Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

«Έλαμψε» στη Βασκονία!!

Ένας εκπληκτικός Ερυθρός Αστέρας νίκησε με άνεση 86-66 τη Λαμποράλ Κούτσα στην «Μπουέσα Αρίνα», στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας και έκανε βήμα πρόκρισης στους «16».

«Έλαμψε» στη Βασκονία
Ο Ερυθρός Αστέρας διέλυσε 86-66 τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βασκονία, στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Ευρωλίγκας, στον οποίο συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, και, με 3-2 νίκες, μπήκε στο «κόλπο» της πρόκρισης στους «16» της κορυφαίας τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αντίθετα, οι κυπελλούχοι Ευρώπης του 1996 έφτασαν στο 2-3 και έμειναν λίγο πιο πίσω στη διεκδίκηση μιας θέσης στην προνομιούχο τετράδα.

Οι Σέρβοι πήραν μια σημαντική διαφορά στη δεύτερη περίοδο και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω στη συνέχεια, αυξάνοντάς τη σταθερά και φτάνοντάς τη και πάνω από το +20.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μίτροβιτς με 17 και Ζίρμπες με 15 πόντους, ενώ από τους Βάσκους ξεχώρισε ο Σενγκέλια με 20 πόντους.

Μετά το πρώτο τρίλεπτο, ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να αποκτήσει ένα +3 με +5 με πλήρης επιθετική πολυφωνία από τους γηγενείς παίκτες του. Ο Σαν Εμετέριο μείωσε στο -1 στο τελευταίο δίλεπτο, εκμεταλλευόμενος τη βελτίωση των Ισπανών στα δίποντα. Ο Σενγκέλια έδωσε ένα +1 στη Λαμποράλ και το προβάδισμα εναλλασσόταν στη συνέχεια και μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, που βρήκε τους Βάσκους στο +1.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι Σέρβοι έκαναν ένα σερί 6-0 και προηγήθηκαν με +5, χάρη στον Κάλινιτς. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν τα καλά ποσοστά στα δίποντα και σταθερά ένα +4 με +6, με πρωταγωνιστή τον Μίτροβιτς. Οι Μπλάζιτς και Λάζιτς έφεραν το +8 κι το +9 αντίστοιχα και η διαφορά κυμαινόταν πλέον μεταξύ +6 και +8 για τους Σέρβους, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο +7 για τον Αστέρα.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, οι Σέρβοι διατηρούσαν ένα 5 με +6, όμως ο Μαριάνοβιτς έκανε το 38-49 και ο Μίτροβιτς το 38-52, με τους Σέρβους να αρχίζουν να θυμίζουν πως είναι πρώην Γιουγκοσλάβοι και να σκοράρουν από το τρίποντο. Η διαφορά έφτασε στο +17, χάρη και στα περισσότερα ριμπάουντ που μάζευαν οι φιλοξενούμενοι Έτσι, ο Μαριάνοβιτς την έφερε στο +18. Όμως, ένα σερί 6-0 της Λαμποράλ μείωσε στο -12 τη διαφορά, χάρη στον Σαν Εμετέριο και τη βελτίωση στα δίποντα. Όμως, με ένα σερί 6-0 του Αστέρα στο τελευταίο μισό λεπτό, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στο +16.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Σέρβοι έφτασαν στο +20 με διάφορα σερί και εκμεταλλευόμενοι την ευστοχία τους μέσα στη ρακέτα. Ο Ζίρμπες δέσποζε κάτω από τα δυο καλάθια και βοηθούσε επιθετικά σε αυτό το διάστημα και με τον Γουίλιαμς να οργανώνει και να σκοράρει ταυτόχρονα. Έτσι, ο Αμερικανός γκαρντ έφερε τη διαφορά στο +25 και αυτή πλέον κυμαινόταν μεταξύ +22 και +25 σε αυτό το διάστημα, με τα δίποντα και τον Ζίρμπες να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη. Απλά, με ένα σερί 4-0 στα τελευταία δευτερόλεπτα, οι Ισπανοί έφεραν τη διαφορά στο τελικό -20.


Τα δεκάλεπτα: 22-21, 34-41, 50-66, 66-86

ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Ιβερσον 4, Κοζέρ 2, Σενγκέλια 20, Πέρκινς 3, Χάμιλτον 7, Τίλι 9, Βούγιατσιτς 2, Σαν Εμετέριο 7, Ερτέλ 6, Μπέρτανς 6

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ουίλιαμς 14, Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 17, Λάζιτς 7, Μπλάζιτς 9, Κάλινιτς 6, Μαριάνοβιτς 12, Γιόβιτς 4, Ζίρμπες 15

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: