Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

«Λατρεία ο Γκαρσία»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και νυν της Φούλαμ, ο Κώστας Σταφυλίδης. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη φετινή ομάδα του «Δικεφάλου», τις πιθανότητες που έχει η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη να κατακτήσει πρωτάθλημα και την μεγάλη του λατρεία τον Πάμπλο Γκαρσία!
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό:
«Τα πράγματα πάντα είναι δύσκολα. Η ομάδα ήταν λίγο κουρασμένη επειδή είχε παίξει μεσοβδόμαδα. Δεν υπήρχε η κατάλληλη φρεσκάδα αλλά είδα τους παίκτες να τρέχουν, να πιέζουν και θα βρεθεί η φρεσκάδα μέσα από τις προπονήσεις».
Για την απογοήτευση του κόσμου από την ήττα:
«Ο κόσμος απογοητεύτηκε όχι για την ήττα αλλά από την εμφάνιση κυρίως και επειδή αντίπαλος ήταν ο Παναθηναϊκός. Ήταν ένα ντέρμπι και υπήρχε ένας λόγος παραπάνω να απογοητευτούν οι φίλαθλοι μετά το αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα μπάλα παίζουμε η ομάδα είναι ακόμα πρώτη και είναι στο χέρι της να παραμείνει σε αυτή τη θέση».
Για το αν έχει ξαναδεί τον φετινό ΠΑΟΚ από κοντά:
«Φέτος πρώτη φορά βλέπω από κοντά την ομάδα».
Για τον φετινό ΠΑΟΚ:
«Η ομάδα μου αρέσει πιο πολύ φέτος, επειδή τα παιδιά δίνουν το 100%. Δεν μπορώ να κρίνω ποιοτικά αλλά μου αρέσει περισσότερο η εικόνα της ομάδας».
Για το αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα:
«Αν τα πράγματα παν όπως τα θες πρέπει να κάτσεις όσο πιο πολύ γίνεται έξω. Είναι άλλες παραστάσεις, βλέπεις αλλιώς τα πράγματα και το καλύτερο για τον ποδοσφαιριστή είναι να μείνει στο εξωτερικό».
Για τις γνώσεις που έχει αποκτήσει αγωνιζόμενος σε προηγμένα πρωταθλήματα:
«Είμαι μόνο 20 χρονών αλλά φυσικά όταν δουλεύεις σε τέτοιες ομάδες, βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα κι γεμίζεις εμπειρίες. Έχεις άλλες γνώσεις για να ασχοληθεί στο μέλλον με κάτι διαφορετικό. Αυτή τη στιγμή είμαι πάρα πολύ καλά και σκέφτομαι μόνο το ποδόσφαιρο».
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα:
«Αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι πρώτη και με αυτά τα δεδομένα είναι στο χέρι της το τι θα γίνει στη συνέχεια. Αν κάνει ότι πρέπει και κερδίσει τα παιχνίδια που πρέπει μπορεί να παραμείνει πρώτη. Ο Ολυμπιακός είναι τόσα χρόνια πρώτος με πολύ καλό υλικό και οργανωμένη ομάδα. Τον είδα όμως να κερδίζει δύσκολα κάποια παιχνίδια και πιστεύω πως μπορεί να διατηρηθεί ο ΠΑΟΚ στη πρώτη θέση».
Για το τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να παραμείνει στη κορυφή:
«Θέλει ηρεμία και όχι άγχος. Χρειάζεται τα παιδιά να συνεχίσουν σε αυτό το ρυθμό αλλά και τύχη. Με δοκάρι και γκολ κερδίζεις, αν όμως η μπάλα βγει άουτ χάνεις. Μετράει βέβαια, το τι θα κάνουν και οι άλλες ομάδες. Το θέμα είναι το άγχος και να φύγει το «πρέπει» από το μυαλό των παικτών».
Για το αν πιστεύουν πως μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα οι παίκτες του ΠΑΟΚ:
«Δεν είχα κάποια ιδιαίτερη συζήτηση αλλά μίλησα με τα παιδιά. Εννοείται πω το πιστεύουν, όπως επιβάλλεται καθώς είναι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ».
Για το αν χρειάζεται προσθήκες ο ΠΑΟΚ:
«Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό το θέμα. Είναι θέμα διοίκησης και προπονητή. Σίγουρα το βάθος είναι απαραίτητο και αν πάρει 1-2 παίκτες θα είναι χρήσιμοι».
Για το αν του λείπει η Τούμπα:
«Μου λείπει αρκετά η Τούμπα. Δεν ξέρω αν είναι κακό αλλά παρασύρομαι συχνά από την κερκίδα. Μπορεί καμιά φορά και σπίτι μου όταν είμαι στο ίντερνετ να τραγουδήσω κάποιο σύνθημα. Μου αρέσει όλο αυτό. Όταν είσαι τόσα χρόνια σε μια ομάδα δεν κρύβεται η αγάπη σου. Δείχνω και στους συμπαίκτες μου βίντεο από την ατμόσφαιρα στη Τούμπα. Ξέρουν για τον ΠΑΟΚ και την ατμόσφαιρα. Τους έδειξα ένα βίντεο που έβγαλα από την είσοδο στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό. Τέτοια ατμόσφαιρα δεν βλέπουν συχνά και τους αρέσει πάρα πολύ».
Για τη άποψη των ανθρώπων της Φούλαμ για τον Γιώργο Καραγκούνη:
«Τον έχουν… τρέλα τον Καραγκούνη. Τον αγαπάν πάρα πολύ και τον σέβονται. Σαν Θεό τον έχουν και δεν το έχω ξαναζήσει αυτό με ξένο παίκτη. Έβγαζε πάθος και τρέλα και για αυτό τον αγαπάν όλοι».
Για το αν του ταιριάζει πιο πολύ το Αγγλικό ή το Γερμανικό ποδόσφαιρο:
«Δεν ξέρω για το Γερμανικό γιατί δεν αγωνίστηκα. Το Αγγλικό ποδόσφαιρο μου ταιριάζει και μου αρέσει. Έχει πολύ δύναμη και τρέξιμο. Βρέχε συχνά και κάνει τις κινήσεις πιο δυναμικές. Ο προπονητής όποτε λέει στη προπόνηση τάκλιν όλοι γυρνάν και… κοιτάζουν εμένα».
Για τον δυσκολότερο αντίπαλο που έχει αντιμετωπίσει:
«Δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Δεν τους ξέρω κιόλας πολύ καλά τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές».
Για τους παίκτες που σέβεται πιο πολύ:
«Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι ποδοσφαιριστές όπως ο Σαλπιγγίδης, ο Μαλεζάς, ο Σνάουτσνερ, που τον έχω αδυναμία μεγάλη αλλά και ο Βιερίνια που τον αγάπησα πολύ. Με τον Γκαρσία και τον ΠΑΟΚ δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε αλλά εγώ τον λατρεύω. Τον έβλεπα στα αποδυτήρια όταν ήμασταν συμπαίκτες και έλεγα «Θεέ μου ευχαριστώ που έπαιξα μαζί του». Δεν μιλάω μόνο για την τεράστια ποδοσφαιρική ποιότητα του αλλά και για τον χαρακτήρα του. Όποιοι ήμασταν στην ομάδα τον βλέπαμε με δέος».
Για το γεγονός πως δεν κλήθηκε στην Εθνική από τον Κλαούντιο Ρανιέρι:
«Είναι θέμα προπονητή. Μπορεί να βλέπει αλλιώς τα πράγματα. Είναι επιλογές του, αυτός είναι ο προπονητής και πρέπει να τον στηρίξεις. Αυτούς διάλεξε, αυτοί θα ήταν στην καλύτερη κατάσταση».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: