Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Σαββίδης: «Τι πρότεινα για τα χρέη, τι ζητά η Τρόικα»

Διατεθειμένος να δώσει το συντομότερο δυνατό τέλος στην υπόθεση των χρεών του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο, δίνοντας εφάπαξ το ποσό των 11 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε ο Ιβάν Σαββίδης. Τι ζητά η Τρόικα.

Σαββίδης: «Τι πρότεινα για τα χρέη, τι ζητά η Τρόικα»
Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου (γίνεται στο "Μακεδονία Παλλάς") για το παγκόσμιο τουρνουά σκάκι, ο Ιβάν Σαββίδης ερωτήθηκε για σημαντικά θέματα του ΠΑΟΚ, όπως αυτό των «παγωμένων χρεών» προς το Δημόσιο.

Ο ιδιοκτήτης του «Δικέφαλου του Βορρά» επανέλαβε τη λύση που πρότεινε για καταβολή του ποσού των 11 εκατομμυρίων, προκειμένου να κλείσει οριστικά το θέμα.

Ο 53χρονος επιχειρηματίας σημείωσε πως αυτή η λύση βρίσκει σύμφωνη την ελληνική Κυβέρνηση, την ίδια στιγμή όμως η Τρόικα ζητά να πληρωθούν επίσης πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Αναλυτικά, τα λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη για το θέμα των χρεών: «Έχω πει από την πρώτη στιγμή ότι τα χρέη του ΠΑΟΚ είναι δικά μου χρέη. Και χθες ήμουν στην Αθήνα, μίλησα με τους υπευθύνους εκεί, τον κ. Σαμαρά γι' αυτό το θέμα. Αυτοί εγκρίνουν αυτό που τους προτείνω, ξέρετε όμως ότι στην Ελλάδα είναι λίγο περίεργα τα πράγματα γιατί πρέπει να πει το ναι και η τρόικα. Εγώ είμαι έτοιμος ακόμη και αύριο να πληρώσω.

Έχω προτείνει να δώσω εφάπαξ 11 εκ. ευρώ και να σβηστούν τα χρέη του ΠΑΟΚ, η τρόικα μου ζητά να πληρώσω και πρόστιμα και προσαυξήσεις. Να πληρώσω ποσά που δεν πλήρωσαν άλλοι εδώ και 20-30 χρόνια. Εύχομαι να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν χωρίς χρέη

Ρωτήστε την Μαρία (Γκοντσάρεβα) τα λεφτά τα έχουμε μεταφέρει εδώ στην Ελλάδα εδώ και 1,5-2 μήνες και βρίσκονται σε τραπεζικό λογαριασμό. Εάν πει ο κ. Σαμαράς ότι είναι έτοιμος θέλουμε μόνο 3-5 ημέρες για τα διαδικαστικά. Άρα μην μου ζητάτε να σας πω αν θα πληρωθούν το καλοκαίρι ή πιο μετά, εγώ σας λέω ότι είμαι έτοιμος».
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: