σημερινό πολύ σημαντικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης, υπογραμμίζοντας ξεκάθαρα πως οι παίκτες του “δικεφάλου” θα πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να κερδίσουν μόνοι τους.
Συγκεκριμένα, ανέφερε:
Για την αλλαγή δεδομένων μετά τις 2 πρώτες αγωνιστικές των play off και την απώλεια προβαδίσματος που είχε ο ΠΑΟΚ: “Έτσι είναι τα πράγματα. Αλλιώς τα περιμέναμε, αλλιώς ήρθαν. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, γι’ αυτό είναι συναρπαστικό. Ο ΠΑΟΚ σήμερα, όμως, καλείται να αντιστρέψει την κατάσταση.
Για το τι πρέπει να αλλάξει ώστε να πάρει θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ σήμερα: “Κατά τη γνώμη μου, σε τέτοιες περιπτώσεις και στην κατάσταση που βιώνει ο ΠΑΟΚ, είναι η στιγμή των παικτών. Θα πρέπει αυτοί να δείξουν πάθος, θέληση και διάθεση για να κερδίσουν το παιχνίδι. Και η αλλαγή προπονητή που έγινε, δεν μπορούσε να βοηθήσει πέρα από το ψυχολογικό κομμάτι. Τα σχήματα, η εντεκάδα και πάει λέγοντας δεν μπορούν να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό την εικόνα της ομάδας, οι ίδιοι οι  παίκτες πρέπει να καταλάβουν πως είναι στο δικό τους χέρι να πάρουν το παιχνίδι”.
Και συνέχισε, λέγοντας: “Επειδή έχω ζήσει την ομάδα από μέσα και από τις δύο πλευρές και επειδή ο κόσμος και ο ΠΑΟΚ ο ίδιος είναι έτσι, σήμερα απαιτείται να ματώσουν οι παίκτες τη φανέλα. Μόνο αυτοί μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση. Δεν μπορεί ο πρόεδρος της ομάδας να κάνει 10 ομιλίες, δεν μπορεί να γράφει διαρκώς ο Τύπος, οι παίκτες πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους”.
Για την κακή παρουσία του ΠΑΟΚ στα play off ως τώρα και ποιοι παίκτες πρέπει να… πάρουν την ομάδα από το χέρι: “Νομίζω, πως μεγάλο ρόλο έπαιξε η αλλαγή προπονητή. Δε λέω αν ήταν σωστή ή λάθος. Εμένα αυτό λέει η εμπειρία μου και νομίζω στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε αρνητικά και όχι θετικά. Εκτιμώ ότι πρέπει παίκτες όπως οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης, που δεν ήταν καλά τελευταία, να πάρουν από το χέρι την ομάδα. Και κυρίως, ο Σαλπιγγίδης που είναι πιο έμπειρος”.
Για το εντυπωσιακό ξεκίνημα του ΠΑΣ στη μίνι διοργάνωση και το σημερινό του παιχνίδι με τον Ατρόμητο: “Δε θέλω να υποτιμήσω τον ΠΑΣ, αλλά όπως θα είδατε αυτή η ομάδα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, καθώς στην Τούμπα ξεκούρασαν παίκτες, θεωρώντας χαμένο το παιχνίδι. Το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ ήταν καθαρά θέμα τύχης και μόνο με την τύχη δεν μπορείς να πας ψηλά. Θεωρώ, όμως, πως θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα ανάμεσα στον ΠΑΣ και στον Ατρόμητο”.
Για τον Ατρόμητο και τα φαβορί για την πρώτη θέση: “Ο Ατρόμητος έπαιξε πολύ καλά και στα δύο παιχνίδια, αδικήθηκε από το αποτέλεσμα στην Τρίπολη. Πάντως, δε νομίζω πως μπορούν αυτές οι δύο ομάδες να πάνε για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Νομίζω θα παιχτεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στον Αστέρα”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: