Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Βάζει το χέρι στην τσέπη...

Φανερά ενοχλημένος έφυγε από την επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ ο Γιάννης Αλαφούζος, που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι αν προκύψει οποιαδήποτε «τρύπα» κατά τη διάρκεια της σεζόν, θα την καλύψει ο ίδιος. 
Το θέμα της εγγυητικής επιστολής αποτελεί μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο «αγκάθι» για την αρνητική όπως φαίνεται απάντηση που είναι έτοιμη να δώσει η ΕΠΟ στον Παναθηναϊκό, σχετικά με την αδειοδότηση. Ο ισχυρός άνδρας του Τριφυλλιού ανέλυσε στην επιτροπή όλα τα οικονομικά δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία οι «πράσινοι»: οφείλουν 7 εκατ. ευρώ στην Εφορία τα οποία έχουν ήδη ρυθμιστεί κι επίσης 5 εκατ. ευρώ προς παίκτες, που επίσης διακανονίστηκαν με όλους.
Σε εκείνο το σημείο ο Γιάννης Αλαφούζος επισήμανε σύμφωνα με το «Goal» ότι το ύψος του ομολογιακού δανείου (5 εκατ. ευρώ) θα καλύψει τις οφειλές προς τους παίκτες, ενώ αναλύοντας τον προϋπολογισμό της επόμενης σεζόν, βγήκε και πλεόνασμα 1-2 εκατ. ευρώ. Ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, του ανέφερε στον αντίποδα ότι είναι απαραίτητη η εγγυητική η επιστολή, αφού αυτό προβλέπεται από τον κανονισμό.
«Εγγύηση είναι και το ομολογιακό δάνειο», ήταν η απάντηση του προέδρου των «πρασίνων», για να συμπληρώσει ότι: «στη συνάντηση που είχαν με τον Τραβέρσο στη Νιόν, μου είπε πως ο φάκελός μας είναι “οκ”». Ωστόσο ο Δημητρίου είπε στον Αλαφούζο ότι: «Δεν αποφασίζει η ΟΥΕΦΑ, εμείς αποφασίζουμε εδώ», για να του πει ακολούθως ο «Mr ΣΚΑΪ»: «Είστε κατευθυνόμενοι. Αυτά τα πράγματα είναι ντροπή. Εμείς κάνουμε εδώ κι ένα χρόνο ό,τι περνάει από το χέρι μας για να εναρμονιστούμε, μειώνοντας συνεχώς το μπάτζετ και το κόστος μας, προκειμένου να εξυγιάνουμε την ομάδα».
Εκείνο που ανέφεραν από την πλευρά τους τα μέλη της επιτροπής, είναι πως: «Εμείς απλά εφαρμόζουμε τον κανονισμό , δεν κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν μπορούμε να βασιστούμε μόνο σε αυτά που μας λέτε, διότι και πέρυσι το πλάνο σας με τη λαϊκή βάση δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο», με τον Αλαφούζο να απαντάει:
«Δεν υπάρχει κίνδυνος να μην αντεπεξέλθει ή να “σκάσει” η ομάδα την επόμενη σεζόν. Έχουμε υπολογίσει τα πάντα και αν προκύψει κάποιο έκτακτο πρόβλημα, θα το καλύψω εγώ προσωπικά».
Ωστόσο η τελευταία απάντηση της επιτροπής, ήταν: «Αν δεν είχες πρόβλημα, δεν θα ήσουν εδώ».
Πηγή gazzetta gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: