Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ανατροπή στη λογική και το σκορ

Υποτίθεται ότι η συζήτηση για πιθανά προβλήματα του ΠΑΣ, ως προς την αδειοδότησή του, θα δημιουργούσε στην ομάδα των Ιωαννίνων προβλήματα ηθικού στα πλέι οφ... Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Aμ δε! Ισα ίσα που ο χωρίς άγχος ΠΑΣ έχει φέρει τα πάνω κάτω! Ο Γιάννης Χριστόπουλος στην Τούμπα άφησε εκτός αποστολής τον Ιλιτς, τον Πάντο, τον Γεωργίου και τον Κεϊτά και εκτός αρχικής ενδεκάδας τον Ντε Βινσέντι, τον Κοροβέση και τον Μιχαήλ, σύνολο επτά παίκτες. Πόνταρε σε πιτσιρίκια όπως ο Ρουμουλάκου, ο Γούκος και ο Νικλητσιώτης και φυσικά στη σταθερότητα του Φεγκρούς, του Οικονόμου, του Λίλα, του σκληρού Ντάσιου και -απίστευτο, αλλά αληθινό- έκανε το κόλπο της χρονιάς! Είχε τύχη σε μια-δυο φάσεις (ειδικά στο 80' όταν η κεφαλιά του Αθανασιάδη εξ επαφής τράνταξε το δοκάρι, αλλά και στις καθυστερήσεις όταν ο Βούκιτς έκανε το χειρότερο πλασέ απέναντι στον Φεγκρούς), όμως συνολικά έδειξε μια τεράστια αγωνιστική ωριμότητα, που ο ΠΑΟΚ δεν έχει. Ενα εξαιρετικό χτύπημα κόρνερ του Ντε Βινσέντι, που μπήκε στο ματς μόλις στο 80' κι ένα άψογο πλασέ του Λίλα, που κινούμενος σαν φορ ράτσας πρόλαβε τον Σίλντενφελντ, έδωσαν αυτό που ο ΠΑΟΚ επί 90 λεπτά έψαχνε, δηλαδή το γκολ. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με παίκτες που προσπαθούσαν να γίνουν ήρωες επιχειρώντας ατομικές προσπάθειες: η επιλογή του Γεωργιάδη να αδειάσει τα χαφ ρίχνοντας στο τελευταίο τέταρτο του ματς και τον Βούκιτς και τον Ολίσε (κοντά στους Αθανασιάδη και Καμαρά) υπήρξε ενδεικτική του άγχους.
Ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα σωτήρα, ο ΠΑΣ ένα γκολ.
Η νίκη του ΠΑΣ στάθηκε αιτία να δούμε ένα εξαιρετικό ματς στην Τρίπολη. Στο πρώτο ημίχρονο ο κεφάτος Ναπολεόνι με μια κανονιά από τα 25 μέτρα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους πριν από το μισάωρο και έπειτα από λίγο έδωσε στον Σουμπίνιο την ασίστ για το 0-2, αλλά ο εξαιρετικός χθες Βραζιλιάνος αστόχησε. Ο κουρασμένος Αστέρας, κόντρα στη ροή του ματς, ισοφάρισε χάρη σε ένα πέναλτι που παραχώρησε κάπως γενναιόδωρα ο Κουκουλάκης για χέρι του Γιαννούλη σε κεφαλιά του Σανκαρέ: ο μπακ του Ατρομήτου μοιάζει να καλύπτει το πρόσωπό του. Ο Ράγιος έκανε το 1-1 και ο Αστέρας έμεινε ζωντανός. Η αλήθεια είναι ότι ο Ατρόμητος πλήρωσε μια αναίτια υποχώρηση: η ομάδα του Περιστερίου δεν παίζει πλέο την σοβαρή άμυνα που μας έδειξε σε ένα διάστημα της σεζόν κι όπως συνέβη και κόντρα στον ΠΑΟΚ, όταν άφησε την μπάλα στον αντίπαλο, βρέθηκε πίσω στο σκορ χωρίς να καταλάβει πώς! Ο Καλατζής εκμεταλλεύτηκε μια από τις ελάχιστες φάσεις που έφτιαξε ο Αστέρας στο β' ημίχρονο, φάση στην οποία ο Ράγιος κάνει μια καταπληκτική πάσα, αλλά ο μεν Γιαννούλης έχει ξεχαστεί και καλύπτει τον σκόρερ, ο δε Λαζαρίδης αντί να μαρκάρει τον αντίπαλο επιμένει να ζητάει ένα οφσάιντ που δεν υπάρχει! Στο τέλος ο Ατρόμητος πιέζει, αλλά δεν βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης, παρά την αθλητική του φρεσκάδα.
Επειτα από δύο αγωνιστικές είναι όλοι στο κόλπο...
Πηγή: SportDay

Δεν υπάρχουν σχόλια: