Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Πολύ καλές προσθήκες για τον Παναθηναϊκό»

Στους τρόπους με τους οποίους αναμένεται να βελτιώσουν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού οι Ρ.Τ Γκουίν και Ραμέλ Κάρι αναφέρθηκε μιλώντας στη «SportDay» ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Πολύ καλές προσθήκες για τον Παναθηναϊκό»
Ο εκ των συνεργατών του Αργύρη Πεδουλάκη στο «τριφύλλι» μίλησε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των δύο παικτών, ξεκαθάρισε πως αμφότεροι μπήκαν στο μικροσκόπιο πριν γίνει κίνηση για την απόκτησή τους και τόνισε πως με βάση τα στοιχεία και το βιογραφικό τους, φαίνεται πως θα αποτελέσουν δύο πολύ καλές προσθήκες.

Αναλυτικά όσα είπε στη «SportDay»:

«Επειδή παίξαμε ήδη κοντά στα 70 παιχνίδια, ο κορμός της ομάδας καταπονήθηκε πολύ. Θεωρήσαμε ότι πηγαίνοντας προς τα πλέι οφ που περιλαμβάνουν πολλά και συνεχόμενα ματς, έπρεπε να μεγαλώσουμε το rotation και να προσθέσουμε νέα παιδιά, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε φρέσκους όλους τους παίκτες και να μην καταπονούνται με πολλά λεπτά συμμετοχής κάποιοι εξ αυτών. Αυτός λοιπόν ήταν ο βασικός λόγος των μεταγραφών.

Και οι δύο ήταν πρωταγωνιστές στο πρωτάθλημα Ουκρανίας σε διαφορετικό στυλ παιχνιδιού. Το θέμα τώρα είναι να τους εντάξουμε στο δικό μας στυλ, το οποίο χαρακτηρίζεται πιο πολύ από τις σετ επιθέσεις και διάβασμα του παιχνιδιού του αντιπάλου.

Πήραμε πληροφορίες και για τους δύο και είμαστε βέβαιοι πως θα προσαρμοστούν στον τρόπο με τον οποίο θέλουμε. Είναι έξυπνα παιδιά, συνεννοήσιμα και το θέλουν πάρα πολύ. Είναι πολύ ευχαριστημένοι που τους δόθηκε η ευκαιρία να παίξουν σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης και όλα αυτά μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι είναι πολύ καλές προσθήκες».

Αναφερόμενος ειδικά στον Ρ.Τ Γκουΐν, τόνισε: «Είναι κλασικός σουτέρ στη θέση «4», είναι πολύ καλός σε αυτό το κομμάτι. Είναι και δυνατό παιδί, που μπορεί να ποστάρει υπό συνθήκες, ενώ είναι ικανός να δημιουργήσει με την πάσα του. Είναι επίσης καλός ριμπάουντερ, καθώς διαθέτει ψηλό και δυνατό κορμί. Έχει παίξει πιο ελεύθερο στυλ παιχνιδιού και γι’ αυτό πρέπει να τον βοηθήσουμε να προσαρμοστεί στο δικό μας».

Τέλος, ο κ. Μανωλόπουλος μίλησε και για τον Ραμέλ Κάρι: «Είναι κόμπο γκαρντ. Περισσότερο σούτινγκ γκαρντ και λιγότερο πόιντ γκαρντ. Είναι πολύ καλός σουτέρ και από θέση και από ντρίπλα. Είναι και αρκετά καλός δημιουργός, διαβάζει το παιχνίδι, ενώ είναι και αρκετά έμπειρος, όσον αφορά το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει εικόνες, έχει παίξει σε πολλές ομάδες και γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι λόγω της εμπειρίας του μπορεί να ενταχθεί πιο γρήγορα στη δική μας φιλοσοφία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: